Nárok na sanitu?

10.11.12 08:43

Nárok na sanitu s

Ahoj holky nevíte náhodu jestli má moje sestra nárok na sanitu? Bydlí v Severní moravě a její 3měsíční holčička má bouličku za uchem. Týden byly v nemocnici na moravě, ale jelikož tam nemají přístroj, který by zjistil co malé je, tak jí posílají v pondělí na vyšetření až do Brna. Sestra je bez auta a s takhle malým mimiškem se bojí jed vlakem a autobusem asi 3hodiny. Prosím poradíte jestli má nárok na sanitu? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14974
10.11.12 08:50

No to si myslím, že kvůli bouličce jí sanitu opravdu volat nebudou :roll: navíc dítě jede s opatrovníkem, který je v dobrém zdravotním stavu, dítě není v ohrožení života.

Sanitu může navrhnout ošetřující lékař, ale většinou se to týká důchodců, kteří mají zhoršenou hybnost, nebo je pro ně cestování nebezpečné.

Teď nechci, ať to vyzní hnusně, ale matka by se měla umět postarat o svoje dítě v jakékoli situaci a že jí je nepříjemná cesta vlakem… Jako jsou horší věci na světě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
10.11.12 08:54

Taky bych řekla, že nárok na sanitu nebude… a hlavně tedy jestli je teď doma a v pondělí má být na vyšetření, tak už by to stejně nikdo nezařídil. Pokud jsou stále hospitalizovaní, tak je to něco jiného, tam by ta sanita byla myslím reálná, neb by to byl prostě převoz hospitalizovaného pacienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
10.11.12 08:55

@veronika2901 ahojky :mavam: myslím si, že na sanitku opravdu nárok nemá. Moje teta měla 3 letou holčičku a mimino, které v noci dostalo 40st horečku, bydlela na samotě, kde jediní sousedi jezdili akorát na víkend, manžela v práci i s autem. Volala si sanitku, popsala jim situaci a vůbec je to nezajímalo-nepřijeli. Takže v tomto případě myslím šance mít nebude vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.12 09:07

Děkuji za odpověď. Je to v dnešní době s tím zdravotnictvím opravdu hrozné… :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
10.11.12 09:16

@veronika2901 Tedy upřímně nevím co ti na tom přijde hrozného, že zdravá matka se „zdravým“ dítětem nemá nárok na sanitku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.11.12 09:18

No se zdravotnictvím je to v tomto ohledu normální, ne? jako vozit tě na vyšetření když tobě ani dítěti není nic, co by bránilo tomu někam dojet, je na hlavu postavené. To by to zdravotnictví bylo za chvíly ještě ve větší zadnici než teď, ne? :think: Ty jo, co lidi všechno nechtěj.. Nechceš jet vlakem, jeď s nějakým známým/ příbuzným autem. nemáš? vem si taxál. Nemáš na něj? Tak holt musíš vlakem, na tohle chtít sanitu je fakt maso. Jako sorry že jsem hnusná, ale tohle je pro mě fakt nepochopitelné a ještě si stěžovat, že je to s tím zdravotnictvím děsné :roll: :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.11.12 09:25
@veronika2901 píše:
Děkuji za odpověď. Je to v dnešní době s tím zdravotnictvím opravdu hrozné… :( :think:

To nemyslis vazne jenom protoze pojedes se zdravim ditetem?? Nechce cestovat s 3 mesicnim ditetem nevim ale ja i tim vlakem jezdila s malim mimcem 2hodky…s malim ditetem se cestuje lip nez se starsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
10.11.12 09:36

Co je na tom hrozné? Pokud se tak moc bojí cestovat veřejnou hromadnou dopravou, ať jede taxíkem. Zdravotnictví tu není od toho, aby zajišťovalo dojíždění pacientů, kteří nejsou ohroženi na zdraví nebo na životě, k lékařům.

@veronika2901 píše:
Děkuji za odpověď. Je to v dnešní době s tím zdravotnictvím opravdu hrozné… :( :think:
  • Citovat
  • Upravit
50155
10.11.12 09:41

Nemůže si auto půjčit od příbuzných nebo od někoho známého? Já bych taky vlakem s miminem nejela, auto bych si půjčila třeba v půjčovně. Taxika bych zavrhla, to by byla pálka.

Příspěvek upraven 10.11.12 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
10.11.12 09:42

Já to chápu, poradila bych se s doktorem, že nemám auto a co si o tom myslí; taky by se mi nechtělo cestovat s malým miminkem, ale lepší s tříměsíčním než s novorozencem - a ve vlaku bych se snažila domluvit s průvodčí, třeba to bude vlak s těma separátníma kupé pro mámy s dětmi; a z Ovy, Třince a Bohumína jede Pnedolino, ale zase tam nejsou kupé :hug:

• Citovat
  • Upravit
10.11.12 09:48

Děkuji za odpovědi, jen jsem se chtěla informovat a tak se nemusíte hned čertit né??? :evil: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.12 09:50

Ona nemá řidičak a kamarádi co ho mají, tak jsou v práci. :? No ještě že já jsem z Prahy a mám všechno blízko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.11.12 09:50

Tak tříměsíční mimčo už není úplně malinký, aby se to nedalo zvládnout. Každopádně i pokud by ji převáželi převozní sanitkou, tak myslim, že mezi krajema se stejně nějakej poplatek platí…Dědu takhle převáželi z Jindřichova hradce do Brna (z nemocnice do nemocnice) a myslim, že babička tehdy něco platila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.11.12 09:57
@veronika2901 píše:

Díky za ty dary, pokud je naše zdravotnictví v dnešní době takto hrozné :lol:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty