Tablety Natrium Fluoratum

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
19.4.12 14:24

Když jsem byla naposled u zubařky (2 měsíce zpátky), tak jsem se jí zeptala jak se používá zubní nit a ochotně mi to ukázala. Já držela zrcátko a ona mi to ukázala na mým zubu. Pak ještě vytáhla mezizubní párátko…nebyl to kartáček, ale něco, čím se měří mezizubní prostor a říká mi, pokud se teda chci starat o zuby, tak mi doporučuje koupit ty kartáčky.
Byl čas, protože ten den jsme řešili osmičku a ta byla vyřešená za minutu, takže proto jsem se ptala na hygienu, jinak vím, že zubaři mají pacienta za pacientem a nemají moc času na vysvětlování hygieny.

Ale samozřejmě, že půjdu k hygieničce. :-)

Jinak jsem si koupila tablety zymafluor. Včera jsem si po vyčištění dala 2 a nechala rozpustit v ústech a zatím žádná vyrážka, tak uvidím dál. Mám pastu bez fluoru, tak nemusím mít strach, že budu mít fluoru až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
19.4.12 15:45

I má zubařka se věnuje svým pacientům, co může, taky je tam pak čekačka, ale doporučuje i spolupráci s hygieničkou ;) Ale znám i takové zubařky, co to tam je jak na běžícím pásu a pak podle toho vypadají i ty zuby :think: Tak to je fajn, že ti tabletky snad sedí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.4.12 16:16
@Veryska81 píše:
I má zubařka se věnuje svým pacientům, co může, taky je tam pak čekačka, ale doporučuje i spolupráci s hygieničkou ;) Ale znám i takové zubařky, co to tam je jak na běžícím pásu a pak podle toho vypadají i ty zuby :think: Tak to je fajn, že ti tabletky snad sedí :palec:

No doufám, že sedí, to už by se snad alergie ukázala, navíc, když jsem si vzala 2 tablety. Teď si budu dávat 1 tabletu každý večer. I když tam je nad 16 let 4 tablety denně. Zítra se objednám k zubařce, aby mi vyvrtala počínající kaz a zrovna se jí na ty tablety zeptám, kolik bych jich mohla brát.

Jen se chci zeptat. Vrtali vám někdy malej kaz? Je to taková tečka, ale právě nevím, zda si nechat dát injekci nebo ne, protože jsem slyšela, že malej kaz, co je na povrchu skloviny nebolí. Já mám trauma z dětství a bez injekce bych už nešla, ale zase nechci si nechat umrtvovat, kdyby to trvalo 4-5 vteřin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.4.12 17:59

Mě zubařka dává vždycky injekci a jsem jí za to vděčná.Mam strach a hrozně se bojim.Můj táta teď byl u zubařky na vytrhání všech horních zubů,kvůli cystě a dostal nějakou jinou injekci a neměl vůbec znecitlivělou pusu.No je to jen na tobě.Já mam taky skvělou zubařku,jen je pravda že ten čas moc nemá a hlavně je tam vždycky plno a je to tam jak na běžicim páse :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.4.12 18:11

Hmm asi si jí nechám dát. Já do 15 let nevěděla, že nějaká injekce existuje, protože mi o ni nikdo neřekl a nikdy nenabídl. Mohla jsem být ušetřena traumat, jako například. vrtání 3 zubů s velkýma kazama…dále trhání stoličky bez umrtvení apod. Díky tomu jsem 5 nebo 6 let nebyla u zubařky do těch 15 nebo 16 let a pamatuji si, že jsem mamce vždycky říkala, že radši umřu, než jít k zubařce, a to jsem myslela vážně, dokud jsem nenašla jinou současnou zubařku, která mi na požádání dá injekci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.4.12 18:16

no nevim kolik je ti let,ale co já si pamatuju ty otřesný školní prohlídky.Kde nás nahnaly celou třídu k otřesný zubařce a musely jsme čekat a čekat.To samozdřejmě žádný injekce nebyli.No a já jsem ten nešťastník co vždycky ten kaz měla a to i vícero najednou.Mám neskutečnej strach ze zubařky.Ta co mam teď je suprová.Vrtat i jiný věci např.trhání umí tak že to nebolí.injekci dává pokaždý když něco dělá a tak už se tak ani nebojim :) Je to fakt o tom jak se k tobě chová :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
19.4.12 19:18

Já měla také panickou hrůzu ze zubařů jen díky neštěstí na ně :nevim: Teď se nebojím a taky vždy dostanu injekci, já bych si bez toho nenechala ani malililinkaté vrtnutí a má současná zubařka to moc dobře ví a fakt je opatrná, jen co něco málo zabolí, přestane a řeší to jinak ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.4.12 20:54

Už mi táhne na 30. Ty školní prohlídky pamatuji. Bývaly ve sborovně školy a čekali jsme v řadě. Zubařka jen prohlídla a napsala na kartičku kaz a případně i datum návštěvy ordinace, nebo, že rodič má svoje dítě objednat na vyvrtání. Ale fakt mi nikdo neřekl o injekci. To mě štve.

Tak moje zubřka o mě ví, že se bojím. Sem jí tam minule málem omdlela po trhání osmičky, ale to bylo asi tím, jak jsem měla skousnutý tampón a mě z toho bylo zle. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
19.4.12 21:12

Tak to jsem od tebe jen o dva roky starší a co vím, tak kdysi ty injekce se nedávali jako teď :nevim: Jestli jsem dostala první injekci někdy ve 25 nebo tak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.4.12 21:31

já jsem asi jako Veryska81 a bylo to fakt hrozný.Teď je to všechno skvělý.Jen nevim jestli je dobrý že zrušili povinnou školní docházku k zubaři.Rodiče kašlou na sebe i na děti.Já to teda flákám,ale dceru se snažim čistit dvakrát denně,ale je to hroznej boj :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.4.12 21:44

Dnes jsem právě četla článek z roku 2001, že po tom, co zrušili povinné prohlídky ve školách došlo k nárustu kazů u školních dětí, anebo s nimi rodiče nechodí na preventivní prohlídky, ale až v době, kdy dítěti začne bolet zub. Co si pamatuji, tak mě taky mamka vzala k zubařce, až jsem měla hezkej kaz. Ona sama moc nechodila k zubaři a kašlala na to. Nechávala to na poslední chvíli. :cert:

Finové, Švédi a ještě jedna země, si už nepamatuji, tak oni mají povinné preventivní prohlídky už od školek a není divu, že kolem 60 % školních dětí nemá u nich ani jeden kaz. Jinak prý odborníci na ústní hygienu jsou myslím Švýcaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
19.4.12 21:55

Tak to jsme se tu pěkně věkově sešly :mrgreen: no já mám malého i manžela už u své zubařky, manželovi taky dává dohromady to, co spáchala zubařka skoro již v důchodovém věku, a co se chudák dověděl…škoda mluvit a to si myslel, že má zuby úplně v pořádku (a jak se pletl) :( Jinak prďolka byl u ní poprvé v 10. měsících, pak v 16. a teď nám to vychází na 22. měsíc. Prostě co půl roku a taky to chci dodržovat ;) Taky mi poradila, že opravdu z dětských past tu Elmex junior kvůli fluoru, že ta dětská Perlička nemá skoro nic, ale kartáček je prý jedno, zda Elmex, Colgate atd. Oni ty děti je stejně koušou :lol: A taky mi poradila na ty jejich stoličky, tam se jim to fakt blbě čistí, takový ten kulatý kartáček, co je na dásně (Curaprox) a je fakt, že se to tím perfektně čistí :palec: Ten dětský kartáček má prostě prcek na to „své“ čištění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
20.4.12 00:28

Joo ten kulatej kartáček, stojí okolo 70,– tuším, tak na něj jsem se včera v lékárně dívala. :-) Ten si chci koupit na zadní stoličky, na tu uplně zadní plochu. :mrgreen: Já mám ty curaprox nejradši, ale musím mít ultra soft, teda ty nejjemnější. Až budu mít dítě, tak mu budu dávat kartáček na hraní na kousání. To doporučuje i zubařka, aby pak dítě mělo rádo kartáček a nesetkalo se s tím jen u čištění zubů.

Tak malej a už u zubaře, ale je to fajn, pak nebude mít strach a jako prevence je to nejlepší už kolem roku. :palec:

Právě ta moje předchozí zubařka byla starší a taková protivná. Nevím, kolik mi bylo..něco kolem 7-9..nějak tak a nevím proč, ale trochu jsem ji kousla, byl to prostě reflex. Neudělala jsem to úmyslně a ona mi myslím dala facku a říká „Ty svině, ty budeš kousat?“ Mamka stála vedle mě a nic. Už jsem to tu někde psala. Jinak ordinuje dodnes a nemá moc dobrý hhodnocení. Že prý vrtá i zdravý zuby, jen aby měla prachy. Mou sestru přemlouvala na korunky ve 20ti letech. Tak jedna za 4.000,– to se jí hodí co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.4.12 07:56

U nás to bylo tak že jsem se čistila zuby sama a jakožto dítě mě to nebavilo a prděla jsem na to a nikdo mě nedočistil.Takže kazů jak naseto.No a nejlepší nápad měl můj táta.Umíchal směs soli a citrónu a tim mi začal čistit zuby.No bylo mi cca 9-10 let a já řvala jak protržená.Bolelo to a chtělo se mi z toho zvracet.Časem se mi odloupla na předních zubech sklovina a na třech zubech mám takový záplatky.Takže můžem poděkovat rodičům i dřívějším zubařům.No a to mi do života dalo že se u dcery budu hodně starat oo zuby aby nezažila takový bolesti jako my :zed:
Já jsem s dcerou byla až v 18měsících.Doktorka se na ty zuby koukla a řekla mi že nemusim.Jinak u zubařky se jí líbilo hlavně když jí dala kartáček.Chtěla se tam pořád vracet :kytka:
Jo a díky za typ na ten kartáček.Já sama Curaprox používám a přivedla jsem na něj i manžela a mámu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
20.4.12 18:03

Holky, vy jste si tedy užily :think: Já zanevřela na zubařce, kdy jsem byla asi na střední a zubařka mi čistila kanálky, já myslela, že umřu a to vím, že už tehdy se ta injekce mohla na to dát :nevim: a taky díky stálemu plombování, kde bylo více amalgámu, se mi mnormálně roztříštil zub. Nyní mi má zubařka dělá můstek místo toho zubu ,který mi už vytrhla a právě mi chce všechny ostatní zuby, kdy už ten almalgám jako by průsvítá přes zuby, tak mi je všechny předělá na bílé, prý jsou fakt šetrnější…je mazec, jak „spatní“ zubaři mohou ty zuby prostě zničit :twisted:
Jj je to jinak ten kulatý kartáček, já ho kupovala za 78,– ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí