Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
A víš že se nedoporučuje chodit v zimních botech když je nad nulou? Boty na převlečení tam má, to že mu je očividně bere jiný děcko za to prostě nemůžu.
Jo, takže ty sněhule nebo vyteplené kožíškové botky nasadíš, jen když teploměr ukáže mínus. No tak to jo. Sáňkovat půjdeš s děckem taky v botaskách, protož ejsou tři nad nulou, takže to není na zimní boty?
U nás se teda zimní vytahují když je trvale tak těch 5 nad nulou (já si taky beru do práce zimní botky s košíškem). Protože chceme mít od nohou teplo a jelikož bývá bláto, tak na kecky to fakt není. Nejen kvůli údržbě, ale i vzorku podrážky kvůli klouzavosti.
Když je suchá zima, tak chodíme klidně v těch celoročních turistických membránovkách, kde je ta noha v celkem slušném komfortu.
Btw, několikrát zmiňovaný keen má teď výprodeje.
@Svistice píše:
Jako asi zvládnou, netestovala jsem cílěně. Ono v tom potoce málokdy bude vody jen pod vrchní lem boty.Když jedno zahučelo do divoké orlicě po kolena, tak jsme se prostě chtě nechtě neplánovaně vrátit museli, protože bota byla durch zevnitř.
Ale moje děti jdou experti na nabírání mokra zhora. Běžně mají mokro v botě v zimě při sněhu, protože si nedotahují pořádně ty přesky a padá jim to tam horem jak courají nohy v závejích nebo jak lezou po sněhu ve čtyřech, Takže je nespasí ani sněhuke za čtyři litry…
No jasně, že to snese jen přiměřené brouzdání. Však víme.
Tak mě přijde, že zakladatelka řeší, že cizí dítě nosí jejich holínky…neřeší jaké boty normálně nosí… ![]()
@Monchichik píše:
Tak mě přijde, že zakladatelka řeší, že cizí dítě nosí jejich holínky…neřeší jaké boty normálně nosí…
No hlavně, ač moje děti ve školce holinky měly, ale za prvé taky jsme si nemohla být stopro jistá, jestli si je při tom použití 2× ročně poznají nebo ne, a jestli učitelky u soudí, že dneska to teda je na holinky nebo není na holibky a dětem je dají befehlem, tak měli děti prostě i funkční neholinkovou obuv.
A když mě jako matce přišlo, že dneska to teda na ty holiny už je (protože já bych jim je na ven vrazila), tak jsem to dítěti třikrát v té šatně ráno přiomněla (že ven ať jde v holinách) a ještě jsem mu připomněla, které jsou jeho.
@Monchichik píše:
Tak mě přijde, že zakladatelka řeší, že cizí dítě nosí jejich holínky…neřeší jaké boty normálně nosí…
To není zcela přesně. Ona už tady stačila napsat, že kluk je skrz to vše nemocný.
@Trojlístek no však jo…holínky jejího syna měl na sobě někdo jiný ne? nebo mu je učitelky nedaly, měl obyčejné boty a proto měl mokré nohy…už se v tom ztrácím ![]()
@Monchichik píše:
@Trojlístek no však jo…holínky jejího syna měl na sobě někdo jiný ne? nebo mu je učitelky nedaly, měl obyčejné boty a proto měl mokré nohy…už se v tom ztrácím
No to jo, ale nejdřív to byla predikce, ze bude skrz to nemocný a už je nemocný.
@Monchichik píše:
@Trojlístek no však jo…holínky jejího syna měl na sobě někdo jiný ne? nebo mu je učitelky nedaly, měl obyčejné boty a proto měl mokré nohy…už se v tom ztrácím
Přišel klasicky v botaskach, nevidím důvod proč by po silnici měl mít holínky směrem do skolky. Ve školce mu nejspis holínky nosí jiné dítě, které tam své holínky nemá. Učitelky uklízeji holínky špatně - ano dělají to učitelky, ne děti. Ano, má je podepsané. Teď mu učitelka dala pouze botasky, s tím že na mě vyloženě odpoledne vyjela proč tam nemá holiny, že měl nohy durch. Dnes je nemocný. Jsem naštvaná za to, že tam obuv do mokra má, ale nosí to jiné dítě.
