Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky😊, chtěla bych se jen ujistit popřípadě radu od Vás.🙏🏼
Dala jsem výpověď v práci 30.9.2020 z důvodu přestěhování a zjistila jsem, že jsem těhotná. Tím pádem jsem v ochranné lhůtě 180 dní. A po celou dobu pobírám nemocenskou.
Ochranná lhůta podle mého výpočtu končí 28.3.2021(to je už za chvilinku).
Papír vypsaný od paní gynekoložky mám a ta mi určila nástup na mateřskou dovolenou od 19.3 - 2.4.2021. (6-8 týdnu před porodem)
Nevím si teď rady, jaký datum napsat do papíru. Myslela jsem, že bude nejlepší napsat 22.3.,aby se to dobře počítalo od pondělí. (28 týdnů)
Napiš si tam datum jaký chceš. Obecně se ti vyplatí co nejpozdejsi aby si měla co nejdyl neschopenku, ale musíš stihnout ochranou lhůtu.
@JancaS84 Děkuji za příspěvek😊
Já se jen ptám i z důvodu, abych nenapsala datum po tom 28.3. po té ochranné lhůtě a pak mi ze zaměstnání(starého) nenapsali, že ochranná lhůta skončila a nemám nárok na PPM.
@Moni lili píše:
@JancaS84 Děkuji za příspěvek😊
Já se jen ptám i z důvodu, abych nenapsala datum po tom 28.3. po té ochranné lhůtě a pak mi ze zaměstnání(starého) nenapsali, že ochranná lhůta skončila a nemám nárok na PPM.
Tak to samozřejmě musíš se vejít do ochrane lhůty. Takže datum před. A nenapsali by ti to z práce ale ze socky. Ti o tom rozhodují, ne zamestnavatel.
@JancaS84 Super,já se chtěla jen ujistit. Jste zlatíčko, že jste ihned reagovala. Jsem tady nová. ![]()
Dobře, příští týden to zašlu s tím, že tam napíší datum před tou ochrannou lhůtou. ![]()