Naštvala mě učitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10998
21.10.22 07:31
@Anonymní píše:
Holinky sice nejsou žádné terno, ale mokrý botasky, a ponožky durch ve třech stupních se mi prostě nelíbí.. Počítám s tím že kluk bude nemocnej, ale tohle mě prostě vytocilo. Druhý dítě mám čtyři dny po antibiotikách.. imunoglukan zkusím, nemáš odkaz/fotku jak to vypadá?

:lol: ty máš dost. Kluka necháš chodit ve 3 stupních v botaskach, ale mohou za to učitelky, že je nemocný :lol:
Je to tvá starost, tvůj problém a tvůj boj. Sama kluka pořádně neobuješ a ostatní obviňuješ.

Aby měl Imonoglukan nějaký účinek, je třeba ho podávat nějakou dobu. Cca tři měsíce. Imunita se musí vybudovat, pokud ji má kluk chatrnou, měla jsi se zajímat dřív. Ze dne na týden to fungovat nebude. A určitě to nebude fungovat v tom rozjetem kolotoči nemocí.

A bylo by dobré si uvědomit, že děti jsou ve školce proste nemocná. Prošla a prochází si tím většina z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.22 07:33
@Anonymní píše:
Holinky sice nejsou žádné terno, ale mokrý botasky, a ponožky durch ve třech stupních se mi prostě nelíbí.. Počítám s tím že kluk bude nemocnej, ale tohle mě prostě vytocilo. Druhý dítě mám čtyři dny po antibiotikách.. imunoglukan zkusím, nemáš odkaz/fotku jak to vypadá?

Má blbé boty. Když mu koupíš boty s membránou, tak je rozhodně při courání v rose nebude mít durch. To be se musel brodit loužema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.22 07:59
@Svistice píše:
Tak proč tam už nemá do tří stupňů teda zimní nebo boty, když o něj máš takový strach? Myslíš, že by mu v holiknách bylo nějak extra teplo (teda pokud nemá ty zateplené)?
Do 3 stupňů taky nedám dítěti (navíc po nemoci) ven obyč tepláky, ale softšelky nebo alespoň šustáky apod.

Zaměť si před vlastním prahem a neshazuj to na ostatní.

V době střídání počasí jsem dítěti klidně řekla, že teď je zima, má bundu a čepici, ale na den hlásí třeba až 15 stupňů (ano, součástíáí školkové docházky se pro rodiče stává i sledovat předpověď), takže se na ven do té bundy balit nemusí. A kdyby nevědělo, zda je venku ještě zima nebo už tepleji, ať se zeptá učitelek, jestli to je na bundu nebo ne.
Děti mi pak i hlásili, že když se jdou oblékat, tak paní učitelka kouká na teploměr, stejně, jako to děláme doma my.
Čemu nerozumíš že nejde o teplo ale o to mokro??? Je snad rozdíl být hodinu ve třech stupních v suchých botech, nebo mít ledový mokrý nohy, ponožky a boty.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.22 08:01
@Trojlístek píše: :lol: ty máš dost. Kluka necháš chodit ve 3 stupních v botaskach, ale mohou za to učitelky, že je nemocný :lol:
Je to tvá starost, tvůj problém a tvůj boj. Sama kluka pořádně neobuješ a ostatní obviňuješ.

Aby měl Imonoglukan nějaký účinek, je třeba ho podávat nějakou dobu. Cca tři měsíce. Imunita se musí vybudovat, pokud ji má kluk chatrnou, měla jsi se zajímat dřív. Ze dne na týden to fungovat nebude. A určitě to nebude fungovat v tom rozjetem kolotoči nemocí.

A bylo by dobré si uvědomit, že děti jsou ve školce proste nemocná. Prošla a prochází si tím většina z nás.

A víš že se nedoporučuje chodit v zimních botech když je nad nulou? Boty na převlečení tam má, to že mu je očividně bere jiný děcko za to prostě nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
3681
21.10.22 08:13
@Anonymní píše:
A víš že se nedoporučuje chodit v zimních botech když je nad nulou? Boty na převlečení tam má, to že mu je očividně bere jiný děcko za to prostě nemůžu.

Hele a víš, že existují i jiné boty než plateny botasky, gumaky a zimní boty? Třeba kvalitní „pohorky“, které jsou do 3 stupňů ideální. Já kupuju dětem keen.
Jako ve 3 stupních bych děcko do gumáku neobouvala, vždyť je v nich zima. Nastvana muzes byt leda tak na sebe, ze decku neporidis ani poradny boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
21.10.22 08:37
@jagis píše:
No jasný, každý dítě si vše musí poznat a paní učitelka nemusí nic. U nás ve školce to funguje tak, že mokré věci - gumáky a pláštěnky učitelky pomáhají svlékat a dávají sušit do sušárny, pak je vrací dětem do skříněk a do jejich botníčků se značkou. Vše máme podepsáno. Takže u nás by se nemohlo stát, že si „dítě“ neuklidilo mokré věci, protože to zpravidla dělají učitelky (dvě třídy po 20 dětech). Když mě učitelka seřve, že nemá moje dítě povinnou výbavičku ve školce a moje chyba to nebyla, tak se taky naštvu, protože mít nemocný dítě kvůli chybě někoho jiného není zrovna lahůdka.

