Naši kocouři a sousedi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
18.6.20 10:43

Na zahradě jim nic neničí, jen prostě sedí u toho kurníku, nevím, zda je tam tak lákají ty myši nebo slepice, nebo já prostě nevím. Ale nikdy mi nic neřekli. Když sedíme na zahradě, tak slyšíme jen brblání a nebo když sousedku potkám, tak se pozdravíme, ale nic neříká. Bydlíme ještě s manželovými rodiči, takže i kvůli nim chci zachovat dobré sousedské vztahy. I když sami říkají, že byli vždy sousedi dost protivní, děcka (manžel a jeho ségra) nesměli nikdy moc křičet na zahradě (na naše taky sem tam vyletí, že jezdí na odrážedlech a kolech po štěrku a že to dělá rachot, nebo když jsou v bazénu a piští, tak taky brblou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.6.20 10:45
@j.a.n.i1 píše:
@Mahidevran Tak, to ze mam vlastni kocky neni duvod pro to, abych byla nadsena z cizich ochcavajicich kocouru.

Naši jsou kastrovaní a právě že nic neobčůrávají, jen sedí u kurníku (i ty slepice si na ně už zvykly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.20 10:46
@Zumpa píše:
Sím, já to vím, kočka je jeden z nejlepších přenašečů parazitů… ale to tu asi nikdo nechtěl slyšet :mrgreen:

To jsou i lepší přenašeči :nevim:
I tu blbou toxoplazmózu vylucuje par týdnu za život. A tomu říkáš nejlepší? Pfff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.20 10:47
@j.a.n.i1 píše:
@Mahidevran Tak, to ze mam vlastni kocky neni duvod pro to, abych byla nadsena z cizich ochcavajicich kocouru.

Cizí ochcavaci kocoury honí každý.
Ale tihle jsou kastrovaní, psala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
18.6.20 10:53

@j.a.n.i1

Já mám prostě kočky ráda a nevadí mi ani cizí. Myslela jsem, že to tak mají i ostatní milovníci koček a zvířat celkově :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.6.20 10:56

Když si sousedi nestěžují, tak bych to neřešila. Třeba jsou to věční brblači a ani to tak nemyslí. Když nebudou kočky, bude zas něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
18.6.20 11:00
@Blankaspl píše:
Když si sousedi nestěžují, tak bych to neřešila. Třeba jsou to věční brblači a ani to tak nemyslí. Když nebudou kočky, bude zas něco jiného…

Asi tak, pokud nepřijdou přímo, tak bych nic neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
18.6.20 11:00

Nedivím se jim, většinou na cizí zahradu chodí jako na záchod :cert: :cert: Já si pamatuji jako malá že se to řešilo jednoduše :lol:. Účinek rychlý, hlídat a jak cizí kočka skočila na zahradu pustit proud vody :mrgreen: Stačilo pár dní a hotovo, na noc byli puštění psi a to si tam dovolila jen kočka sebevrah :jazyk: Zase to sousedi extra neřeší, to by už něco řekli a jestli jen koukají na slepice to by mne nevadilo ale představa že mám nasr.no v záhonech se zeleninou :? Jenže kočka není pes a vlezou kam chtějí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.6.20 12:14

Nijak to nevyřeší, tak holt na ně budu sousedi trošku protivní - alespoň demotivují kocoury tama chodit. Spreje a plašiče nefungujou, co ti může pomoci nejvíc je navázat se sousedy co nejlepší vztahy, případně pokud jsou starší tak jim třeba s něčím pomáhat, pokud o to budou stát, pak jim ti kocouři budou vadit méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15947
18.6.20 12:39
@Bábrdl píše:
To jsou i lepší přenašeči :nevim:
I tu blbou toxoplazmózu vylucuje par týdnu za život. A tomu říkáš nejlepší? Pfff.

Jen toxoplasma? Hm, pokud je tohle strop tvých znalostí o kočičích parazitech, tak to ti nemohu konkurovat, sry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107026
18.6.20 12:49
@ramadaZ píše:
Dobrý den,
mám problém ohledně našich kocourů, kteří neustále lezou k sousedům. Máme dva kastrované 2 roky staré kocoury (očkováni, pravidelně odčervováni, ani blechy nebo klíšťata). Jsou venkovní, máme je od koťátek a jsou venku zvyklí. Problém je, že neustále lezou k jedněm sousedům - staří lidé. Lezou tam vlastně od koťat a sousedům se to samozřejmě nelíbí. Já je naprosto chápu a ráda bych to nějak vyřešila, jelikož neustále poslouchat od sousedů, jedeš ty mrcho a různé nadávky už mě fakt nebaví. Nikdy mě osobně tedy nic neřekli. Podotýkám, že všichni naši sousedi mají kočky i psy, bydlíme na vesnici, takže tak nějak bereme to, že nám sem cizí kočky chodí také. Sousedi si sami dokonce kočku také nedávno pořídili - kastrovaná. Někdy projdou i jiným sousedům přes pozemek, ale tam většinou jen projdou a jdou dále - chodí na pole na myši. Ti naši sousedi mají totiž hned u našeho pozemku kurník se slepicemi a těm našim kocourům se to prostě líbí a neustále prudí právě u toho kurníku, dál ani nechodí. Chytají tam i myši. Připadne mi, že sousedi neustále sedí za oknem a jakmile ti naši k nim vlezou, hned jsou venku a ženou. Já je opravdu chápu a chci to nějak řešit, ale nevím jak. Přes noc jsou zavření, pouštím je jen přes den. Napadlo mě, jestli to dělat opačně, nechat je přes den zavřené a v noci pouštět? Ale to asi nic nevyřeší. Domů si je vzít nemohu - z pracovních důvodů. Řešíte někdo něco podobného? Lze to nějak ty kocoury odnaučit? Ještě mě napadlo, zda je nějaký odpuzovač koček, co by se dalo dát třeba na plot?
Vím, že kočky na cizím pozemku nemají co dělat, proto to chci řešit.
Děkuji

zajistit zahradu tak, aby nemohli utéct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107026
18.6.20 13:07
@Viky211 píše:
Na baráku lidi mívají kočky kvůli myším :) a domácí kočka je lovit nebude.

ale bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
18.6.20 13:09
@Venetia píše:
ale bude

No, těžko bude venku lovit myši, když bude doma :think: a v opačném případě zas klidně bude courat k těm sousedům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107026
18.6.20 13:15
@j.a.n.i1 píše:
No, těžko bude venku lovit myši, když bude doma :think: a v opačném případě zas klidně bude courat k těm sousedům.

tak to ne :D v připadě, že budou i chodit ven, ale zajistí pozemek tak, aby nemohli utéct, je to i pro jejich bezpečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
18.6.20 13:25

@Venetia Už si viděla pozemek zajištěný tak, aby neprošla kočka :think: to by si jeden připadal jak ve Valdicích. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný