Následky přenášení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.8.19 05:58

Většinou je to tak, že kdo přenáší jednou přednáší vždy, prostě „genetika“.
Prvního syna vyvolávali ve 41+0tt pro horší ozvy, ale věřím, že tak do 2 dnů by se narodil sám, ale v tomto já nemám odvahu „čekat“ co bude.
Dcera opět přenášená, ale tentokrát je 40+4tt kdy se během 3h a pár minut od první kontrakce narodila sama :)

Každopádně teď záleží na Tobě vyvolání můžeš odmítnout a zkusit počkat do pondělí - nevím jak na tom jsi zdravotně atd. A nebo prostě jít do vyvolání a říkat si, že to bude OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
1.8.19 06:04

@Kristyna.Vechtova A 40+4, neni to zbytečně brzy? :think: Vždyť všechny odborné literatury říkají, že těhotenství trvá 38-42 týdnů. :think: Nemám s tím zkušenosti, jen jestli to někdy není zbytečně brzy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.8.19 06:10

Co je to podle tebe „přenášení“? Taky jsem rodila po termínu, ale jen 6 dnů. Což je myslím úplně v pohodě. Porod se mi spustil po výraznější fyzické aktivitě… Do termínu mě hlavně rodina hlídala, ať nedělám to a tamto… Ale po termínu jsem si řekla, že je prostě nebudu poslouchat. A porod se rozjel sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.8.19 06:12

@Kristyna.Vechtova Znám případy, kdy to právě bylo různě… Přenášení spíš u prvního dítěte, pak už méně často :nevim: Ale mluvím jen o pár kamarádkách, nevedu statistiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
1.8.19 06:12

Myslím, že problém je v tom, že přenášení kalendářně začíná ukončeným 42.tt, ale doktoři nenechají do té doby dítě nosit, proto v současné době „přenáší“ a ne „neschopno“ spontánně porodit tolik žen a tolik dětí je vyvolávaných! Já třeba čtvrtě porodila úplně spontánně den po jednom z takových termínů, kdy se dr. pouští do vyvolání (mininko se mi narodilo 41+5, jeho část byla založena 11.DC, musela si chviličku počkat na ovulaci, která proběhla ve vzorovém termínu, takže vše naprosto odpovídalo i na UZ, ale porod přesně uprostřed průměrného termínu nikde). Porod to byl nádherný, bezbolestný, plodová voda nezkažená a miminko nejevilo žádné známky přenášení. Každopádně díky současným praktikám vlastně málokterá ví, jestli by nevyvolávaného porodu byla vůbec schopna. I s předchozími dětmi už jsem měla vypsaný den nástupu do porodnice, děti se narodily o 1-2 dny před nástupem (40+4 a 40+5) a to byly prakticky přesně uprostřed termínu, jelikož jsem mívala delší cykly a posunutou ovulaci! No a na mě samoznou mamka čekaka celý měsíc od prvního TP, ale tehdy nebyl UTZ a nevyvolávalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.8.19 06:16

@Tiffany1 Podle mě záleží i na konkrétním doktorovi a taky na výsledcích vyšetření, jestli a kdy se rozhodnou porod vyvolat. U mě uvažovali o vyvolání prý tak týden po termínu, eventuálně že by možná ještě nějaký ten den počkali, kdyby byly všechny výsledky dobré :nevim: Naštěstí k tomu nedošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.8.19 06:17

@Micaella22 :roll: A kdo říká, že by dříve nepřežila? To, že někdo rodí po termínu, neznamená, že je automaticky „nemocný“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
1.8.19 06:28
@Calendulka píše:
@Micaella22 :roll: A kdo říká, že by dříve nepřežila? To, že někdo rodí po termínu, neznamená, že je automaticky „nemocný“ :zed:

Taky mi to přišlo, jak, když píše:”Přenášíš, tak by se dítě nemělo narodit živý, ale protože jsme lidi, co zasahují do přírody, moderní medicína ti ho zachrání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
1.8.19 06:51

Já bych taky sama na termín neporodila. Netrap se tím. Ani v přírodě nerodí samice na den přesně. +_ A k tomu přežití, jak ti tu někdo psal. Fakt kecy. Zakladatelka přenáší, takže její dítě by určitě přežilo. Ten nezralec v 36.tt taky, ale hůř. Zakladatelko, nemyslí na to, zkus se uvolnit a těšit se, on ten porod pak postupuje lépe, znám to sama. Držíme pesti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.19 07:09

@Micaella22 Věř mi, že jsem nad tím takhle kolikrát taky uvažovala. V dětství i v dospělosti jsem byla svědkem mnoha porodů u zvířat - převážně psů (rodiče měli chovnou stanici), pak i koček, teď díky děckám byl i jeden křeččí porod :D A nikdy jsem nezažila, že by zvířecí rodička nebo mláďata zemřely v důsledku toho, že by se je prostě nepodařilo vůbec porodit, že by porod nezačal a mláďata třeba umřela v děloze. Nikdy jsme nejeli k veterináři vyvolat porod. Ano, stalo se, že musela fena akutně na sekci, protože se ji v porodních cestách vzpříčilo štěně. V tom případě by bez zásahu všichni zemřeli (v přírodě). Ano, stalo se, že jsme kočenku našli na hranici smrti, protože málem vykrvácela. Ale že by třeba trvala březost víc než 70 dní a muselo se to řešit na veterině, tak to jsem nezažila. Tak právě přemýšlím, jestli jsme jako lidi už tak moc degenerovaní (víc než šlechtění psi?!) nebo se to jen hodně hlídá…
Nevím, jak je to s genetikou, ale já jsem právě ten případ, co by v přírodě možná nepřežil z opačného důvodu - jsem narozená někdy ve 35.-36. tt, dopečená úspěšně v inkubátoru :D Samozřejmě v té době naše mámy nechodily na ultrazvuky, takže je možné, že bylo vše špatně stanovené, ale přenášená teda rozhodně nejsem, vážila jsem lehce nad 2 kila. :D Moje sestra se narodila plusmínus v termínu, ale byla trošku menší, takže se taky pár dní dopékala…A to moje maminka byla v obou těhotenstvích na zašití, aby nešla miminka příliš brzy. Můj tatínek je podle babičky narozený normálně kolem termínu, sourozence nemá.
U mě to bylo tak, že první porod jsem si nechala vyvolat už 41+1, dcera narozená 41+4. Doktoři mi to tak prostě naplánovali s tím, že déle už by to bylo rizikové (neměla jsem ale žádné špatné ozvy nebo průtoky, prostě indikací byla potermínová gravidita). U druhé už jsem otálela a chodila jsem raději každý den na průtoky, ale vyvolávání začalo až 41+4, dcera narozena 42+0. Teď jsem k dnešnímu dni 41+5, takže vyvolávání je domluveno na 41+6. Chodím denně na kontroly, podle nichž je vše v naprostém pořádku, ukázkové (i když vím, že některé věci se takto zjistit nedají a vše se může zvrtnout z hodiny na hodinu). Včera mi doktorka chválila placentu, že takovou pěknou prý nemívají kolikrát maminky ve 36. tt. :mrgreen: Každopádně čekat do pondělka, kdy budu už 42+, bych si už nelajsla.

• Citovat
  • Upravit
1421
1.8.19 07:38
@Micaella22 píše:
Hele priroda… ne kazdej se ma narodit a prezit. Timhle se reguluje, jen my lidi to trochu kazime a mame metody abysme urcity veci prezili. Ja zas mela oba 36tt. To samy ruzny nemoci a postizeni, opet regulace. Treba u zvirat nemocny nebo slabsi mladata po narozeni bud nechaji nekde lezet a nechaji osudu, nebo je vlastni matka sezere. Prezijou jen ti nejsilnejsi.

Jezisi, co to je za debilni kecy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.8.19 07:39

Tak mne to v porodnici řekli jasně - kdo přenášel jednou, má vysokou pravděpodobnost přenášet znovu. Je to proste fyziologicky dané. Naopak to ale neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.8.19 07:42

@Tiffany1 mne třeba nechali pokaždé do 42tt a nebylo to ku prospěchu - cesty jsem stejně připravené neměla a rodila hodně velké děti. Vědět to, vydupu si vyvolání co nejdříve, aby ti hrosici neměli tolik času nabrat váhu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
1.8.19 07:43

Jak chceš… Právě de facto ani neprenášíš :nevim: Já jsem se snažila vyvolávání vyhnout, co to šlo, protože pak ten porod už od začátku není přirozený :? To jsem radši měla každý den horkou vanu, masírovala bradavky, uklízela, sexovala, aby se to rozjelo samo. Podle kontrol je vše v pořádku. Proč ti tak vadí, že máš dítě v břiše o něco déle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
1.8.19 07:43
@Klara178 píše:
Jezisi, co to je za debilni kecy??

Přesně, úlet. 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek