Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A řešilo se i to, jak se gumaky dostaly do cizí přihrádky? Já dětem dám prostě to, co maji ve sve skříňce, poličce.. fakt při vypravování 25 dětí není čas prohlížet všem všechny místa, jeslti se tam náhodou někde neskrývá cizí čepice, bota, triko… Teď je úplně běžný, že jedno dítě ma tenisky, jiný zimní boty, další zase ty gumaky… je to na uvážení rodičů, takže neřeším, dítě si obuje to, co tam má. Samozřejmě kdyby tam teď mělo dítě sandale, tak nějaký jiný boty hledat budu, ale jestli má botasky nebo gumaky, to neřeším. Takže pokud učitelka neviděla na daném místě gumaky, dítě si obulo to co tam mělo. Bylo pak mokrý, učitelka prevlekla a rodičům oznámila. Za mě správný postup. Jen zbývá vyřešit, jak se gumaky dostaly jinam, než měly. Nebo spíš je přesunout tam, kde mají být, protože jak se co kam dostalo, to se už nezjistí nejspíš.
No, ja tady zurila vloni, kdyz mi dite vratili v pyzamu, protoze udajne nemelo nahradni obleceni…melo a dokonce na spravnem miste
Ony ty ucitelky asi taky uplne nemaji kapacity hlidat, zda si nekdo nepresunul gumaky…ale chapu, ze jsi nastvana, kor kdyz byl nedavno nemocny. Snad to bude dobry ![]()
Ty děti si nepoznají své věci. Nechají se obléknout a obout do cizího. Neřeší to. Někdy vyzvedávající osoba odpoledne odvede dítě domů v tom, co není jeho. Jak v oblečení, tak v botách. Učitelky oblékají celou třídu, z vlastní zkušenosti vím, že jsem vždy brala věci a boty z příslušné značky. Takže pokud to někdo přehodil, mělo dítě taky na sobě cizí věc. Ty podpisy a značky tam jsou pro to, aby se věc dohledala a vrátila majiteli. Tedy, na topení se už třetí den suší tričko, polité při svačině. Dávno uschlo, rodič to domů vyprat neodnesl. Či to je? Otočím na cedulku za krkem…aha. Kdyby učitelka každou součást oděvu měla nejprve podle podpisů zkontrolovat, tu třídu by n stačila obléknout. Předpokládá se, že co je na dané značce, je daného dítěte. S těmi vašimi gumáky to zřejmě bylo tak, že je někomu půjčili, když jste tam nebyli a už je na vaši značku nevrátili. Ono je nejlepší při delší absenci se domů věcičky odnést. Protože se to může i ztratit a to je ještě horší, než to najít na jiné značce…
@Anonymní píše:
Ahoj asi přehanim, ale celkem mě vytocila učitelka. Syn byl dva týdny doma kvůli nemoci. Od pondělí je ve školce. Holínky si dávají do speciální místnosti ke svým značkám. Všechno oblečení má podepsané. A dnes přišla učitelka s tím že ho prevlikala - ponožky a kalhoty protože neměl ve školce gumáky. Spěchala jsem kvůli druhému dítěti, takže jsem vběhla do chodby kde mají holiny, gumáky tam měl, ale u cizího dítěte. Učitelka se semnou vyloženě dohadovala o tom co měl a neměl na sobě skrze čepici. Všechno má řádně podepsány, a vzhledem k minule nemoci ho opravdu poctivě strojim. Nejvíc mě na tom štve, že nejspíš cizí dítě nosí naše gumaky, a syn chodí v mokrých botech.Jak to chodí u vás?
Ano, přeháníš - tak snad jsme lidi, každý se může přehlédnout a učitelka fakt nemá kapacitu řešit, kde komu zrovna stojí které gumáky. Vezme tu věc, která je u dané značky a občas se holt může stát nějaké nedorozumění. Proto je zásada mít každou školkovou věc podepsanou, aby se v případě zmatku vše s rodičem dohledalo.
Boty prostě přesuň na správné místo, učitelce ukaž, že tam stojí a že jsou podepsané… a vyřešeno ![]()
Booože, to jsou starosti.
Tak to všechno posbiram, nahazim na synovo místo a proste tam je všechno na priste. Ve školce se běžné věci přemísťují, ztrácí… Učitelka to ale mohla tušit a odpustit si řeči (jako bývala učitelka vím, ze remcání na rodiče je časté a bývá známkou frustrace).
Jsou důležitější věci.
@beruska9 píše:
No, ja tady zurila vloni, kdyz mi dite vratili v pyzamu, protoze udajne nemelo nahradni obleceni…melo a dokonce na spravnem misteOny ty ucitelky asi taky uplne nemaji kapacity hlidat, zda si nekdo nepresunul gumaky…ale chapu, ze jsi nastvana, kor kdyz byl nedavno nemocny. Snad to bude dobry
Je fajn, když dítě dokáže své věci identifikovat. Synovi to ale bývalo úplně fuk. Mohl přijít zpět v růžovem triku a nepřišlo mu to divné. Moje nejmladší (2,5) ví přesně kde co má. Často tuší i kde to mají spolužáci.
@EEKK Upřímně si opravdu nepřeju aby naše věci někomu půjčovali. Boty nejsou otázka stovky, a kdybych je chtěla mít ochozene a kopané od ciziho dítěte tak si je koupím z bazaru. ![]()
@Anonymní píše:
@EEKK Upřímně si opravdu nepřeju aby naše věci někomu půjčovali. Boty nejsou otázka stovky, a kdybych je chtěla mít ochozene a kopané od ciziho dítěte tak si je koupím z bazaru.
taky ty boty mohly přemístit jiné děti, s tím jaksi nic nenaděláš
@stinga píše:
taky ty boty mohly přemístit jiné děti, s tím jaksi nic nenaděláš
Gumáky uklízeji u malých dětí učitelky. ![]()
Že si naštvaná chápu. Ale za tohle nejspíš může cizí dítě, které si spletlo vaše boty. Učitelka si to nemůže pamatovat, že nejsou jeho
Já si od učitelek nenechám nic líbit, mám své zkušenosti, ale tohle bych na ní neházela. Jiné by to bylo, kdyby tvoje dítě protestovalo, že tam má gumáky a učitelka by mu nevěřila, nehledala je, neřešila to. Teď bych ji jen zdůraznila, že tam vše na převlečení má a ať to taky dítě nosí.
@Anonymní píše:
Gumáky uklízeji u malých dětí učitelky.
jako to už asi nevyřešíš,
já po zkušenostech už gumáky ve školce nenechávám, potřebují je tak 2× za rok, takže já gumáky dávám sebou ráno jen když je předpověď deště, a jak je sucho tak gumáky zase vezmu domů
Me by to nastvalo. Jestli ucitelka spatne uklidila holinky jinam, prestoze jsou podepsane tak samozrejme by me to stvalo. Detem je to jedno. Vic by me nastvalo, kdyby dite bylo kvuli mokru nemocne, to bych fakt zurila.
Zrovna holínky se tedy myslím neochodí
Jinak se nejprve uklidnit, pak v klidu probrat s učitelkou, že nějaké dítě si ty boty bere, jestli by to mohla tomu dítěti vysvětlit, že nejsou jeho. Jsou to ještě motovidla a nedělají to schválně.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj asi přehanim, ale celkem mě vytocila učitelka. Syn byl dva týdny doma kvůli nemoci. Od pondělí je ve školce. Holínky si dávají do speciální místnosti ke svým značkám. Všechno oblečení má podepsané. A dnes přišla učitelka s tím že ho prevlikala - ponožky a kalhoty protože neměl ve školce gumáky. Spěchala jsem kvůli druhému dítěti, takže jsem vběhla do chodby kde mají holiny, gumáky tam měl, ale u cizího dítěte. Učitelka se semnou vyloženě dohadovala o tom co měl a neměl na sobě skrze čepici. Všechno má řádně podepsány, a vzhledem k minule nemoci ho opravdu poctivě strojim. Nejvíc mě na tom štve, že nejspíš cizí dítě nosí naše gumaky, a syn chodí v mokrých botech.
Jak to chodí u vás?