Čím obnovit narozeninový dort pro miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
27.5.15 13:51

@lyrica Dobrý den, můžu radu ohledně jedlého papíru? Chci dělat mým dvojčatům dort a napadl mě jedlý papír. Můžete mi poradit jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 13:52
@lyrica píše:
@veronika6913 Aha, tak ta cena, to je zadara ale. 8o

Jo? Ja nevim, beru takhle dort od nekoho poprve a teda ten co jsem mu chtela vzit u nas v pekarne byl taky za necely 4 kila a vypadal mnohem lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
27.5.15 13:52
@veronika6913 píše:
Kolik vazi nevim a budu za nej davat nejspis 350-400.. no u sebe ho ma, ale je mi blby to po ni chtit.. :think:

Hmmm, tak to se nedivim, ze vypada tak, jak vypada :mrgreen: :lol: nech to tak, syn bude mit radost ;) pak dej vedet, jak chutnal… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3395
27.5.15 13:54

@Barushe jo to dam vedet :-D, doufam, ze bude aspon hodne dobrej.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.5.15 13:55

@janickazl :kytka:
K jedlému papíru je potřeba koupit Decor gel ( cca 40,–) a ta tubička vystačí i na třikrát. Já papír pokládám na slabou vrstvu fondánu ( stačí fakt jen to kolečko, jak velký je papír), někdo pokládá na čokoládu ( vrstva ganache ), někdo dává rovnou na krém, s tím nemám zkušenost, bála bych se, že se rozpije.
Na ten fondán štětečkem ( rukou :D ) namažu slabou vrstvu Decor gelu, na to papír položím a na něj opět slabá vrstva gelu, tu rozetřít jídelním nožem a to je celé 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.5.15 13:57

@veronika6913 tak já mám dorty, ovšem většinou s náročnější modelací za 950,– u nás v Pardubicích a mám totálně plno. Krémy jsou z mascarpone a čerstvého ovoce, peču z 80-90% čokolády, snažím se o kvalitní suroviny, tak i zpracování, pokud je to v mých možnostech. Peču rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.5.15 13:59

@veronika6913 ber ho, cena je dobra. uvidíš, jakou nakonec synovi udela radost když ty se tu ted takhle trapis. se pak zasmejes, ze to byl zbytecny stres :palec:
ale jen tak mimochodem, podrobne jsem si tu fotku prohledla a asi mas pravdu. Bleska mam nakoukanyho, ona asi fakt spletla predek se zadkem :D a ještě to číslo…pani asi mela spatny den :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 14:02
@peta81 píše:
@veronika6913 ber ho, cena je dobra. uvidíš, jakou nakonec synovi udela radost když ty se tu ted takhle trapis. se pak zasmejes, ze to byl zbytecny stres :palec:
ale jen tak mimochodem, podrobne jsem si tu fotku prohledla a asi mas pravdu. Bleska mam nakoukanyho, ona asi fakt spletla predek se zadkem :D a ještě to číslo…pani asi mela spatny den :cert:

To teda. Od ni jsem si dort brala poprve a naposled! A kdyz si mi to i potvrdila, tak si rikam, jestli nezaridim at to teda opravi.. co myslis ty zadni a predni svetla by tak asi mohly zustat ne? :think: akorat by prendala oci a blesk na boku..jinac by to tak mozna mohlo zustat..co myslis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.15 14:15

No vzhledem k tomu, že naší kluci jsou nadšení i z úplně obyčejných dortů, co dělám doma (klasika ozdobená ovocem), tak nepochybuji o tom, že tenhle dort se bude určitě líbit. V dvou letech ještě není natolik technicky navýši, aby zkoumal proporce :-) A na druhou stranu, když to má čytři kolečka, byť v náznatku, tak asi pozná auto :-)
Mi se dort líbí moc. A důležité je, aby byl dobrej, ne? Já jsem viděla (i jedla :poblion: ) nádherný dorty a pak se skoro celý vyhazovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.5.15 14:20
@veronika6913 píše:
To teda. Od ni jsem si dort brala poprve a naposled! A kdyz si mi to i potvrdila, tak si rikam, jestli nezaridim at to teda opravi.. co myslis ty zadni a predni svetla by tak asi mohly zustat ne? :think: akorat by prendala oci a blesk na boku..jinac by to tak mozna mohlo zustat..co myslis??

ty jo, ja ti nevim. ono je to cele takove amaterske, ja bych se bala, co s tim provede, ze to jeste zmrvi :nevim: stacilo by prohodit ty oci s tim zadnim sklem, ale ja uz bych se do toho nepoustela.
a když se tim pani zivi, ma nejake svoje stranky nebo fotky třeba na fb? videla jsi od ni i neco jiného? ne, ze by to pomohlo, ale jen pro predstavu jestli to fakt je jen nepovedeny kousek nebo to bylo cele chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
27.5.15 14:26

@veronika6913 Paní slušně upozorni, že asi prohodila předek a zadek auta a zda by to šlo opravit, včetně upozornění na chybné číslo a jeho odstranění. Pokud bude slušná, buď to opraví, nebo řekne, že by se to mohlo poničit, ale nabídne slevu nebo jinou kompenzaci. Za tu cenu je to slušný dort.
Osobně se mi nelíbí předražené modelované dorty, které vypadají sice jako výloha v hračkářství, ale korpusu a náplně je tam minimálně a většinu tvoří modelovací hmota. Já doma dětem peču klasické dorty zdobené třeba krémem a lentilkami, ale tak, aby oslavenec mohl hned do dortu zabořit prst a olíznout ho, mám pocit, že dvouleté dítě se chce spíš na dort vrhat, v rodině se jedno dítě rozbrečelo u dortu za 1500Kč s mašinkou Tomášem, protože dort byl tak věrohodný, že dítě nepochopilo, proč ho maminka ničí nožem a nejdou si s mašinkou jezdit. Takže zklamání může přijít i ze strany, kde ho vůbec nečekáš, a radost taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
27.5.15 14:33

No já jako cukrářka bych se za něj styděla :oops: jsem dost perfekcionistka 8)

Tohle je moje práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 14:36
@peta81 píše:
ty jo, ja ti nevim. ono je to cele takove amaterske, ja bych se bala, co s tim provede, ze to jeste zmrvi :nevim: stacilo by prohodit ty oci s tim zadnim sklem, ale ja uz bych se do toho nepoustela.
a když se tim pani zivi, ma nejake svoje stranky nebo fotky třeba na fb? videla jsi od ni i neco jiného? ne, ze by to pomohlo, ale jen pro predstavu jestli to fakt je jen nepovedeny kousek nebo to bylo cele chyba?

Ona je starsi a zadne fotky prave nikde nema. :-( chtela jsem se kouknout jeste nez jsem si nechala delat dort od ni, ale znami me prekecali, ze pry dela dorty pekny..hm… :-/ no taky bych se mozna bala aby to jeste nezkazila:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 14:36
@Verunecka289 píše:
No já jako cukrářka bych se za něj styděla :oops: jsem dost perfekcionistka 8)Tohle je moje práce ;)

Ten je nadhernej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 14:38

@zrcadlo to jsem si taky rikala, kdyz jsme planovali dort auto, aby se oak nerozbrecel az ho budu krajet :-D no..snad ne..ja se jeste poradim s oritelem, ten ho jeste nevidel a podle toho se na to vyprdnem nebo poprosime o upraveni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí