Našla jsem u dcery elektronickou cigaretu

Anonymní
23.12.23 13:34

Našla jsem u dcery elektronickou cigaretu

Ahoj jdu se sem spíše uklidnit. Dcera je u otce tak jsem ji šla vysát a uklidit pokoj, předem jsem se jí včera ptala a ona mi řekla že ji to nevadí že děkuje. Chtěla jsem vysát pod postelí a našla jsem tam tu elektronickou cigaretu, vím o tom že to teď kouří každý puberťák, většina jen kvůli tomu aby byli hustý ale to, že to bude někdy kouřit moje dcera mě nikdy nenapadlo. Má dobré známky, ven moc nechodí, není ten typ že by někde pila, kouřila, fetovala atd.. strašně mě zklamala, nikdy bych to do ní neřekla, vždy jsme se bavily že to škodí a ona mi řekla že to nikdy požívat nebude a teď? Dceři je čerstvých 14. Jsem fakt naštvaná a zároveň zklamaná, dneska přijde od otce, nevím jak si o tom rozumně promluvit, vaří se to ve mně a fakt nevím co mám dělat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
698
23.12.23 13:46

Řeš to až po vánocích. Nekažte si štědrý den. Ano je to blbé, ale vzpomeň si na svou pubertu, co jsi dělala ty v jejím věku? Řeš to v klidu. Já ve 14 taky zkoušela cigarety, pak jsem se z toho poblila a už to nechtěla ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.23 13:48

@Daisyy1995 Ano, je pravda že jsem taky dělala blbosti :D. Jsem spíš v soku, nikdy jsem to od ní nečekala.

• Citovat
  • Upravit
120
23.12.23 13:49

Treba to nebylo jeji. Prvni si s ni promluv nez zacnes vynaset soudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.12.23 13:51

Ja jsem ve 14 taky zkusila kourit a mamce jsem to mohla rict… mozna proto, ze mi nic nezakazovala, tak me nikdy netahlo zbytecne frajerit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33743
23.12.23 13:52
@Anonymní píše:
Ahoj jdu se sem spíše uklidnit. Dcera je u otce tak jsem ji šla vysát a uklidit pokoj, předem jsem se jí včera ptala a ona mi řekla že ji to nevadí že děkuje. Chtěla jsem vysát pod postelí a našla jsem tam tu elektronickou cigaretu, vím o tom že to teď kouří každý puberťák, většina jen kvůli tomu aby byli hustý ale to, že to bude někdy kouřit moje dcera mě nikdy nenapadlo. Má dobré známky, ven moc nechodí, není ten typ že by někde pila, kouřila, fetovala atd..strašně mě zklamala, nikdy bych to do ní neřekla, vždy jsme se bavily že to škodí a ona mi řekla že to nikdy požívat nebude a teď? Dceři je čerstvých 14. Jsem fakt naštvaná a zároveň zklamaná, dneska přijde od otce, nevím jak si o tom rozumně promluvit, vaří se to ve mně a fakt nevím co mám dělat :zed:

Prosím tě, taková blbost, a strašně tě zklamala? Normálně si s ní o tom promluv, a nedělej z toho takový drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.12.23 13:52

Tak to zkouší no. Taky jsem kouřila, potají, na diskotéce. Nejsem kuřák. Cigarety nekouřím. 9 čas ochutnam novou příchuť elektrické od partnera.
Nekaste si Vánoce! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.12.23 13:59

Promluvila bych s ní, ale až po Vánocích. Nemusí být její, může to mít jenom proto, aby v partě kamarádů byla taky „cool“… Reálně by mě zajímalo, jestli a kolik opravdu vykouří. Pokud spolu máte ok vztah, upřímnost by pro mě byla důležitá teď i v budoucnu, takže sváj vlastní vztek a emoce bych se snažila potlačit.. nebo spíš vybít jinak :mrgreen: v dveřiné nepřítomnosti. Ukázala jí fotky rakoviny plic… Ještě lepší by bylo, kdyby měla možnost vidět a promluvit s někým, kdo se s tím teď léčí…
A jestli kouří, tak bych si klidně zapálila jednu s ní… Nebo se jí pokusila donutit toho vykouřit co nejvíc naráz. Léčba šokem, třeba pak by na to koukala trochu jinak nebo to omezila. Jako, zakazování a trestání nemá cenu. Je v pubertě, za pár let dospělá, a stejně to bude na ní, jak bude chtít žít… Ty jí můžeš dát informace, možnosti podívat se na to z různých úhlů… Ale ve výsledku to bude na ní.
P. S. Já sama byla striktně nekuřák.. ale poslední dva roky jsem něco jako „společenský kuřák“ - ve společnosti pár dobrých kamarádů, kteří kouří, si s nimi jednu dvě zapálím. Ač bych byla radší, kdyby nekouřili vůbec, a jednoho podporuji v rozhodnutí s tím v budoucnu přestat. Ale reálně za poslední měsíc a půl jsem si sama zapálila přesně jednu cigaretu, když jsem brečela a potřebovala se trochu zklidnit, soustředit na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
23.12.23 14:02
@Anonymní píše:
@Daisyy1995 Ano, je pravda že jsem taky dělala blbosti :D. Jsem spíš v soku, nikdy jsem to od ní nečekala.

