Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Trojlístek Ta asi jak která školka…u nás je nosí teď skoro každý den všichni…mají je všichni ve školce v kumbále nebo někde po ruce…tráva je prostě už teď pořád mokrá…
@Petule030 píše:
U nás dávají pokyn gumáky jako součást výbavy a co sleduji, tak teď v nich chodí ven snad denně. Učitelky se dětí neptají, zda je chtějí nebo jestli mají kvalitní celoročky. Je rosa = mokro, tak všichni gumáky.
Tak samozřejmě, že se to může lišit. Školka od školky, ale potom se tam mohou dít věci, co popisuje zakladatelka a to by mi prostě taky vadilo. Když si to školka sama dělá složité, tak se mohou dít různé záměny a nepříjemné situace jak pro děti, tak učitelky a ve finále i rodiče, kteří jsou naštvaní.
@Monchichik píše:
@Trojlístek Ta asi jak která školka…u nás je nosí teď skoro každý den všichni…mají je všichni ve školce v kumbále nebo někde po ruce…tráva je prostě už teď pořád mokrá…
Když já to mám prostě jinak. Gumáky jsou za mě to nejhorší co existuje pro dětskou nohu, včetně sněhuli, balerin atd. a dávno je považuju za snadno nahraditelné a hlavně překonané. I z tohoto důvodu bych to ve školce nerada akceptovala.
@Trojlístek Tak určitě by ve školce nikomu nenutili gumáky, když je nechceš…ale většina prostě chodí v normálních botaskách, takže by měli úplně mokré nohy…
A ještě se přiznám, ze starší dceři jsem vše podepisovala, jak sílena a stejně se věčně něco doslova ztrácelo a nenacházelo, školka byla černá díra.
Mladší dcera už je předškolák a nemá od začátku podepsané ani ty boty a ještě se nic (krom kalhot od pyžama, ty měla podepsané ještě po starší dceři stejným příjmením) neztratilo.
Tak nevím ![]()
@Monchichik píše:
@Trojlístek Tak určitě by ve školce nikomu nenutili gumáky, když je nechceš…ale většina prostě chodí v normálních botaskách, takže by měli úplně mokré nohy…
Jo, v pohodě. Mě prostě školka naučila nekomplikovat si život.
Ty pravé starosti a výdaje přijdou až ve škole (jak jsem zajistila), byť je škola státní, tak už jsme do jazykových učebnic investovali přes 6 000,– Kč. A to je teprve říjen ![]()
@Trojlístek A bude hůř
ty pravé starosti budeš mít s dětmi celý život…a velká pravda je, že čím jsou starší, tím jsou ty starosti větší…
@Monchichik píše:
@Trojlístek A bude hůřty pravé starosti budeš mít s dětmi celý život…a velká pravda je, že čím jsou starší, tím jsou ty starosti větší…
Přesně tak. Jako taky jsem dříve " vnitřně " řešila různé školkove útrapy a pak jsem zjistila, že je to v porovnání s tím co přijde capina, proto to u druhé dcery už nehrotim, poučila jsem se dostatečně ![]()
@Anonymní píše:
Budu, pokud bude moje dítě chodit v mokrych botech. Ten přístup by nebyl špatný, když učitelka neumí přečíst značku.
A co vyzkoušet jedny pořádné boty? Nějak nechápu, proč v sychravém podzimu chodí v botech, které jsou hned mokré? To jako taky nemá logiku.
Naprosto běžně se děje, že nějaká naše věc zmizí a je nalezena ve skříňce jiného dítěte, případně že ve skříňce mého dítěte je něco cizího. Aspoň tak jednou za měsíc. Vůbec nechápu, co je na tom k řešení, prostě danou věc přesunu tam, kam patří. Učitelka těžko mohla vědět, že syn má někde ještě gumaky, jestli se zatoulaly.
My chodíme ven za jakeholi počasí, i v dešti. A když někdo nemá holiny, tak si půjčí od někoho, kdo není ve školce
![]()
@mababa232 píše:
A když někdo nemá holiny, tak si půjčí od někoho, kdo není ve školce![]()
![]()
To tu raději ani nepiš, nebo některé klepne. ![]()
@Svistice jako matka, když je dítě věčně nemocné (i když ve školce zcela běžný jev), bych se zamyslela jak nad oblečením, tak botami.
Učitelku obviňuje, že skrz gumáky, které že neměl bude nemocný. Přitom kluka v sychravém počasí nevhodně obouvá a kdoví jak oblika
I tak by se to dalo podat, když to obrátím.
@mababa232 píše:
My chodíme ven za jakeholi počasí, i v dešti. A když někdo nemá holiny, tak si půjčí od někoho, kdo není ve školce![]()
![]()
Je dulezite pujcovat veci jen normalnich rodicu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.