Čím obnovit narozeninový dort pro miminko?

51
11.3.04 09:07

Narozeninový dort

Ahoj! Blíží se nám oslava prvích narozenin našeho drobečka a chtěla bych mu upéct nějaký pěkný a dobrý dort. Jen nevím, jaký vybrat, aby v něm byly jen samé dobré věci pro miminko. Nevím, čím ho ozdobit. Prosím, nemáte některá nějaký dobrý recept. Bude už umět foukat do svíčky nebo by se o ní mohl akorát tak spálit? Díky moc. Kita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
11.3.04 09:44

Kito, my jsme k prvním narozennám dort koupili. Takový maličký s jednou svíčkou a museli jsme dávat moc velký pozor, aby se Lukáš nespálil. Foukání byl fakt zážitek :) . K druhým narozeninám jsem pekla dort z piškotového těsta (7-8 vajíček + stejný počet lžic krupicového cukru se šlehá asi 20 minut, pak k tomu vmícháš mouku, co vajíčko, to lžíce polohr. a lžíce hrubé, ale už se to nesmí šlehat). Upečeš ve vymazané a vysypané formě. Náplň je taková dětská: Agar (může byt i želatina, ale agar je přírodní a tím pro děti lepší)) rozpustíš ve vodě (v ovocné šťávě nebo ve šťávě ze zavařeniny)a smícháš až je to vlažné se zakysanou smetanou (podle chuti dosladíš). Jednu polovinu dortu je dobré potřít marmeládou, na druhou dáš tu smetánku s agarem a proložíš to všechno třeba banánem nakrájeným na tenké plátky a připlácneš to dohromady. Zbytkem zahuštěné smetany potřeš boky dortu a dozdobíš třeba kokosem. Dětem je úplně fuk, jestli mají nahoře na dortu nějaká čísílka, a tak je lepší udělat ještě jednu dávku agaru a nahoře na dortu udělat nějakou hezkou ovocnou kreaci a zalít ji tím (což předpokládá že člověk nezapomene vybudovat vyvýšené okraje dortu :) ). Když už se rozhodneš pro svíčku, nezapomeň ji zastčit do dortu ještě než ho poliješ agarem, protože až už je zatuhlý, mohl by popraskat. Nedoporučuju dávat při šlehání do vajíček kakaový prášek, je těžko stravitelný a k ovoci se stejně ani moc nehodí. Přeju vám dobrou chuť a hezkou oslavu narozenin. Doufám, že jsem na nic nezapomněla-stěhovali jsme se a já nemám u sebe sešitek s receptama.
PS: záměrně jsem neuvedla pudinkovou náplň jak se o ní níže zmiňuje Petula, protože pudink není vhodný pro děti z důvodu velkého obsahu škrobu a bolí po něm bříško. Agar naopak upravuje stolici. Ale nic se nemá přehánět, nevěřím, že by některý roční drobeček sbaštil celý dort. I když..... mňam :)

• Citovat
  • Upravit
595
11.3.04 10:43

Ahoj,
taky se nám to blíží. Už za měsíc a půl. To je hrozný, jak to uteklo. 8O Myslím, podle toho jak je Lucinka nenechavá, že si o sfouknutí svíčky můžeme nechat jen zdát. Spíš si bude chtít vzít plamínek do ručičky a ochutnat jako všechno ostatní. Zatím jsem nad tím moc nebádala, nejsem žádná velká kuchařka a dorty obzvlášť nejsou na našem denním jídelníčku, tak mne napadl ovocný dort se želatinou (mají krásné třeba ve Světozoru), že bych jí z toho vykuchala pak kousky ovoce, které má ráda, ale nevím jestli je pro ní dobrá ta želatina. No, kdybych měla dělat dort úplně podle jejích chuti, tak bude ze sýra, protože ten miluje nejvíc. :-) Ten recept Radiny se mi líbí. Možná ho také jednou vyzkoušíme.
Pa Ariana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
11.3.04 14:15

Ahojky!
Já nevím, jestli takhle malé děti mohou želatinu, teda taky nevím, jestli můžou pudink, ale kamarádka dělá takovýto dort:
uvaří hodně hustý pudink (dva sáčky na 1/2 l mléka) a utře ho s tvarohem, přisladí a pak vrství piškoty, hmotu, ovoce, hmotu atd.

Nebo já dělám jablíčkový:
nastrouhám jablíčka, dusím doměkka, pak přidám dvě vrchovatý lžíce vanilkovýho pudinku rozmíchaný v trošce vody, nechám zhoustnot, dolů dám taky piškoty, a když to ztuhne, tak navrch šlehačku nebo Pribiňáčka.