No vidíš. Hlavně ji neříkej, že tě šíleně zklamala, jinak se ti nikdy s žádným problémem nebo průštvihem v budoucnu nesvěří. Ať pocítí, že to není v pořádku, ale řešila bych to v klidu, domluvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
23.12.23 14:12

Taky se přikládám k tomu nedělat z toho vědu. Ruku na srdce kolik z nás v tomhle věku sekalo ve všem latinu. Prostě to patří k této době. Za nás to bylo normální cígo. Dneska mají tyhle elektronky. Určitě bych dceři neříkala, že tě šíleně zklamala. Protože to fakt není prohřešek hodný šíleného odsouzení.
Normálně jí v klidu řekni, že se ti to nelíbí. A že to opravdu není něco co by k životu potřebovala.
Hlavně žádné scény, tresty ani zákazy. Jinak se naučí vše tutlat a to není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bobinablbina
23.12.23 14:17
@Anonymní píše:
Ahoj jdu se sem spíše uklidnit. Dcera je u otce tak jsem ji šla vysát a uklidit pokoj, předem jsem se jí včera ptala a ona mi řekla že ji to nevadí že děkuje. Chtěla jsem vysát pod postelí a našla jsem tam tu elektronickou cigaretu, vím o tom že to teď kouří každý puberťák, většina jen kvůli tomu aby byli hustý ale to, že to bude někdy kouřit moje dcera mě nikdy nenapadlo. Má dobré známky, ven moc nechodí, není ten typ že by někde pila, kouřila, fetovala atd.. strašně mě zklamala, nikdy bych to do ní neřekla, vždy jsme se bavily že to škodí a ona mi řekla že to nikdy požívat nebude a teď? Dceři je čerstvých 14. Jsem fakt naštvaná a zároveň zklamaná, dneska přijde od otce, nevím jak si o tom rozumně promluvit, vaří se to ve mně a fakt nevím co mám dělat :zed:

Jednou to přijít muselo :mrgreen:
Proč jí uklízíš pokojíček? Když zvládne kouřit, zvládne si jistě i sama vysát :lol:

• Citovat
  • Upravit
9148
23.12.23 14:25

@BlackBlue na to nuceni do koureni bacha. Segra takhle udelala z patnactiletyho syna fakt kuraka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8545
23.12.23 14:28

Já bych to až tak moc nehrotila. Je mladá, ty jsi taky v jejím věku cigaretu zkoušela (nebo alkohol).
Souhlasím s ostatnima, nekaž vám kvůli tomu Vánoce. Žádné hádky, křik nebo zakazování. Taky bych ji osobně neříkala, že tě strašně zklamala - vždyť jsou i horší věci než tohle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
23.12.23 15:04
@Anonymní píše:
Ahoj jdu se sem spíše uklidnit. Dcera je u otce tak jsem ji šla vysát a uklidit pokoj, předem jsem se jí včera ptala a ona mi řekla že ji to nevadí že děkuje. Chtěla jsem vysát pod postelí a našla jsem tam tu elektronickou cigaretu, vím o tom že to teď kouří každý puberťák,většina jen kvůli tomu aby byli hustý ale to, že to bude někdy kouřit moje dcera mě nikdy nenapadlo. Má dobré známky, ven moc nechodí, není ten typ že by někde pila, kouřila, fetovala atd.. strašně mě zklamala, nikdy bych to do ní neřekla, vždy jsme se bavily že to škodí a ona mi řekla že to nikdy požívat nebude a teď? Dceři je čerstvých 14. Jsem fakt naštvaná a zároveň zklamaná, dneska přijde od otce, nevím jak si o tom rozumně promluvit, vaří se to ve mně a fakt nevím co mám dělat :zed:

Každý ne. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.12.23 16:04

Kdybys nedělala 14ti letý holce služku, nemusela bys zažívat podobná nemilá překvapení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí