Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
A to je přesně to co mě štve. Je po 14ti denní nemoci, a byl nejspíš víc jak hodinu v mokrým oblečení, protože cizí dítě mělo na nohách naše gumáky.
No ale co měla ta učitelka jako dělat? Kontrolovat všem dětem holinky jestli náhodou nemají na sobě boty tvého dítěte, o kterých ani nevěděla, zda je tam vůbec měl? Na to tam skutečně není kapacita - všechny vyzout, zkontrolovat podepsání holin a zase obout ![]()
Holky nejvíce mě asi štve přístup učitelky. Syn tam 14 dni nebyl, a zaryte tvrdi že nenosí čepici. Přitom jsem ji držela a ukazovala v ruce. ![]()
@Tichošlápek píše:
No ale co měla ta učitelka jako dělat? Kontrolovat všem dětem holinky jestli náhodou nemají na sobě boty tvého dítěte, o kterých ani nevěděla, zda je tam vůbec měl? Na to tam skutečně není kapacita - všechny vyzout, zkontrolovat podepsání holin a zase obout
Boty uklízeji učitelky, takže je buď vracet na své místo, nebo je nepujcovat cizím dětem.
@Anonymní píše:
Boty uklízeji učitelky, takže je buď vracet na své místo, nebo je nepujcovat cizím dětem.
Ale to se proste stane, uz jen to, ze delaji dětem servis, do toho je hlídají, svlékají ty, co netuší apod. Nedá se vyhnout chybě. Tak mu na věci nalep nějakou velikou značku ať si je hned pozná a je to
@Anonymní píše:
@EEKK Tak moje dítě teď může byt opět nastydle kvůli dobrotě učitelky, úžasný…
hele ty dobroto, fakt klid.
Tvoje dítě bude předně nastydlý (jestli vůbec), protože si nepoznalo vlastní boty. To, že stály, ať už omylem nebo nedopatřením, u jiné poličky je druhá věc.
Jste ve školce první měsíc? Asi jo, takových situací ještě bude…
Mě syn ještě teď v pátý třídě přijde občas ze školy bez mikiny. Jeho boj. A byl to jeho boj i v mladším věku.
Proto už nepracuji jako učitelka. Matky si myslí, že učitelka je od toho, aby se starala, zda mají VŠECHNY děti to správné jediné oblečení a běda, když je něco jinak. Výjimkou nejsou ani matky za plotem nebo na balkoně, které koukají, co mají jejich ratolesti během hry na zahradě na sobě a pak to odpoledne řeší s personálem. Dítě si má snad poznat své věci, od toho je nějaká zralost pro nástup do školky (nebavíme se o jeslích a dvouletých dětech), nemluvě o značkách. Kouknu na boty, na mikinu, aha, to není moje značka, jdu za paní učitelkou a řeknu ji to. Pokud to neumím, tak to musí s rodiči trénovat. Nejsou to jesličky.
@Mar__tanka1983 píše:
hele ty dobroto, fakt klid.
Tvoje dítě bude předně nastydlý (jestli vůbec), protože si nepoznalo vlastní boty. To, že stály, ať už omylem nebo nedopatřením, u jiné poličky je druhá věc.
Jste ve školce první měsíc? Asi jo, takových situací ještě bude…
Mě syn ještě teď v pátý třídě přijde občas ze školy bez mikiny. Jeho boj. A byl to jeho boj i v mladším věku.
To není neschopnost mýho dítěte, děti do té chodby pro boty nechodí
Byl 14dni doma, předtím tam ty boty mel.
@Anonymní píše:
to je docela divné, u nás nikdy boty neuklízely učitelky, dítě má svou skříňku s obrázkem a pod skříňku si dává boty, i dvou a půl leté dítě umí rozlišit skříňku s konvičkou, psem nebo sluníčkem ![]()
Základ je, aby si dítě poznalo svoje věci…hezké je, že jsou podepsané, ale to dítěti nepomůže…takže mu na ně nalep nebo dovnitř nakresli jeho značku, tu si pozná…
@stinga píše:
to je docela divné, u nás nikdy boty neuklízely učitelky, dítě má svou skříňku s obrázkem a pod skříňku si dává boty, i dvou a půl leté dítě umí rozlišit skříňku s konvičkou, psem nebo sluníčkem
U nas mají taky svoje místa, ale gumáky kvůli schnuti mají jinde ![]()
@Anonymní píše:úplně tomu nerozumím. Takže učitelky jdou do nějaké chodby, kde seberou 28 párů gumáků, dětem je přinesou do šatny, a tam je vysypou na hromadu nebo rozdávají, nebo jak teda?
To není neschopnost mýho dítěte, děti do té chodby pro boty nechodíByl 14dni doma, předtím tam ty boty mel.
@Anonymní píše:
@EEKK Tak moje dítě teď může byt opět nastydle kvůli dobrotě učitelky, úžasný…
Já půjčovala bačkůrky dítěte, které ten den chybělo a řekla jsem jim, že to je výjimečně a že to při odchodu musejí na tu jeho značku vrátit.
Jak to bylo s vašimi holinkami, to fakt nevím. Třeba je půjčili, když tam vaše dítě nebylo. Nebo je někdo přehodil. Nebo v nich někdo šel domů. To už dnes nezjistite. Chápu váš dopal. Po nemoci a mokré studené nohy.
@stinga píše:
to je docela divné, u nás nikdy boty neuklízely učitelky, dítě má svou skříňku s obrázkem a pod skříňku si dává boty, i dvou a půl leté dítě umí rozlišit skříňku s konvičkou, psem nebo sluníčkem
U nás je měli ve stejné místnosti, ale jiném botníku (jen na holínky), do botníku pod skříňku už by se nevešli.
Nicméně by mi bylo celkem fuk, zda jine dítě mělo omylem (či záměrně) na nohou naše gumáky. Stejně jako mě fakt netrápí, že pocurane Adelce půjčila piučka náhradní spodary mojí dcery, protože Adélka tam asi zrovna náhradní neměla. Je pak ta druha maminka donesla vyprané. S holku mi navlikli do brachových trenek, když si pristydla a ucurla se jim už podruhé během dne. Důležité je, umět si poradit.
@EEKK Za mě je teda jedno, jestli tam dítě je nebo není, prostě se cizí věci neberou…a pokud to dotyčné dítě nemá holínky, tak prostě bude mít boty jaké má…a ne si půjčovat někoho, kdo tam není…
@Mar__tanka1983 píše: úplně tomu nerozumím. Takže učitelky jdou do nějaké chodby, kde seberou 28 párů gumáků, dětem je přinesou do šatny, a tam je vysypou na hromadu nebo rozdávají, nebo jak teda?
A pokud dítě potřebuje gumovky DENNĚ, tak ať v nich chodí do školky rovnou. Nebo nějaké goretexy.
Prostě hledej způsob, né viníka
To samé čepice - o čem, že jste se to dohadovaly? Tak před těmi dvěma týdny asi dítě čepici nenosilo. Dneska jí mělo v poličce, ale né na hlavě, nebo o co šlo?
Opět to samé. Je to především starost dítěte. Ono na to přijde. A nastydlé bude tak jak tak celou první sezonu.
no přesně, také moc zakladatelku nechápu, o co vlastně jde
a systém, že učitelky donesou 28 gumáků z jakési chodby a rozdávají gumáky
no to už nechápu vůbec,
navíc pokud zrovna neprší, tak nechápu gumáky denně, v gumákách právě je dětem zima, to ty goretexy jsou určitě proti nachlazení lepší
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.