Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj lidi, hele viděli jste už tuhle fotku? https://www.facebook.com/photo.php?… Věděli jste, že v Nestea je více cukru než v coca cole?
Já to třeba nevěděl… ![]()
To jsem nevěděla, ale nedávno mi manžel koupl na benzince nějaké pití, teď si nevzpomenu na název, to bylo tak nechutně sladké
kdyby koupil slazenou minerálku to vypiju, ale tohle byla nějaká taková limonáda, jak sprice a fanta a ještě jedna v zelené flašce je a to je tak hnusné, ani nevím jestli to vypil nebo vyhodit, jsem to odmítla pít. Nevadí mi sladké pití, ale co je moc to je moc.
@PetrKr nevěděla docela koukám, ovšem já piju hlavně vodu.Bez ní se prostě nenapiju. ![]()
Nicméně obsah cukru v ledovém čaji je mi celkem jedno, vždyť je to předraženej humus, co s čajem nemá nic společnýho. Proč si člověk neudělá ledový čaj doma?
Já nesladím ani teplé nápoje a sladké studené nápoje bych nikdy nepozřela. Občas si dám v restauraci colu, ale beru to tak, jako bych si dala zákusek - prostě dobrota o které vím, že je kalorická - tedy né žádný pitný režim.
Že si občas někdo koupí ochucenou minerálku to ještě dokážu pochopit, ale že někdo domů pravidelně kupuje celé balení dvoulitrovek žluté limonády za 3 kč nebo jiné sycené obarvené srajdy jako jediné pitivo, to pochopit nedokážu.
@Lizbeth píše: Že si občas někdo koupí ochucenou minerálku to ještě dokážu pochopit, ale že někdo domů pravidelně kupuje celé balení dvoulitrovek žluté limonády za 3 kč nebo jiné sycené obarvené srajdy jako jediné pitivo, to pochopit nedokážu.
Tak Tohle ja take nedokazu pochopit!!!
mmch to, ze je v ledovych cajich spousta cukru vim uz davno, po porodu dcerky jsem je dva mesice pila, protoze mi voda v tu DOBU nejela a za dva mesice jsem pribrala pet kilo.
@PetrKr věděla, čtu na obalech už hodně dlouho, sladké nepiju ![]()
Taky piju vodu, ale prostě někdy mám šílenou chuť na chemicky barevnou a sladkou limču a tak si dám ![]()
@tamata píše:
Ty bys nikdy nepozřela studený sladký nápoj a proto si dáváš v restauraci colu?Jinak já tohle piju prostě slavnostně. Všeho s mírou, žízeň by mi to stejně nezahnalo, takže tak jako tak musím pít i něco jiného…
Myslím, že jsem vysvětlila ZA JAKÝCH OKOLNOSTÍ si dám ten sladký nápoj, který bych normálně nepila - ale ano, máš pravdu, že si protiřečím. Však chodím do restaurací velmi málo, tak jsem to asi brala tak, že se to skoro neděje ![]()
@tamata píše:
já to beru, jinak souhlas s tím druhým odstavcem, by mě zajímalo, co to s člověkem musí udělat po těch x letech pití
Já pila kolu denně aspoň půllitr po dobu pěti let. Je to závislost. ![]()