Tablety Natrium Fluoratum

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
25.4.12 19:27

Já už mam telefon na hygieničku a teď čekám na uzdravení a pak se tam objednám.Mam kontakt od švagrový a je moc spokojená tak ještě aby mě vzaly a tradá jde se tam :D Já mam můstky dva a čistim je mezizubákem.No teda teď už moc ne :(
Jo a koupila jsem si na vaše doporučení pro dcerku ten kulatej kartáček a dobrý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 19:57

Tak to je super s tou dcerkou :palec: Fakt mezizubákem? :think: Asi záleží jak ten můstek máš udělaný, protože mi zubařka říkala, že jen tou nití, co je na můstek, že to tím vyčistím a je to mazec, ta nit normálně podjede pod ten nový keramický zub :D a víš,že když nečistíš můstek, že se ti to tam pod tím může zkazit a můstek leda tak vyhodit :mrgreen: já mám ten nejšetrnější způsob, nemám ani obroušené ty zdravé zuby kolem, jen amalgám nahrazen kovem a bílou plombou + keramický zub ;) ale musela jsem mít 3 injekce, s dvěma jsem to furt cítila :roll: to jsem celá já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.4.12 20:26

No hlavně že už to máš za sebou.Já už si přesně nepamatuju jak to mám pod tim můstkem,ale ten můstek je taky keramickej.Je vydět rozdíl v zubařkách.Každej ten můstek mám od jiného zubaře a nikdo mi neřek vůbec nic k tomu.To jsou mi pořád samý novinky :)
Jo a ta hygienistka vyjde na 800,– za hoďku.Teda jestli mě vezme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 20:39

Tak to je pěkná cena :palec: Ta nit se jmenuje Oral B super floss, kdyby sis to chtěla pořídit :nevim: Fakt mi říkala, že jen tím to vyčistím a hlavně je to jediná nit, která zajede i pod ten nový zub. Prý normální dentální nití se tam vůbec nedostanu ;) a fakt mi kladla na srdce, ať to čistím, že jinak se to může zkazit tak, že pak se ten celý můstek může vyhodit :nevim: prý kdyby to třeba krvácelo, musím hned volat, no doufám, že to bude v pohodě. Teď je to pro mě nezvyk, je to tam jako by navíc, asi půl roku tam byla díra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.4.12 20:42

Díky zy tip.Já si myslim jestli to neni od ní moc přehnaný.Já ten první můstek mám už…asi něco přes 10 let a ani ň.Ale taky je možný že to tvoje je jinej případ.Jo ale vzpomněla jsem si že ten poslední můstek je uchycenej na pidikousku zubu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 20:54

Jako samozřejmě, že jí je jasné, že to čištění někdy flákám i teď zvlášť, když jsem na mateřské ;) to spíš upozornila, že kdyby se to vůbec nečistilo, že by mohl být problém. Ona je fajn, spíš upozorní, co se může stát, když prostě pacient nespolupracuje jak má. No já mám právě ten můstek uchycený na obou zdravých zubech (5 a 7) 6 mi chyběla. Ta se mi rozpadla na půl právě tím vělkým množstvím amalgámu, co mi zmrvila ta jiná zubařka a už jsem ten zub měla pak i mrtvý :roll: Ale znáš to, ve zdravotnictví jde vše kupředu, tak možná se to teď dělá zase jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.4.12 20:56

U mě zatím skoro nic nového, akorát měním zubařku. Už jsem se rozhodovala, ale pořád jsem váhala. Mám jít za měsíc k nové. Konečně budu mít i rentgen všech zubů, poprvé v životě. Jo, jinak jsem včera založila diskuzi o HealOzone, jestli má někdo zkušenosti. Já mám počínající kaz na jedničce a chci to zkusit, jestli se mi to zreminalizuje, nebo ne. Pak to teda budou vyhozený peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.4.12 21:00

Teeda já jsem zubní negramot.No koukám co je novinek.No nejvíc mě překvapilo když mi jednou moje zubařka dělala rentgen u sebe v ordinaci.Měla jen takovej malej aparátek na ramením kloubu a bylo to.No hele…
@Sumaya fakt neporadim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 21:14

Tak já měla RTG hned jak mě přijala má nynější zubařka a pak kdysi kvůli osmičkám a dnes, aby zkontrolovala, zda mi ten můstek dobře sedl, tak mi dali vestu, něco jsem zkousla a za rohem to něčím vyfotila :nevim: Taky jsem hleděla jak puk. Sumayo buď ráda, že měníš zubařku, už jen proto, že ti konečně někdo udělá RTG ;) A poprvé u bílého plombování toho můstku jsem měla i růžové brýle :) je to mazec, co je vše nového. Jinak vám držím pěsti ať máte štěstí jak na zubaře tak tu hygieničku. Maraketko, myslím si, že tě veme, tedy aspoň tady u nás berou asi všechny a taky objednací doba je třeba i 3 měsíce než je volno, ale vemou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
25.4.12 21:23

No uvidim.Dám pak vědět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.4.12 22:08
@Veryska81 píše:
Tak já měla RTG hned jak mě přijala má nynější zubařka a pak kdysi kvůli osmičkám a dnes, aby zkontrolovala, zda mi ten můstek dobře sedl, tak mi dali vestu, něco jsem zkousla a za rohem to něčím vyfotila :nevim: Taky jsem hleděla jak puk. Sumayo buď ráda, že měníš zubařku, už jen proto, že ti konečně někdo udělá RTG ;) A poprvé u bílého plombování toho můstku jsem měla i růžové brýle :) je to mazec, co je vše nového. Jinak vám držím pěsti ať máte štěstí jak na zubaře tak tu hygieničku. Maraketko, myslím si, že tě veme, tedy aspoň tady u nás berou asi všechny a taky objednací doba je třeba i 3 měsíce než je volno, ale vemou

No jsem taky ráda. Ona je už starší a myslím, že moc nezná ty nový technologie. Nemá v ordinaci RTG, má starý vybavení a sestře už zničila 2 stoličky. Ona jí je vyvrtala a zaplnila bílou plombou, ale ten její zub jí zbrousila tak, že ho má rovný na kousací ploše. Navíc nová zubařka mé sestře říká, kdo jí plnil ty kanálky? Vždyť nejsou vůbec zaplněný..prostě hrůza. Tak já od ní mizím také. :-)
Budou mít mladší, která má i úplně nový vybavení ordinace a myslím, že když je mladá, tak je pečlivá a snaží se být dobrá a nic nezkazit. Známá k ní chodí a nemůže si ji vynachválit.

Jinak jak jsem se zmínila o tom HealOzone, tak ten je vhodný i pro děti. Pokud je kaz v počátečním stavu a je napadena pouze sklovina, tak ten kaz se tím ozonem vyléčí bez nutností vrtání. Pak se to potře fluoridem a zub se do 6 týdnů má spravit. Myslím, že pro děti je to dobrý, protože pak nezažívají bolest při vrtání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 22:20

Já koukám už i na recenze doktorů přes známý lékař nebo tak nějak se ty stránky jmenují a fakt to při výběru pomáhá :potlesk: HealOzone tedy neznám, slyším to poprvé, jak si na to přišla? ;) Tak dětem ro určitě pomůže, když si vzpomenu jak jsme trpěli asi všichni v době dětství… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.4.12 22:37
@Veryska81 píše:
Já koukám už i na recenze doktorů přes známý lékař nebo tak nějak se ty stránky jmenují a fakt to při výběru pomáhá :potlesk: HealOzone tedy neznám, slyším to poprvé, jak si na to přišla? ;) Tak dětem ro určitě pomůže, když si vzpomenu jak jsme trpěli asi všichni v době dětství… :(

O tom se přece mluvilo už dříve..bezbolestné ošetření kazu a buď ozonem nebo laaserem. Měli to jen v Praze a jedna klinika. Na západě se to používá již déle. Už to mají kliniky i v menších městech u nás. Ten ozon zničí bakterie co jsou v zubu a vytvoří kolem takový jakoby plášť a pak se tam kaz nevytvoří. Může se to použít pro dokonalou desinfekci při čištění kanálků…na léčbu opraů aft, zánětu dásní. Na zub se nasadí silikonová hlavice a nechá se tam 20-40 vteřin a je hotovo.

Koukni sem http://www.bladent.cz/osetreni.php
Tuto stránku jsem zkopírovala náhodně, je to tam hezky vysvětlené.

Ten známý lékař znám a koukala jsem i tam a jsem s výběrem spokojená. :-)

Jinak ošetření ozonem stojí okolo 600,– na zub, tam kam chci já. Ceny se můžou lišit. Koukala jsem na ceny ve Velké Británii a i tam jsou ceny stejný. Já jen tak srovnala 2 státy, protože je známo, že u nás je vše dražší.
Pokud to dokáže opravdu zreminalizivat počínající kaz, tak cena je podle mě ok. Stejně by pak vyšlo vyvrtání a vyplnění bílou plombou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
25.4.12 22:42

Tak to jsem fakt nikde nazaslechla :oops: stejně i za bílou plombu platíš 600,– a tím ozonem je mi to sympatičtější než vrtat a plombovat :) taky mám začínající kaz na jedničce, zkusím se na to poptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.4.12 22:57
@Veryska81 píše:
Tak to jsem fakt nikde nazaslechla :oops: stejně i za bílou plombu platíš 600,– a tím ozonem je mi to sympatičtější než vrtat a plombovat :) taky mám začínající kaz na jedničce, zkusím se na to poptat

Já se tam budu objednávat ale budu platit navíc 90,– kč, protože na té klinice nemám registraci a ten ozon chci zkusit. Uvidím, oni mi ten kaz změří tím perem a tam se ukáže nějaká hodnota. Do určité hodnoty se ten kaz reminalizuje. Já mám na jedničce bílej flíček a v tom světle hnědou tečku, tak doufám, že to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí