Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Naše dítko nejvíce zbožňuje rajskou máčku - podávat ji můžete s těstovinami, knedlíkem, vajíčkem nebo masem. Pokud máčky uvaříte více, můžete ji pak zředit a udělat z ní rajskou polévku - přidat buď krupicové nočky nebo rýži.
Ahoj malý má rád svíčkovou,dělal mu ji bez smetany jen třeba s kolínkama nebo s rýží.A moc mu chutná.Zkoušela jsem kašu bramborovou a mletým vařeným masem a měla uspěch.
Holky, poraďte jak děláte rajskou? U nás doma se to nikdy nevařilo a neměl mne to kdo naučit. Nikdy se mi nepovedla ani přímo z rajčat, ani z protlaku ![]()
ahoj Radino, já ti napíši recept, podle kterého vaří i má mamka. Hovězí maso dáš vařit / nejlépe do papiňáku je to rychlejší/ a přidáš nové koření , pepř, bobkový list a cibuli, sůl. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a vývar přecedíme, poté znova uvedeme do varu a přidáme protlak a zahustíme / používám instantní jíšku / , nakonec dochutím cukrem a solí a úplně nakonec vmíchám smetanu na šlehání, krásně to zjemní.
Ještě jsem zapomněla, že tento recept je vhodný spíš pro dospělé.
no my to děláme trošku složitějš.o))
hovězí vaříme stejně,
pak na másle zpěním slaninu cibulku , mrkev, tymián, bobkový list - krátce orestuju, přileju vývar a přidám rajčata v plechovce a protlaky - tka podle citu.o)) a vařím 30 minut, propasíruju, a osladím lpříp. dosolím. Zahušťju buď jíškou nebo rozmixuju ten zbytek po pasírování - přičemž vytahám ty bobkový listy.o)
Mňam mňam.o)