Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
pro kacku-mysku: Ahoj, klidne mi tykejte;)Ja chodim do Gestu, kde ale nativ bohuzel delat nechteji, jeste jim dam sanci mi vyhovet, pokud znova uslysim, ze je to „uplna blbost“, tak pujdu do Motola.S vyssim FSH mi doporucuji (a je jich vic tech odborniku nezavisle dotazanych) podstoupit kratky protokol s antagonisty a s vysokyma davkama hormonu..ta predstava me ale doslova svlika z kuze. Netouzim po tom mit 20 poloprazdnych/polokvalitnich foliklu, pro zacatek mi staci treba prave ty vyse zminovane 4..4 vajicka je totiz na nativ opravdu dost..priroda vytvari bezne pouze jeden folikl..jsem pripravena brat treba ten clostilbegyt (taky sajrajt, ale co uz). Rikam si, ze pokud se nam doposavad darilo tehotnet cca po 3 mesicich a „pouze“ to tedy z ruznych pricin nedopadlo dobre nakonec,tak byt chapu, ze to po posledni laparce mame o hodne stizenejsi, tak si rikam, proc by nemelo pouze stacit obejit ty vejcovody;))dokonce i pres muzovu diagnozu nebudu napoprve chtit ICSI..na „zkusene“ oko embryologa kaslu..at zvitezi na misce priroda. Necekam zazraky, ale ani je nevylucuju;) Maximalne se nechame zvyklat na PICSI, coz tedy za tech cca 20tis. asi taky bude..uvidime co bude a kde vlastne. Ale rozhodne nerozumim tomu, proc se u kazde zenske nezacina s minimalni stimulaci, kdyz je to nejsetrnejsi a nejlevnejsi metoda..pokud jsou jedinym duvodem prachy, tak at se jdou bodnout!;)
Jj to chápu,já tedy nemám žádné hormonální či jiné problémy ale taky mi nabízeli spíše hned normální ivf,já mám problém že jsem po sterilizaci achci další mimi s novým přítelem.Jinak děti už mám tak myslím, že to musí jít v pohodě a snad se vše uchytí,jen ted chvilku chceme počkat mám chvíli novou práci.A jak ty teda,už chodíš do Caru a chceš nativ nebo minimálku??Máš teda problém s vejcovody jako já ikdyž asi z jiného duvodu.?
siskaborova píše:mamčababča píše:to zni tedy velmi uspesne ale, pokud to bylo uplne bez hormonu..ale asi tam nejaka minimalni stimulace byla, a ani tak si nedokazu vysvetlit tu cenu vysokou..bylo to diky ICSI/PICSI?
byly 4 oocyty, oplodnily se 2, zavedena 2 embrya, ale nevyšlo to, což je u IVF běžné
doktorka zvolila minimální stimulaci)cena léků asi 4000,– a bylo ICSI taky 4000,–
Už jsem to našla,teda klobouk dolů co jsi musela vydržet,obdivuju tě a přiznám se že tohle prostě neznám tak ti nebudu říkat jak tě chápu,ale vím jaké to je chtít miminko a ted bych se umlátila za to žé jsem tehdy tu sterilizaci podepsala-prostě nikdy neříkej nikdy.Ale věřím si že to určitě vyjde-snad.Jinak jsem byla třikrát darovat vajíčka v Pronatalu v Praze.
kačka myška píše:
Už jsem to našla,teda klobouk dolů co jsi musela vydržet,obdivuju tě a přiznám se že tohle prostě neznám tak ti nebudu říkat jak tě chápu,ale vím jaké to je chtít miminko a ted bych se umlátila za to žé jsem tehdy tu sterilizaci podepsala-prostě nikdy neříkej nikdy.Ale věřím si že to určitě vyjde-snad.Jinak jsem byla třikrát darovat vajíčka v Pronatalu v Praze.
nic strasneho to nebylo;)znam sice lepsi kratochvile, nez travit volny cas pri laparoskopiich a uz bych to fakt nechtela absolvovat, ale zadny drama to nebylo, navic my se o mimino snazime cca rok a pul, takze to mame vsechno takovy urychleny.Taky uz jsme schvaleny pro adopci, kterou jsme chteli jeste driv, nez jsme tusili, ze se nebudou darit bio deti:) ne, ze by mi snad bylo nonstop do skoku, ale vetsinou jo..navic ja si nedokazu predstavit citit se zdravi (i partner tedy), byt mladi (coz si v 35 pripadame)a neresit x let, ze se nam prirozene nedari bejby..bez touhy zjistit, zda je aspon to elementarni v poradku..tak nejsem stavena..chci vedet maximum mozne a vyhnout se slepym ulickam v procesu..cas je drahocennej;)
ted koukam na Tvuj podpis:)) taky chceme 4 deti celkem..akorat eda zaciname nejak pozdeji;) tys do toho vlitla plnou parou jeste v „mezivalecnym obdobi“;)) proc proboha pristoupili k te sterilizaci? dalas k tomu soulhas? teda jsou to vlastne uz dneska zbytecne otazky..spis jen zvedavost, jak se to muze sebehnout. Dneska uz se i zaniceny vejcovod alespon jeden radsi nechava, protoze se vi, ze obcas se telu podari v samolecbe zazraky..ruku v ruce napr. s cinskou medicinou a pod.