Mějte se.
Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.3.04 15:50

Ahoj holky,
Mrknete se na:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Kdyz to bylo aktualni u nas, vyhlasila jsem soutez ;)! Je tam i par receptiku na kazdy den. Dobrou chut!
Pa Dita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.3.04 11:31

recept

Holky nebo zkuste můj zakysánek- recept najdete tady na emimču v receptech. Pár holek už ho na první narozeniny dělaly a prý moc chutnal.
Pusinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
12.3.04 12:36

Ahoj holky!

Pudink je pro malé děti nevhodný, je tam moc chemie - barviva, příchutě. Želatinu jsem používala, ale později, je lepší, nemá v sobě škodiliviny.

Já jsem dělala první dort z piškotů, banánů a bílého jogurtu (dá se přidat i zakysaná smatana, ale ne půl na půl, aby se z toho děti nepo… však víte, co myslím… :o)). Sladila jsem pouze glukopurem. Dá se to pěkně nazdobit a všechny dětí to s chutí jedly. Svíčka je podle mě spíš jako tradice pro dospělé a dekorace na focení, děti jí sfouknout neumí, ale maminka s tatínkem můžou přátelsky vypomoct!! :o) My jsme jí tam píchli (a sfoukli…)

K druhým narozeninám se můžete rozšoupnout mnohem víc, chystám recept na emimino - korpus z piškotů, jogurtu a zakysané smetany, proložit ovocem, nahoru želatina s ovocem.

Kamarádky si dort objednala a pro děti byl naprosto nepoužitelný - Mikymaus naplácaný obarveným krémem…! Jedli jsme ho my, děti se občas připletly a byly celé zaplácané od toho krému - měly to ve vlasech, na šatech, no nic moc..... Nevěřím tomu, že jsou schopni udělat v nějaké cukrárně dort k prvním narozeninám, aby byl pro děti skutečně jedlý.

Kdo chce něco péct, určitě je dobrý piškotový korpus, může být i s tukem, ale nedoporučují se máslové krémy (moc sladké a tučké), už vůbec ne čokoláda a kakao (dráždivé).

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.7.10 15:48

Agar

Ahoj všem kuchařkám koukám že jste zde řešili Agar, k čemu je dobrý apod. Koukněte na tyto stránky o Agaru http://www.prodejbylin.cz/…a/index.html :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
20.1.13 13:18

Ahoj. Nechci zakládat nové téma tak to zkusím tady.
Jaký dort mám udělat pro kluka k 15. narozeninám?
Potřebuji ale něco jednoduchého, abych to zvládla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
20.1.13 13:45
@vicca píše:
Ahoj. Nechci zakládat nové téma tak to zkusím tady.
Jaký dort mám udělat pro kluka k 15. narozeninám?
Potřebuji ale něco jednoduchého, abych to zvládla :mrgreen:

A jaké má zájmy? Dá se udělat dort jako fotbalové hřiště, nebo ve tvaru notebooku či tabletu nebo mobilu :nevim: A kolik lidí bude na oslavě, podle toho určíš velikost :D Já obvykle udělám 3X piškot na plech, namazat domácí rybírovou marmeládou na ni teprve máslovo pudingový krém a celé to oříznu, potřu krémem i okolo a nahoru čokoládovou polevu a krémem ozdobit, nebo celé potáhnout marcipánem a taky nějaké ozdoby :nevim: to je těžký radit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
20.1.13 15:42

Ahoj koukni tady, tyhle stránky, jsou pro mě velkým zdrojem inspirace ;) http://dorty.artmama.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 12:31

Co rikate na tento dort? :-(

Ahoj… potrebuju radu, pac mam dilema..nechala jsem se premluvit a nechala udelat pro maleho dort pres znameho…no a takto vypada…puvodne jsem chtela objednat z pekarstvi a ted mam dojem, ze jsem to asi mela udelat…moc z tohoto dortu nadsena nejsem a premyslim, zda opravdu jeste nakonec neobjednat jiny… co na nej říkáte??? Libi se vam? Myslite, ze neni spatny…?nebo?? :-/ :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
27.5.15 12:32

Mně se líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 12:32

Přijde mi, ze nema vubec tvar auta, spis je to nejaka cervena krabice s ocima a ty minikolecka…mam strach aby malej vubec poznal, ze je to auto :-( auta miluje a ja ori nej chtela nejaky pekny auto, co kdyz to nepozna?:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 12:33
@svituska píše:
Mně se líbí :-)

Dekuji..takovych komentaru vic a budu v klidu :-D ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí