Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Micaella22
Nevím, jak je to s genetikou, ale já jsem právě ten případ, co by v přírodě možná nepřežil z opačného důvodu - jsem narozená někdy ve 35.-36. tt, dopečená úspěšně v inkubátoruSamozřejmě v té době naše mámy nechodily na ultrazvuky, takže je možné, že bylo vše špatně stanovené, ale přenášená teda rozhodně nejsem, vážila jsem lehce nad 2 kila.
Moje sestra se narodila plusmínus v termínu, ale byla trošku menší, takže se taky pár dní dopékala…A to moje maminka byla v obou těhotenstvích na zašití, aby nešla miminka příliš brzy. Můj tatínek je podle babičky narozený normálně kolem termínu, sourozence nemá.
To je zajímavé
V mojí rodině většinou ženské rodily před termínem (i dva měsíce
). Je fakt, že jsem se skoro celé těhotenství bála, že taky porodím předčasně + samozřejmě strašení od rodiny… Tak třeba nevím, jestli ten porod po termínu nemohl být zčásti i záležitost psychiky
Že jsem si 9 měsíců opakovala: vydrž v bříšku, vydrž… A po termínu prásk! Vylez ven, vylez
![]()
@Calendulka nevím u nás všechny když jsme přenášely první přenášely jsme i další
ale statistiky taky nevedu ![]()
@Tiffany1 myslím že jsem ti napsala dost srozumitelně že se ve 40+4tt během 3h a něco málo narodila sama - myšleno spontánně, přirozeně, bez zásahů, voda praskla a odtekla sama zhruba 40 minut před samotným narozením ![]()
@Kristyna.Vechtova No, napsala, však já jsem tady celý den nebyla
. Patřilo to mně?
. Já jsem se jen jedním příspěvkem zeptala, jestli to nebylo brzy a to bylo vše
. Teď jsem úplně vedle, jak ta jedle
. Vážně sis mě s někým nespletla?
![]()
@Kristyna.Vechtova Protože ty zbylé příspěvky nepatřily tobě, ale vztahovaly se k vyjádření o přírodě a přežití mláďat
A do konfrontace jsem vůbec neměla v úmyslu vstupovat, protože já šla plánovanou sekcí kvůli KP, takže s tím ani nemám zkušenost, takže mě fakt jen zajímal názor ![]()
@Tiffany1 tak když se zeptáš jestli 40+4tt není zbytečně brzy, tak to pardón, ale to mi brzo fakt nepřijde
a už vůbec ne na přirozený porod ![]()
Když se běžně „počítá“ že termín porodu je 40+0tt ![]()
Ale v tom případě to stačilo napsat jednou. Já tu první zprávu pochopila, že se narodila přirozeně. Omlouvat se nemusíš.
Původně jsem si myslela, že 40+4 vyvolavali, tak jsem se zeptala, jestli to není zbytečně brzy, když fyziologické těhotenství trvá 38-42 tydnu. Dál jsem se nedotazovala na nic. Pak mi přišla další zpráva, že jsi mi to snad jasně vysvětlila, tak někdo z nás dvou to nestihnul a je mi to asi i dost jedno. Jestli je problem, že jsem se zeptala, tak tím pádem je konverzace vyřešená. Já se sem chodím odreagovat a ne dohadovat. ![]()
@Tichošlápek mohu potvrdit. Obě děti přenášené, dcera týden, druhý pak skoro 2 týdny. Voda mi praskla v den, kdy jsem měla nastoupit na vyvolání, u dcery mi ji dokonce pichali až na sále. Teď po 12 ti letech od druhého čekám třetího a tak nějak podvědomě vím, že dřív nepůjde určitě a spíš zas počítám později. Termín mám 9.11. A všichni jsme devítky, takže pokud 9 ho nepůjde, čekám ho až 19 ho ![]()
Fyziologické těhotenství v termínu je do 42+0, ale doktoři to mají tak, že v tuhle dobu už musí být mimino venku, tudíž se vyvolává předtím.
Malá se narodila sama práve ve 42+0, ale musela jsem podepsat papír a už mě slušně vypsychovali. Ale známky přenášení nejevila ani ona, ani placenta.
@Tiffany1 ano právě proto, že jsi si myslela že 40+4tt vyvolávali, jsem to „objasnila“. Tak se nemusíš hned „urážet“
nevím, že je tu teď většina lidí tak vztahovačných ![]()
@Kristyna.Vechtova Tak to jsi mě špatně odhadla. Super, že jsi rodila 40+4 přirozeně ![]()
@Tiffany1 píše:
@Kristyna.Vechtova Tak to jsi mě špatně odhadla. Super, že jsi rodila 40+4 přirozeně
ježiš, tady aby se jeden pomalu bál slušně se zeptat, co? hned mu to srozumitelně objasní a zařadí ho do skupinky urážlivých a vztahovačných ![]()
Prenasela jsem všechny tři děti, ale jen první dvě jsou vyvolavanym porodem. Obě dcery jsou narozené ve 43tt. U třetí jsem vyvolání odmítla a dr souhlasil každý den jsem chodila na monitor a měření průtoku. Vše bylo ok a dcera se narodila přirozeně na konci 43tt a byla vporadku nejevila žádné známky přenášení váha 2800g
@Tiffany1 to je hold nevýhoda psaného slova..
Tak super nevím, každopádně jsem za to ráda, i když první syn byl vyvolávaný a byl to krásný porod a díky němu jsem se těšila na druhý porod ![]()