Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
JANI30 - diky, ze jsi sem svuj pribeh napsala. Je mi vas moc lito. Nechapu, jak doktori muzou zpackat tak jednoduchy zakrok jako je obrizka, ktery se novorozencum v USA dela jen s lokalni anestezii (ne, ze bych to schvalovala, ale tady je to proste bezne). Prosim te, zkus najit jineho doktora. Nenech uz nikoho, aby tvemu chlapeckovi ublizoval. Moc vam a hlavne Kubikovi drzim palce! ![]()
Snad bude tvuj pribeh odstrasujicim prikladem pro jine maminky chlapecku. Na penis by nemel klukum nikdo sahat, ani doktor ne! Zastavam nazor, ze zuzena predkozka se casem sama uvolni a kluk by si ji mel pretahnout sam. A kdyz to nepujde v 5 letech, tak pockat do 6 nebo dyl. Doktor muze neco navrhnout, ale rodice maji zodpovednost za sve deti a pravo rozhodnout. Uvedomte si, co se doktori uci ve skole - predepisovat ATB a operovat…
Jina situace je, kdyz zuzena predkozka zpusobuje problemy. Kubik ale zadne problemy nemel…!
Doktori nejsou bohove!!! Neverte jim slepe!
Ježiš, ty doktoři jsou ale debilové
Promiňte, nemám jiných slov. Držím palce, ať se to Kubíkovi zahojí.
A plně souhlasím se Zanet.
Ahoj Gino, moc Ti děkuji za podporu i za radu. Přešli jsme na přírodní cestu- koupele v heřmánku, šalvěji. S manželem jsme se rozhodli, že navštívíme jiného dr. Přece někdo nám musí pomoci. ![]()
Věřím a denně se modlím a pořád doufám, že se stane nějaký zázrak a vše bude jako dřív. ![]()
Kubík po tom všem má strach jít na nočník na malou i velkou stranu. Po dlouhém přemlouvání začal chodit na wc, ale je na něm vidět, že se bojí.
Jinak Tobě přeju pevné nervy, uvidíš vše dobře dopadne. Úplně je mi úzko od srdce, jak my maminky s našima zlatíčkama trpíme.Malému déj od nás pusinku a držte se oba. Ozvi se jak jste dopadli.
Zvládáme to jak se dá. Každé ráno sedavé koupele v heřmánku, mastíme framikoinem a zkoušíme lehce přetahovat. Bobek tak pláče, úplně mi to rve srdce a pokaždé brečím jako želva.
Doktoři nám nedali moc velkou naději, pořád tlačí s další operací, ale snad se najde nějaký jiný způsob. Kubík vše snáší tak špatně, ach jo.
Moc mě to trápí.
Ted trochu odbočím od tématu,prptože se musím trochu vypovídat. Jak se nám Kubík narodil, tak měl o 1,5 cm větší hlavičku než mívají ostatní miminka. Naše paní dr.nás po 3 měs. prohlídce poslala na sono hlavy do nemocnice, protože syn měl hlavičku vzadu jako hruška šišatou. Tam nás dr. moc nepotěšil,
měl rozšířené komory v mozku, nahromaděnou tekutinu a hrozilo mu krvácení do mozku.
Pak jsme v OV podstoupili CT a MRI. Jak měl syn 5 měs. šel na první operaci. Ze dne na den jsem ztratila mlíko, jen od nervů. Můžu Vám říct, že jsme s manželem čekali na chodbě celých 11hod. co byl syn na sále. Bylo to nekonečné. Další zákroky musel ještě 3 krát podstoupit, nakonec mu do hlavičky zašili hadičku, šant, která odváděla tekutinu, měl ji zašitou až do bříška po dobu 1,5 roku. Ted jsme zatím zdravotně dobře, ale vše co se týkalo vývoje bylo opožděné- chůze, řeč, očkování… Nikomu bych to nepřálo,bylo to peklo a do ráje to mělo daleko.
Ahoj Žanet, syn uzačal mít problémy s předkožkou, co jsme podstoupili první operaci hlavičky, pak se vše co se týká předkožky přetažení pokazilo. Nešlo to už vůbec.
Na čůrání měl malinkatou dírečku, s močením moc problémy neměl. Doktorka pořád čekala, jestli se to zlepší, ale operace byla nutná. Trpěl hodně na záněty, bylo to pořád dokola.