@Svistice píše:
No hlavně, ač moje děti ve školce holinky měly, ale za prvé taky jsme si nemohla být stopro jistá, jestli si je při tom použití 2× ročně poznají nebo ne, a jestli učitelky u soudí, že dneska to teda je na holinky nebo není na holibky a dětem je dají befehlem, tak měli děti prostě i funkční neholinkovou obuv.
A když mě jako matce přišlo, že dneska to teda na ty holiny už je (protože já bych jim je na ven vrazila), tak jsem to dítěti třikrát v té šatně ráno přiomněla (že ven ať jde v holinách) a ještě jsem mu připomněla, které jsou jeho.
Podávaji jim je ucitelky. V tomhle počasí je nosí pořád, protože chodí mokrou trávou. Včera jsem holínky uložila zpět na jeho místo k jeho značce, dnes byl doma kvůli teplote. Příští týden si to hned ráno zkontroluji, jestli holínky nebudou na svém místě, je jasný že je očividně někomu půjčuji a nevracejí.
@Anonymní píše:
Přišel klasicky v botaskach, nevidím důvod proč by po silnici měl mít holínky směrem do skolky. Ve školce mu nejspis holínky nosí jiné dítě, které tam své holínky nemá. Učitelky uklízeji holínky špatně - ano dělají to učitelky, ne děti. Ano, má je podepsané. Teď mu učitelka dala pouze botasky, s tím že na mě vyloženě odpoledne vyjela proč tam nemá holiny, že měl nohy durch. Dnes je nemocný. Jsem naštvaná za to, že tam obuv do mokra má, ale nosí to jiné dítě.
Jo, tak jsem to pochopila dobře…a řekla si jí, že on tam holínky má? Podepsané? Dej mu na ně značku nebo cokoliv podle čeho si je tvoje dítě pozná…já bych byla naštvaná taky…a tvoje dítě neví, že tam má holínky? Proč to učitelce neřeklo?
Napisu to ještě jednou a srozumitelněji. V tomhle počasí nosí holínky skoro každou procházku. Holínky podávají učitelky dle jejich značek. Holínky musely učitelky hodit na jinou značku, protože syn včera sel pouze v botaskach, stím že všichni děti měly holínky. Tudíž někdo kdo ty holínky opravdu nemá, nosí holiny mého syna. Jsem naštvaná na to, že syn šel v promacenych botech, a někdo si to cupital v jeho holinach. Teď leží s teplotou
@Anonymní píše:
Napisu to ještě jednou a srozumitelněji. V tomhle počasí nosí holínky skoro každou procházku. Holínky podávají učitelky dle jejich značek. Holínky musely učitelky hodit na jinou značku, protože syn včera sel pouze v botaskach, stím že všichni děti měly holínky. Tudíž někdo kdo ty holínky opravdu nemá, nosí holiny mého syna. Jsem naštvaná na to, že syn šel v promacenych botech, a někdo si to cupital v jeho holinach. Teď leží s teplotou
Holínky podávají podle značek? A jak poznají, které jsou čí? Jsou snad podepsané, ne? Co ti řekla učitelka na to, že dala vaše holínky někomu jinému?
Mně ten systém školky přijde zbytečně komplikovaný.
U nás děti holínky mají normálně u botníku, každe dítě si své holínky pozná případně je má podepsané. Další věc je že i boty neholinky co nosí dcera teď jsou nepromokavé plus na ven zásadně dávám softcelove nepromokavé kalohoty máme troje a točíme to. Tepláky na ven v tomhle počasí jsou dost naprd. Profouknou a zamorkri se.
Co se nemoci týče tak pravděpodobné bude syn takto nemocný ještě nějakou dobu. Ten první rok je nejhorší.
@Monchichik píše:
Holínky podávají podle značek? A jak poznají, které jsou čí? Jsou snad podepsané, ne? Co ti řekla učitelka na to, že dala vaše holínky někomu jinému?
Holínky jsou uloženy v chodbě u značek. Můj syn má podepsaný všechno, jak to mají ostatní děti nevím. Jakym stylem je podávají učitelky taky nevím, každopádně do té chodby děti nechodí vůbec, a podává jim to učitelka. Učitelka mi neřekla nic, protože když jsem přišla pro syna, začala se semnou dohadovat a nakonec odešla s ostatními dětmi je dát spát, že se mám sama podívat že tam nejsou. Takže až syn půjde do školky, řeknu ji to, jak je to možný…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.