Dite má na starost pouze to svoje. Učitelka dalších XY. Neomlouvej svou neschopnost naučit dítě samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
21.10.22 09:37
@Anonymní píše: Čemu nerozumíš že nejde o teplo ale o to mokro??? Je snad rozdíl být hodinu ve třech stupních v suchých botech, nebo mít ledový mokrý nohy, ponožky a boty.
@Anonymní píše:

Dětské celoroční nepromokavé boty

Není zač. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
21.10.22 09:44
@Anonymní píše:

:mrgreen: Mé dítě taky nemá zimní boty. Říkal ti někdo někdy, že existuje vícero typů bot? Existují boty k mnoha příležitostem.
Stačí jít do obchodu a vybrat si.
Pokud nevíš, tak by ti měli poradit prodejci. Pokud neporadí, tak jdi do prodejny, kde ti poradí.

Žasnu, je mi těch učitelek vážně líto. Možná o to víc, ze se pravděpodobně jedná o soukromou školku (vyvozuju dle počtu dětí), kterou pravděpodobně platíš. A tudíž to s tebou musí být psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
21.10.22 09:49

Já se raději ani neptám, v čem ten kluk chodí ven, co má oblečené.
Zda to jede na bázi tepláků a obyčejné bundy, tudíž ho čepice, šala a gumáky fakt nezachrání :mrgreen:

Vy z něj děláte pokusného králíka co snese, nebo ho fakt neumíte zakladatelko klimaticky ven vybavit a obléct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
21.10.22 10:02

Má blbé boty. Když mu koupíš boty s membránou, tak je rozhodně při courání v rose nebude mít durch. To be se musel brodit loužema.

Nemusel, dítko membránové boty testovalo chůzi v alpském potoku a zůstalo v suchu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
21.10.22 10:21
@Kasandra159 píše:
Má blbé boty. Když mu koupíš boty s membránou, tak je rozhodně při courání v rose nebude mít durch. To be se musel brodit loužema.Nemusel, dítko membránové boty testovalo chůzi v alpském potoku a zůstalo v suchu :mrgreen:

Přesně tak. Dceri dle svých zkušenosti už do těchto školkovych podmínek kupuju outdoorové kotnikove boty. Pokud ji voda nesahá nad kotníky, tak je stále v suchu. Vysokou mokrou trávu a střídající bláto nad kotníky resim opět outdoor oblečením. Otře se bláto hadrem, voda většinou neprosakne a co je na povrchu se po materiálu sveze nebo rychle uschne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.22 10:29
@Anonymní píše: Čemu nerozumíš že nejde o teplo ale o to mokro??? Je snad rozdíl být hodinu ve třech stupních v suchých botech, nebo mít ledový mokrý nohy, ponožky a boty.

A čemu nerozumíš ty, že má mít boty s membránou?
Když jsem minulý týden chodila dvě hodiny po lese v trávě ve zcela průměrných alpine pro se softshell vrstvou tak jsem mokrý ponožky fakt neměla. a to celou noc předtím lilo jak z konve.

Jako jestli chodí se školkou ven v adidaskách ze syntetického materiálu z deichmana (nevín, co si představit pod pojmem botaska) - ano, chápu, že má ve školce holinky a ale zrovna nějak nebyli k nalezení a dítě neví zda je má, nepozná, že si leží o metr vedle a natáhl si je spolužák - tak se nediv, že dopadl, jak dopadl.

Já se nikdy na učitelky nespoléhala, a to jsme je meli výborné, vždy jsem si vybavila, nainstruovala a poučila dítě i po vlastní ose. Protože ono se musí naučit být samostatné a prakticky použitelné. Učitleka nerovná se stoprocentní náhrada či zastoupení rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.22 10:31
@Kasandra159 píše:Nemusel, dítko membránové boty testovalo chůzi v alpském potoku a zůstalo v suchu :mrgreen:

Hele, jak které, zase nekupuju dítěti na sezonu boty za tři litry. Takže i ty naimpregnované keeny, co kupujeme, by se mu asi při procházce potokem promočili. Ale šláputí do louže a pobrouzdání se louží samozřejmě vydrží (pokud teda není tak hluboká, že to tam jde i vrchem :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
21.10.22 10:54
@Svistice píše:
Hele, jak které, zase nekupuju dítěti na sezonu boty za tři litry. Takže i ty naimpregnované keeny, co kupujeme, by se mu asi při procházce potokem promočili. Ale šláputí do louže a pobrouzdání se louží samozřejmě vydrží (pokud teda není tak hluboká, že to tam jde i vrchem :lol: )

Potok zvladly i Keen kotnikove boty za 1 300 Kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.22 11:04
@Trojlístek píše:
Potok zvladly i Keen kotnikove boty za 1 300 Kč :)

Jako asi zvládnou, netestovala jsem cílěně. Ono v tom potoce málokdy bude vody jen pod vrchní lem boty. :) Když jedno zahučelo do divoké orlicě po kolena, tak jsme se prostě chtě nechtě neplánovaně vrátit museli, protože bota byla durch zevnitř.
Ale moje děti jdou experti na nabírání mokra zhora. Běžně mají mokro v botě v zimě při sněhu, protože si nedotahují pořádně ty přesky a padá jim to tam horem jak courají nohy v závejích nebo jak lezou po sněhu ve čtyřech, Takže je nespasí ani sněhuke za čtyři litry… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin