Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jiřinkka máte pěkný počet. Já měla odebráno sedm vajíček, pět oplodňovali, tři zbyly. Dvě jsme si nechali zamrazit a vyšel až mrazáček, ale vyšel.
držím palečky, ať je vše oki a udrží se bojovníček… ![]()
@VerunkaK90 i já jsem měla nízkou sliznici a to i přes léky. Švábek řekl, že je transfer na nás. Ale, že příští měsíc to může být lepší, ale také nemusí. Riskli jsme to a dnes máme sedmitýdenního chlapečka. ![]()
@Lena45 mě bolelo ke konci snad všechno. Nohy strašně nateklý a plosky bolely taky. Někdy jsem měla pocit, že mi ty nohy snad prasknou.
no a splaskávaly mi celé šestinedělí. Rozumím ti, že chceš rodit dřív. I já ho přemlouvala a nakonec se rozhodl až na začátku 40tt.
v každém případě. Hodně štěstí, držím palečky
@Jiřinkka taky jsem nervozní hrozně, snad si to tou první odbydu a druhá a další už bude víc v klidu.. @Lena45 tak snad to brzy přejde..možná bych skusila zábal..třeba mátu a šalvěj..jinak se drž..zachvilku to bude..jak jsi to měla s početím ty?
Holky co jste měli někdy inseminaci, kolik jste měli folikulu v den zákroku a jak veiké a jak velikou sliznici a vyšlo, nevyšlo?
@Jiřinkka Určitě ti to ale vyjde, jinak myslím si správně že jsi seděla hnde naproti schodům? krátký vlasy a tvůj manžel brýle..myslím..:)
@Hhrabenka Nohy mě zatim nenatékaj, jen ty plosky a strašná únava. Hodně spim, jinak zatim dobrý musim to teda zaklepat. @Jiřinkka Mam pocit, že se já spíš staram o manžela než aby mi nohy namazal on. Někdy mam pocit že je těhotnej on.
Jinak holky dík, snad porod proběhne rychle. Měla jsem velkej výhřez plotýnky tak, když to bude trvat tak asi císař. Radši bych přirozeně.
@VerunkaK90 Snažili jsme se 4 roky, 3 inseminace potom ivf, máme špatný spermio, 2 ivf neúspěšný, pak laparoskopie, hystereskopie, vše ok. 3 nádherný týdny v lázních a poslední pokus v listopadu. A ono to vyšlo, čekáme chlapečka. Takže je to běh na dlouhou trat.
@Lena45 Mě na konci bolelo snad všechno. Od osmého měsíce se mi ve spánku i kroutily prsty ma rukou. Když jsem se ráno vzbudila měla jsem je napůl vpěst a nemohla jsem je narovnat. Vždycky jsem po ránu strašila chlapa, ze mam pařáty ![]()
Taky mě dost ruce v noci brněly, musela jsem spát s rukama dolů z postele abych se vyspala a v devátém měsíci už jsem necítila bříška prstů vůbec. Nohy jsem měla tak nateklé, ze jsem je nacpala jen do sandálů s gumovou natahovací přeskou. Nosila jsem je za každého počasí ![]()
@VerunkaK90 Sliznici jsem měla vždy kolem 6, folikuly někdy dva a někdy tři. Dominantní byl většinou jen jeden. Otěhotněla jsem s jedním folikulem v jednom vaječníku a 5cm velkou cystou v druhém vaječníku. Rokyta mi hned řekl, že mi nedává téměř žádnou naději na otěhotnění a kdyby nebylo přítele, který mi řekl, ze to zkusíme, vzdala bych to. Naštěstí jsem ho poslechla ![]()
Všem, kteří postupují IVF nebo IUI moc držím palce ![]()
@Lena45 No to jste měli běh na dlouhou trať..ale už konečně to vytoužené miminko je u tebe
@pajisek90 Mě to doktor tak trošku vymlouval skrz to riziko, ale zase rekl pak uvidíme co bude v pátek..taky jsem to vzdávala když jsem odtamtud odjizdela ze nic tenhle měsíc radši zkoušet nebudeme ale po přečtení kopy diskuzí o tom mě přítel tak uklidnil a chce to zkusit..takže dotoho půjdem..úspěch není zaručený..malý procenta a kdoví kolik tam bude vajíček, myslím že tak plodná nejsem, jinak by to přece šlo přirozeně..
@VerunkaK90 jo to sme byli my.vy ste sedeli u toho barelu s vodou vid.za chvili si budu volat pro vysledky, tak snad budou dobry
@Lena45 tak uvidis.tak to ti preju rychly a bezbolestny poros
@Jiřinkka ano to jsme byli my
tak jo..už víme obě
Držím palečky, dej nám pak vědět…já jsem tak strašně nervozní zase..to budu celý den a jsem zvědavá jak zítra, určitě se podivá, píchne pregnyl a řekne ať přijdu v pondělí..ikdyž to si myslím že už bude po ovu..no uvidíme..on bude vědět..ale jestli to bude takhle tak to bude víkend zase..ale aspoň budu vědět že už
(snad)
Tak holky mame oplodneno 7 vajicek.6 vajicek bylo oplodneno cerstvyma a vydrzely 4 a dalsich 7 oplodnily mrazenyma a prezily 3.je to pry docela uspech, mam si zitra zavolat kdy bude transfer jestli sobota nebo pondeli
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď