Nárok na ppm- práce- úp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
16.12.21 07:15
@Petrussee píše:
@P4ja byla jsem tam, tak vím co jsme řešili..mají přímo oddeleni, kde řeší důchody, nemocenskou a mateřskou a od toho tam jsou, aby poradili..kdo jiný by to měl řešit, když ty peníze jdou přes ne..psala jsem svoji zkušenost jako ostatní, ze když tam zavolá a zajde, tak ji poradi..to je cele..řešila jsem, jestli se vejdu také do te ochranné lhůty, paní se koukla do počítače a počítala mi to..

jenza materska dovolena je volno u zamestnavatele. Penize ze socialky jsou penezita pomoc v materstvi. Prusvih je neznalost zakladnich pojmu, pak se holky tezko donluvite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6760
16.12.21 07:28

@matkabagristy ja se s nikým domlouvat nechci, ja jsem jen psala, ze si muže zavolat/zajít na ČSSZ..ja to tak udělala, protože jsem řešila to samé, kdybych umela perfektně vše, co se toho týká..tak tam nechodím..když to člověk řeší poprvé, tak je dobre, když s tím někdo poradi ;) jen jsem napsala další možnost, s kým to řešit..zakladatelka chtěla PPM a to se s nimi řeší, pokud jsem teda napsala špatně pojem, tak se omlouvám..ale takhle se to slyšela, ze se to používá..nemusíte do toho rýpat, jen jsem napsala, kdo muže ještě poradit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 07:40
@matkabagristy píše:
jenza materska dovolena je volno u zamestnavatele. Penize ze socialky jsou penezita pomoc v materstvi. Prusvih je neznalost zakladnich pojmu, pak se holky tezko donluvite.

Ono se kolikrát ani nedomluvis, když víš, co potřebuješ. Kamarádku jsem poslala na ÚP, ať si jde zvýšit rp, aby ho do začátku PPM stihla skoro celý vybrat. A paní jí přesvědčovala, že ho může pobírat až do porodu druhého. Ze se ani nemusí pobírání zastavovat. Mateřská sem, mateřská tam. No byla nemile překvapená, když ten rp navíc musela vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 07:57
@Petrussee píše:
@matkabagristy ja se s nikým domlouvat nechci, ja jsem jen psala, ze si muže zavolat/zajít na ČSSZ..ja to tak udělala, protože jsem řešila to samé, kdybych umela perfektně vše, co se toho týká..tak tam nechodím..když to člověk řeší poprvé, tak je dobre, když s tím někdo poradi ;) jen jsem napsala další možnost, s kým to řešit..zakladatelka chtěla PPM a to se s nimi řeší, pokud jsem teda napsala špatně pojem, tak se omlouvám..ale takhle se to slyšela, ze se to používá..nemusíte do toho rýpat, jen jsem napsala, kdo muže ještě poradit :kytka:

Ono rýpat je dbohužel potřeba. Protože rozdíl mezi jednotlivými pojmy je velký. Vím, že se běžně říká, že jsi na mateřské. Ale rozdíl je velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
16.12.21 08:02
@P4ja píše:
Ono se kolikrát ani nedomluvis, když víš, co potřebuješ. Kamarádku jsem poslala na ÚP, ať si jde zvýšit rp, aby ho do začátku PPM stihla skoro celý vybrat. A paní jí přesvědčovala, že ho může pobírat až do porodu druhého. Ze se ani nemusí pobírání zastavovat. Mateřská sem, mateřská tam. No byla nemile překvapená, když ten rp navíc musela vracet.

To na úřadě pracuje odbornice, taková osoba tam nemá co dělat, když neví základy a ještě má někomu radit.

• Citovat
  • Upravit
6760
16.12.21 08:09

@P4ja Chápu, ze vám to vadí, pokud v tom pracujete..ale opravdu se to takhle používá běžně, takže jsem nevěděla, ze je to taková chyba..účetní říkala mate nárok na mateřskou, doktor to taky tak říkal..ale samozřejmě zadost mi dal a bylo tam PPM, pro běžnou komunikaci si myslím, ze to stačí, ale dekuju za upřesnění. Budu to používat správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 08:30
@Jolka86 píše:
To na úřadě pracuje odbornice, taková osoba tam nemá co dělat, když neví základy a ještě má někomu radit.

Mně přijde, že ještě tak ví to, co se jich týká. Ale pokud chceš řešit PPM a do toho rodičovský příspěvek. Nebo nedej bože se zapletou do dovolené od zaměstnavatele, tak to často bývá problém. Proto jsem ráda za holky tady. Aspoň už mám trochu přehled a nemusím se spoléhat jen na jeden zdroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
16.12.21 08:30
@Petrussee píše:
@P4ja Chápu, ze vám to vadí, pokud v tom pracujete..ale opravdu se to takhle používá běžně, takže jsem nevěděla, ze je to taková chyba..účetní říkala mate nárok na mateřskou, doktor to taky tak říkal..ale samozřejmě zadost mi dal a bylo tam PPM, pro běžnou komunikaci si myslím, ze to stačí, ale dekuju za upřesnění. Budu to používat správně.

pro beznou komunikaci to staci, ale jakmile je treba jednat na uradech nebo v zamestnani, je treba pouzivat spravne pojmy.
ppm/md, rp/rd jsou zcela odlisne zivotni situace, je treba postupovat odlisne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 08:34

@Petrussee Běžně je to ok. Ale na úřadech a třeba zdravotní pojišťovně to rozdíl je. A neznalost neomlouvá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6760
16.12.21 08:39

@P4ja hlavně by to teda měli používat správně úřady, ještě mě nikdo neopravil, ze to používám špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6760
16.12.21 08:40

@matkabagristy to je jasné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 10:51
@Petrussee píše:
@P4ja hlavně by to teda měli používat správně úřady, ještě mě nikdo neopravil, ze to používám špatně :roll:

Tak ostatně proto ti píšu, že ti kolikrát poradí líp holky tady. Než paní za přepážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí