Nástup na PPM - prosím o radu s datumem

8
9.3.21 11:10

Nástup na PPM prosím o radu s datumem

Zdravím všechny maminky😊, chtěla bych se jen ujistit popřípadě radu od Vás.🙏🏼

Dala jsem výpověď v práci 30.9.2020 z důvodu přestěhování a zjistila jsem, že jsem těhotná. Tím pádem jsem v ochranné lhůtě 180 dní. A po celou dobu pobírám nemocenskou.
Ochranná lhůta podle mého výpočtu končí 28.3.2021(to je už za chvilinku).
Papír vypsaný od paní gynekoložky mám a ta mi určila nástup na mateřskou dovolenou od 19.3 - 2.4.2021. (6-8 týdnu před porodem)

Nevím si teď rady, jaký datum napsat do papíru. Myslela jsem, že bude nejlepší napsat 22.3.,aby se to dobře počítalo od pondělí. (28 týdnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
9.3.21 11:16

Napiš si tam datum jaký chceš. Obecně se ti vyplatí co nejpozdejsi aby si měla co nejdyl neschopenku, ale musíš stihnout ochranou lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.3.21 11:22

@JancaS84 Děkuji za příspěvek😊
Já se jen ptám i z důvodu, abych nenapsala datum po tom 28.3. po té ochranné lhůtě a pak mi ze zaměstnání(starého) nenapsali, že ochranná lhůta skončila a nemám nárok na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
9.3.21 11:23
@Moni lili píše:
@JancaS84 Děkuji za příspěvek😊
Já se jen ptám i z důvodu, abych nenapsala datum po tom 28.3. po té ochranné lhůtě a pak mi ze zaměstnání(starého) nenapsali, že ochranná lhůta skončila a nemám nárok na PPM.

Tak to samozřejmě musíš se vejít do ochrane lhůty. Takže datum před. A nenapsali by ti to z práce ale ze socky. Ti o tom rozhodují, ne zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.3.21 11:26

@JancaS84 Super,já se chtěla jen ujistit. Jste zlatíčko, že jste ihned reagovala. Jsem tady nová. :)
Dobře, příští týden to zašlu s tím, že tam napíší datum před tou ochrannou lhůtou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí