Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hlavně jí neříkej, že tě zklamala. Není nic horšího, než když to máma řekne svému dítěti. A zvlášť když je jinak hodná a super holka. Asi každý dítě zkusí něco zakázaného, určitě i ty, když jsi byla mladá. Kdybych to našla já, asi bych se na to jen zeptala a vysvětlila, že chápeš, že to chce zkusit, ale není to nic zdravého. Bohužel tyhle elektronické cigarety jsou takové blbé. Nejsou cítit, kouřit se to dá kdykoliv, z oblečení to taky cítit není a ještě to chutná víc než normální cigarety. Ale nedělala bych z toho zatím žádný problém.
@Anonymní píše:
Dcera je u otce tak jsem ji šla vysát a uklidit pokoj… Chtěla jsem vysát pod postelí a našla jsem tam tu elektronickou cigaretu … nevím jak si o tom rozumně promluvit, vaří se to ve mně …
A my si nyní vyslechneme dialog matky a dcery.
Příspěvek upraven 23.12.23 v 22:28
Hlavně jí neříkej, že tě zklamala. Trochu silný výraz kvůli elektronce. To stejné teď řešila kamarádka u kluka, stejný věk. Jak přes kopírák, taky se o tom bavili, kouření bylo fuj. Kluk je šikovnej, v hlavě to má srovnaný, ale chtěl to zkusit s ostatníma. Kdo nezkoušel kouřit v tomhle věku.
Přeháníš to. Pokud chceš mít s dcerou hezký vztah, tak s ní normálně mluv bez nějakých výčitek a obviňování. Nepromítej si do ní svoje představy o ní a frustraci z toho, že není taková, jakou sis jí vysnila. Akorát docílíš toho, že bude čím dál víc věcí dělat za tvými zády. Můžeš jí poslat nějaké články ohledně škodlivosti el. cigaret, zmínit, kolik to žere peněz apod.
No bože. Ty děláš jak kdyby jsi našla jehlu a heroin ![]()
Tak to asi zkusila s kámoškama. Nedělala bych z toho drama.
No to je zase mega aféra
![]()
Nějak nemám důvěru k matinkám, co špízujou u dospívajících v pokojíku, to dělala ta moje, prošňupala mi věci, spočítala prachy, přečetla si deník a přeskládala zásuvky
bylo mi do breku kvůli tomu nedostatku soukromí a svým dětem jsem do jejich pokojů bez vyzvání nelezla, hlavně v jejich nepřítomnosti ![]()
A ta elektronka
no ukamenovat, 14 a kouří
bože, jako 98 procent vrstevníků to prostě zkouší. Takový zklamání
![]()