Bereš to všechno super a připadáš mi velice pozitivně naladěná a hlavně jsi fakt zapálená a odhodlaná vše zjistit a to je dobře a myslím že to určitě vyjde.Takže ted tě čeká ivf? Nebo přece jan pujdeš jinam a zkusiš jen tu minimálku??Já ted nevim zda jít do toho hned nebo počkat ještě nějaký čas,chtěla bych také něco shodit,mám nadváhu.Přemýšlímě zda to zvládneme s mateřskou potom finančně ,ale to je asi normál.jen myslím, že není rozdíl zda ted nebo za pul roku to zkusit.Tobě moc moc držim palce a věřím, že to už dopadne,kdy ted jde k doktorovi??
Jo máš pravdu vlítla jsem do toho vážně brzy a kluky už mám velké,teda až na nejmenšího.Ke sterilizaci jsem dala souhlas protože mi řekli,že to pro mě bude lepší po zdravotní stránce netěhotnět už a já blbec
souhlasila,myslela jsem že budu s tím přítélem a děti už nebudou.Ted bych dala cokoli za to moct otěhotnět
.Jen jestli to vše pujde.No a teń jeden vejcovod mi brali kuli nějakému zánětu a byl tam sactosalpin nebo co.No i s jedním to šlo hned,ale ted už je i druhý přeťatý tak smula.Ale všechny těhotenství byli na prví pokus,no to první bylo teda nechtěné
aby taky ano v 16,5 ale mimi jsem nedala
.
my se ted davame do cajku cinskou medicinou, jukni se na me jine prispevky v jinych diskuzich..popisuju to tam do detailu;) ted jsem si po pul roce nechala udelat novy hormonalni profil, a dalsi odbery, chci vyloucit infekci..atd. nativ cca v unoru..
saktosalpinx = zanet vejcovodu..no jasan..tak kvuli tomu uz se to dneska nebere pry..njn..holt tyhle radikalni debilni reseni svrchovanych panu doktoru..dneska uz jsou o kousek dal a umi priznat, ze si se zanetem vejcovodu telo samo obcas dobre poradi, ale samozrejme co ty rasinky vevnitr udelaji, to vi buh..takze nejspis by Te IVF stejne neminulo. Jen bych nesouhlasila uplne s tim cekanim pul roku..cas hraje bohuzel dost proti nam..ja se sice taky nenechavam do niceho hnat, ale zaroven na nic necekam..resim;)..otazka je, esli mi to bude co platny;))
Já bych taky hned do toho šla ,ale přítel se bojí máme to dost na hraně finančně ale to se stejně pul rokem nezlepší,ale myslím že to bude snad dříve.No to víš ten vejcovod mi vzali už dávno ale ta sterilizace byla taky moje vina-souhlasila jsem.Ale vím, že čas je dost vzácný zvláště v našem věku už.A tobě to ted už jistě vyjde.Já taky řeším to s nadváhou jestli je lepší zhubnout,vždy jsem byla hubená,teda hubenější při otěhotnění.myslíš že to má smysl?,
je, jeste porad zapominam napsat, ze je super, ze si darovala vajicka, my s muzem nemohli prijit na to, proc se nekdo tolik obetuje..z ciste filantropie? Je to ale vazne uzasny, ze se takovy holky najdou..jestli si to dobre predstavuju, tak Te musi taky nastimulovat hormonama, pak uspat a udelat punkci odber..ja se tomuhle chci vyhnout a to to svy bejby chci..delat to cely pro druhy to je uzasny..
ad nadvaha - nejsem doktor, zaroven jsem ale pes na lidi s nadvahou;) jsem priznivcem zdravyho zivotniho stylu, predcvicuju alpinning a rowing (pokud tedy zrovna netehotnim a nepotracim atd.)..takze za jinych okolnosti Ti reknu koukej zacit min a lip jist a hejbat se
..takze ja nejsem smeroplatna, byla bych na Tebe prisna;) Obecne co se tehotneni tyka (a hergot preci jen radit bys mohla spis Ty nam!!;)), tak jsou oba vahovy extremy spatne..prilisna hubenost i prilisna nadvaha. Musi Ti konkretne rict doktor, mam velmi kulatou spoluzacku a sice to nebylo jako po dratkach, ale ma uz dve krasny holcicky a vesele se vyzira dal..i teda bohuzel ty holky (za coz bych lidem bez pardonu brala pridavky na deti). Takze ja Ti radit nemuzu..myslim, ze ted uz zustan jak si..spokojena a v klidu..hubnuti by byl asi zbytecnej stres..navic stejne ztloustnes za chvilku;) tak pak to budeme resit;))
No vajíčka jsem dávala proto, že jsem si říkala že už děti asi nebudu mít a mám plno kamarádek které tolik chtěli děti a nemohli,no a když jsem zdravá a v pohodě proč nepomoct.Vše probíhalo tak ´jak jsi říkala.stimulace pak kontroly a pak narkoza a odsátí vajíček,teda folikul,nebo jak je to.A pak se mi ozývali znovu tak proto si i myslím, že to bylo vždy dobré a byli tam vajíčka a proto se mi ozvali.Jinak jsem ráda , že jsem narazila na někoho kdo by na mě byl přísný co se týká váhy.Potřebuju to a to hodně,Chtěla jsem dát dolu 20 kg než budu těhotnět,ale to je asi moc co myslíš?? Mám cca 164cm a 88 kg.vždy jsem po těhu zhubla stravou a cvičením,ale ted asi jsem jen líná a přitom vím, že to jde a nemám vuli a tohle je pro mě motivace že po hubnutí pujdem do miminka,ale ted teda nevím
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.