JANI, je mi vas strasne moc lito! Kubik uz toho zazil opravdu hodne
Hlavne ze hlavicka uz je v poradku! S pomoci dobreho doktora se urcite spravi i pindula. (Ja bych ho asi nepretahovala, kdyz ho to boli a place
)
Myslim, ze by mi bylo zatezko smirit se s tim, ze doktor, ktery zpackal operaci z toho vyjde uplne v pohode…
Jano, myslím že jste měli smůlu na doktora. Přikládám zkušenost známé:
Syn měl v roce a půl v předkožce jen takovou malou dirku, menší než je močová trubice. Dostával v létě záněty, takže jsem si o obřízku i sama řekla. Oni rozhodli, že stačí částečná, od půlky penisu ji měl už širokou dost. Pindík mu šel úplně do špičičky. V tomhle věku to zvládají dobře - my už hůře - to psychické vypětí z hospitalizace. Byla jsem s ním, v noci se mnou spal na tom rozkládacím křesle - boží zážitek.
Zákrok byl úplně v pohodě, za tři hodiny byl fit, večer si už hrál s dětm a druhý den jsme šli domů.
Stehy vypadaly samy. A krásně to jde přetahovat. Konečně bez problémů.
Nevím, možná u starších kluků je je průběh horší.
Ahojky, minulý týden jsme byli se synem na kontr. u urologa. Známí nám doporučili výborného dr., akorát je nám líto, že to neřekli dřív, nemuselo to všechno kolem dr. a jejich diagnozám dopadnout takto.
Pan dr.i přístup,chování 100 a jedna o proti tomu co máme za sebou. Ten jediný nám s manželem padl do oka.:)Kubík se nechal v poho vyšetřit, i když trošku poplakával, to jen ze strachu, jak reagují všechny děti. Řekl nám, že ted nemáme předkožku vůbec přetahovat, jen koupat v heřmánku a promazávat framykoinem. Až se vše úplně zahojí a stehy vypadnou, tak potom pomalu zkoušet přetahovat. Za měsíc máme přijít na kontr. zase k němu a pak se domluvíme co dál.Jinak za ten necelý měsíc, co je Kubík po operaci, tak zmizel i zánět a téměř i otok, což je dobře.Tím, že se to hojí, to malého svědí, je to asi nepříjemné. Snad to nejhorší máme za sebou. Normálně, vždy jak vařím heřmánek, malý už volá a říká: maminko, už jdem koupat šuldu.
Zlatíčko, naše.
Ještě se uvidí, jak to dopadne s varlátkama. Možná sestoupí sama, ale podle dr. už by je ve 3,5 letech měl mít sestouplá. Čekají nás ještě nějaká vyšetření, ale jsem ráda, že už se vše pomalu vrací do normálu.Kubík je hrozně šikovný, na to všechno, co už má za sebou. Všem maminkám, co mají podobné potíže jako my, přeji hlavně pevné nervy, hodně síly a at jsou Vaše dětičky co nejdřívě v pořádku.
![]()
JANI - tak to je krasne cist! Jsem moc rada, ze jste nasli dobreho doktora, ze uz vse speje k lepsimu a budu drzet palce, aby to dobre dopadlo i s varlaty! Jen tak dal! ![]()
Ahoj Zanet, díky Ti za podporu, moc to pro mě znamená. Přešli jsme na přírodní léčbu. Koupili jsme si šalvějový čaj, je dobrý proti zánětům, po zákrocích, tak to střídáme s heřmánkem. Kubík je spokojený. ![]()
Framymkoin už nepoužíváme, přešli jsme na měsíčkovou mast, zatím dobré. Stehy už jsou téměř vypadlé, tak budeme zkoušet přetahovat
tak snad to půjde.
![]()
Ahojky všichni,už jsem tady dlouho nebyla.Byli jsme s Kubíkem na kontr. u urologa, šulda už je v pořádku. Hodně se nám osvědčily koupele v heřmánku a šalvěji a také používání měsíčkové masti z Justu. Otok pominul a krásně přetáhneme předkožku. Jsme moc rádi.
Akorát nás doktor moc nepotěšil, protože jedno varlátko je sestouplé a pravé ne. Tak se to musí okamžitě řešit.
Při vyšetření jako náznak je, že varlátko vklouzne do šourku, ale po chvíli se vrací zpět do podbříška. Tak 3/8 jdem na zákrok do nemocnice v Novém Jičíně, po zkušenostech z VM volíme jinou nemoc. Tak nám všichni držte pěsti, snad už poslední zákrok.Potom se ozvu, jak jsme dopadli. ![]()