Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dcera to mělka před dvěma roky, bolesti v krku, herpangína, afty v puse i v krku a oteklé, bolestivé dásně, krvácely při čistění.
Podle mě máš totéž, ATB na to být neměly, je to virového původu. Byla jsem s ní u zubařky, dala jí na čištění a potírání nějakou ústní vodu, bez alkoholu!! zabralo to, jinak to i tak odezní samo.
@pannda píše:
Dcera to mělka před dvěma roky, bolesti v krku, herpangína, afty v puse i v krku a oteklé, bolestivé dásně, krvácely při čistění.
Podle mě máš totéž, ATB na to být neměly, je to virového původu. Byla jsem s ní u zubařky, dala jí na čištění a potírání nějakou ústní vodu, bez alkoholu!! zabralo to, jinak to i tak odezní samo.
Děkuji za odpověď, prosím tě, jak dlouho to dcerku trápilo? mám to asi 5.den. Děkuji
Tyden určitě…počkej do pondělí a pak uvidíš jestli bude potřeba zubař.
Ahoj, na afty mi moc pomohla Chytrá houba Pythie Bio Plus
, kterou seženeš v lékárně nebo na internetu. Do sklenice s vodou dáš šumivou tablet, necháš roztok aktivovat cca 20 minut a pak kloktáš minutu. Samozřejmě až po čištění zubů a nejlépe večer, kdy už pak nejíš a nepiješ a jdeš rovnou spát. Dej vědět, zda ti to pomohlo:-)! Budu držet palce! ![]()
Prosím o pomoc s dotazem. V neděli jsem dostala zánět hrtanu na který jsem dostala v pondělí ráno antibiotika. Skrz oslabenou imunitu se mi v puse poprvé objevily asi 3-4 afty. Takže jsem skončila vesměs na tekuté stravě. Do toho roste osmička dole, je už venku jen ne celá tak mě bolí dásně okolo, ale to je vždy nárazově 5dni v kuse a pak třeba 4 měsíce klid. Jde mi ale o to, že mě po celé puse začaly natekat dásně. Na dotek velmi bolestivé. Při čištění kartáčkem krvácí. Dnes jsem byla u zubare-mám soukromého, který mi pročistil tu osmičku a řekl, že to vypadá na přídavnou infekcí v dutině ústní. Ale že pokus mám antibiotika, melo by to pomocí. Jenže asi každá antibiotika fungují na jiný tip zánětu, si myslím já. Nevíte co by to mohlo být případně na koho se obrátit. To že je to nepříjemné, protože jsem se od neděle nenajedla a oli to jak čert už asi 5.den říkat snad nemusím. Výplachuji ústní vodou sensodyne a cítím paradontaxem. Ale je to opravdu bolestivé. Neporadí někdo nebo neměl někdo stejný problém.? Jinak k zubaři chodím 2× ročně. Pusu mi po státním zubaři opravil dokonale. V čem to může být?