Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petrussee píše:
@P4ja rikam, ze tam poradi, vím, ze to je něco jiného, řešila jsem s nimi i nemocenskou
Až na to, žes tam s nimi nárok na MD opravdu řešit nemohla.
A poradí, jak kde. Mám zkušenost, že většina nevidí dál než za svoji přepážku, takže pro některé je kombinace RP a přechod na PPM nepřekonatelný problém. A tady jsou holky, které opravdu ví, o čem mluví a od určitých nicku dostaneš opravdu kvalitní info. Se divím, že za to neberou peníze. Protože ušetří tolik času.
@P4ja byla jsem tam, tak vím co jsme řešili..mají přímo oddeleni, kde řeší důchody, nemocenskou a mateřskou a od toho tam jsou, aby poradili..kdo jiný by to měl řešit, když ty peníze jdou přes ne..psala jsem svoji zkušenost jako ostatní, ze když tam zavolá a zajde, tak ji poradi..to je cele..řešila jsem, jestli se vejdu také do te ochranné lhůty, paní se koukla do počítače a počítala mi to..
@Petrussee píše:
@P4ja byla jsem tam, tak vím co jsme řešili..mají přímo oddeleni, kde řeší důchody, nemocenskou a mateřskou a od toho tam jsou, aby poradili..kdo jiný by to měl řešit, když ty peníze jdou přes ne..psala jsem svoji zkušenost jako ostatní, ze když tam zavolá a zajde, tak ji poradi..to je cele..
Rodičovskou dovolenou opravdu ne. Tu totiž řešíš se zaměstnavatelem.
@P4ja rodicak mají všichni..to se řeší přes ÚP, ale to je po narozeni..a to jsem tam nezminila..mateřská je něco jiného..ta jde přes zaměstnavatele, ale platí ji stejně socialka..
@Petrussee píše:
@P4ja rodicak mají všichni..to se řeší přes ÚP, ale to je po narozeni
Taky existují výjimky kdy tomu tak není.
@Petrussee píše:
@P4ja rodicak mají všichni..to se řeší přes ÚP, ale to je po narozeni..a to jsem tam nezminila..mateřská je něco jiného..ta jde přes zaměstnavatele, ale platí ji stejně socialka..
Jenomže ty jsi tvrdila, že jsi řešila rodicovskou dovolenou RD. A tu opravdu nikdo neplatí a je to věc mezi tebou a zaměstnavatelem.
@P4ja netvrdila (psala jsem MD jako mateřská dovolená) řešila jsem přes ČSSZ nemocenskou a nárok na mateřskou, rodicak budu řešit až se malej na rodi přes ÚP
@Petrussee píše:
@P4ja netvrdila (psala jsem MD jako mateřská dovolená)
No ale MD na ossz taky neřeší. Tam se řeší PPM.
@lachtanice86 no to zakladatelka chce, podle mě řeší obojí, byla jsem tam dneska pro doklad, ze jsem na mateřské kvůli pojišťovně
jsem na mateřské a beru peněžitou pomoc v mateřství, mě taky skočila už smlouva, něco jiného bude když by byla zaměstnana
@Petrussee píše:
@lachtanice86 no to zakladatelka chce, podle mě řeší obojí, byla jsem tam dneska pro doklad, ze jsem na mateřské kvůli pojišťovnějsem na mateřské a beru peněžitou pomoc v mateřství, mě taky skočila už smlouva, něco jiného bude když by byla zaměstnana
Jestli nemáš práci, tak pobíráš PPM, ale nejsi na mateřské dovolené, to je volno v zaměstnání a to ty nemáš.
@Petrussee píše:
@P4ja netvrdila (psala jsem MD jako mateřská dovolená) řešila jsem přes ČSSZ nemocenskou a nárok na mateřskou, rodicak budu řešit až se malej na rodi přes ÚP
I tak mateřskou dovolenou máš v práci a OSSZ s tím nemá nic společné
ho.
@Petrussee píše:
@lachtanice86 no to zakladatelka chce, podle mě řeší obojí, byla jsem tam dneska pro doklad, ze jsem na mateřské kvůli pojišťovnějsem na mateřské a beru peněžitou pomoc v mateřství, mě taky skočila už smlouva, něco jiného bude když by byla zaměstnana
Zakladatelka může řešit jedině tak nárok na PPM, peněžitou podporu v mateřství. Mateřská dovolená se jí netýká, protože není zaměstnaná. A ty už na ni taky nejsi, pokud ti smlouva skončila. Stejně tak nebudeš na rodičovské dovolené. A kvůli pojišťovně nejsi na mateřské, ale pobiras peněžitou pomoc v mateřství. To jediné ti může paní na OSSZ potvrdit.
Příspěvek upraven 15.12.21 v 22:59
Ale i tak zakladatelka píše o PPM, takže tam muže zajít/zavolat a zeptat se. ![]()
@Petrussee píše:
Ale i tak zakladatelka píše o PPM, takže tam muže zajít/zavolat a zeptat se.
Aneb, jak převést pozornost jinam. Ano zakladatelka ta určitě zajít může. Nebo napsat data sem. Kdy jí skončila smlouva, a kdy má termín porodu. Dá se to spočítat. To snad neumí jen ta úřednice
![]()
@P4ja to jsem psala hned na začátku a vy mě začnete poučovat, ja jsem tam byla a vyřešené to mám, takže vaše rady nepotrebuju…
jen jsem napsala s kým jsem to řešila ja, to je cele, ví to i někde jinde než na diskuzi na emimino..nečekala bych, ze se někdo toho takhle útočné chytí, nemyslím si, ze bych napsala něco špatného ![]()