Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blumen dostala jsem jí po tetování
Nevím zda to dítěti nemůže víc zanítit či tak ![]()
Zkus se zeptat v lékárně. Vím, že tu některé holky psaly, že tuhle mast používaly.. já zase nedám dopustit na ten framykoin, díky němu jsem měla všechny piercy bez problémů a extra rychle zahojené ![]()
A je nutné mazat? Nám doktorka říkala, ať to nijak nemažeme, nepotíráme, jen po koupání vysušit a mazat jen v případě zanícení framykoinem ![]()
@martina.se framykoin je právě antibiotikum, tak zas ho nechci hned dávat zbytečně, pokud to nehnisá ![]()
To máš kupovanou? Jestli to nehnisá, asi bych to slabounce natřela
@Anonymní píše:
@martina.se framykoin je právě antibiotikum, tak zas ho nechci hned dávat zbytečně, pokud to nehnisá
jasné, chápu
zašla bych do lékárny.. dezinfekční je ještě betadinka, nebo bepanthen. Ale jak je to s použitím u dítek, to fakt netuším ![]()
@Clairisek jako nijak neošetřovat? Právě že ta paní tam nám říkala ten černý čaj. Tak jsem myslela že je lepší tam něco dávat.
Asi když to nehnisá je to zbytečné. Myslela jsem že by ta konopná mast mohla i trošku urychlit hojení nebo tak
Myslím že na to se používá i měsíčková mast.
@Jemys jj, dostala jsem jí u tetování. Je to nějaká Dr. marten pokud se nepletu, nechce se mi zvedat
![]()
@martina.se bepanten se používá na opruzeniny ne?
@Anonymní píše:
@Jemys jj, dostala jsem jí u tetování. Je to nějaká Dr. marten pokud se nepletu, nechce se mi zvedat![]()
![]()
@martina.se bepanten se používá na opruzeniny ne?
jedna forma je i na hojení - měla jsem to na kéry
ono je totiž víc druhů, na to hojení je tuším bepanthen plus? ale teď fakt nevím ![]()
Konopnou (domácí) používám úplně na všechno, opruzeniny hojí přes noc. Nevidím důvod, proč ne ![]()
@martina.se bepanten plus byl v boxu v porodnici a mám pocit že u obou je napsáno totéž na opruzeniny a na bradavky. No koukala jsem na netu a ono je toho víc, dokonce i kapky bepanten, tak asi nějaký jiný než co znám na dětský zadeček ![]()
@Allons-y nejsem si jistá zda by se to pak třeba nemuselo zanítit nebo tak, fakt nevím
Framykoin jak jsem psala je přeci jen antibiotikum, ale takovéhle masti jako ta konopná a nebo ta měsíčková ne, uvnitř až tak ta rána nedýchá. Nemám s tím zkušenosti, tak se ptám
@Anonymní píše:
@martina.se bepanten plus byl v boxu v porodnici a mám pocit že u obou je napsáno totéž na opruzeniny a na bradavky. No koukala jsem na netu a ono je toho víc, dokonce i kapky bepanten, tak asi nějaký jiný než co znám na dětský zadeček
Ahoj holky, raději anonymně, vím jak se to tady kolikrát zvrhne
Malé jsme nastřelili naušnice, ale tak nějak teď pořát někde lítáme a zapomínám vařit černý čaj a dávat jí ho. Myslíte že jí mohu namazat konopnou mastí, aby se jí to hojilo? Vím že framykoin je takové antibiotikum, to ne, ale ta konopná mast by snad nemusela vadit. Zatím jí to nehnisá nic, jen se tvoří jako by z té bílé vodičky takové špuntíky.
Děkuji za rady.