Nárok na ppm- práce- úp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
15.12.21 17:04

@P4ja na jednu stranu je to moje chyba, měla jsem si to asi stejně zjistit, ale když oni mi řekli ze mi to proplatí.. a toto ještě řešili, jestli to tak je, volali mi pak zpátky a řešili to se mnou.. tak jsem nepocitala, ze to muže dopadnout takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.12.21 17:05

Ještě jsem se chtěla zeptat, musím byt na hpp? Nebo stačí jen nějaká dohoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 17:06
@Sssimo píše:
@P4ja já to řeším na poslední chvilku díky moji práci ve ktere jsem byla predtim.. když jsem se dozvěděla, ze jsem tehu, volala jsem tam a řekli ze mi materskou pokryjí, at zavolám v prosinci a vyřešíme to( takže jsem po ničem nepatrala, ani jsem nevěděla ze je lhůta 180 dni) a teď tam volám a oni ze nemám nárok.. kdyby mi to řekli už dávno predtim, nenechala bych to na poslední chvíli. Ještě mě ujistovali, ze mi to zaplatí..

Ale oni ti nemají co pokrývat. PPM neplatí zaměstnavatel. A neznalost neomlouvá, bohužel :( NS pn jsi nebyla? Jen Up?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.12.21 17:08

@P4ja jasne, chapu, už si radši budu všechno ověřovat, protože pak to dopadá takhle :(.. nene z práce jsem odešla na dohodu a pak hned na úp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 17:08
@Sssimo píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, musím byt na hpp? Nebo stačí jen nějaká dohoda?

Uz jsem psala musí za tebe odvádět nemocenské pojištění. U dohod to nějak jde, ale teď ti přesně neřeknu, že které a kolik musíš vydělat. A hlavně už vidím, jak to nikomu nebude divné, že se najednou zajímáš o práci, když jsi byla celou dobu na ÚP. :? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 17:09
@Sssimo píše:
@P4ja jasne, chapu, už si radši budu všechno ověřovat, protože pak to dopadá takhle :(.. nene z práce jsem odešla na dohodu a pak hned na úp
@Sssimo píše:
@P4ja jasne, chapu, už si radši budu všechno ověřovat, protože pak to dopadá takhle :(.. nene z práce jsem odešla na dohodu a pak hned na úp

Z té dohody za tebe nemocenské neplatili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.12.21 17:10

@P4ja tak musí brat trosku ohledy, ze těhotnou moc nikam nechtějí.. a to jsem byla na tolika pohovorech a díky těhotenství mě nevzali.. tady jde jen o pomoc v kuchyni, vzali by mě na jak dlouho bych chtěla, jelikož nikoho nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.12.21 17:12

@P4ja joo, blbě jsem to napsala, byla jsem tam na hpp skoro 4 roky, měla jsem výpověď na dohodu, takhle jsem to myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 17:17
@Sssimo píše:
@P4ja tak musí brat trosku ohledy, ze těhotnou moc nikam nechtějí.. a to jsem byla na tolika pohovorech a díky těhotenství mě nevzali.. tady jde jen o pomoc v kuchyni, vzali by mě na jak dlouho bych chtěla, jelikož nikoho nemají.

No, už vidím takovou úředníci, jak ti zbasti, že opravdu budeš makat v kuchyni a opravdu to není účelové. Nehledě na to, že budeš mít pěknou almužnu. Máš přehled o tom, na kolik by ti napsali smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.12.21 17:29

@P4ja joo, bylo by to na minimum.. hale to at se klidně přijde paní z úřadu podivat, já jsem od začátku těhotenství někde v běhu, nic mi nebylo, tak nechápu, proc takový lidi řeší, ještě když jsem nikdy na úp nebyla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
15.12.21 17:37
@P4ja píše:
Nechápu. Ty už máš mít nástup na PPM a řešíš to na poslední chvíli? No nvm, jestli to někomu nebude podezřelé. Každopádně bych si nechala dát smlouvy treba na půl roku.

Ty bys někomu před nástupem na PPM dala smlouvu na půl roku, musela bys jí platit dovolenou po dobu PPM? Zaměstnání se sčítají, ale výška PPM by se měla počítat z posledního zaměstnání?

• Citovat
  • Upravit
21
15.12.21 17:38

@Jolka86 já myslela, ze se děla průměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 17:58
@Sssimo píše:
@P4ja joo, bylo by to na minimum.. hale to at se klidně přijde paní z úřadu podivat, já jsem od začátku těhotenství někde v běhu, nic mi nebylo, tak nechápu, proc takový lidi řeší, ještě když jsem nikdy na úp nebyla :cert:

Tak je to jednoduché. Měla jsi celé těhotenství na to, abys v té kuchyni makala. A ještě jí řekni, že ti vlastně nic nebylo. Že jen chceš PPM. :zed: A nevím asi bych si spočítala jestli chci brát almužnu jako PPM nebo rovnou rp 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
15.12.21 18:04

Dej si bacha, tohle se kontroluje a bere se to jako podvod. Tak jestli ti to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 18:06
@Jolka86 píše:
Ty bys někomu před nástupem na PPM dala smlouvu na půl roku, musela bys jí platit dovolenou po dobu PPM? Zaměstnání se sčítají, ale výška PPM by se měla počítat z posledního zaměstnání?

Tak asi by se to dalo Znějak vymyslet. Ale beru to z pozice zakladatelky. Když přijde se smlouvou na měsíc, tak jí to nikdo na OSSZ nevezme. A stejně tak to bude podezřelé i té strany zaměstnavatele.

A jinak já bych do toho jako zaměstnavatel vůbec nešla. Smrdí to prusvihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí