Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já už jsem ten kartáček koupila.Tvrdost i delku štětinek mi doporučila lékárnice.No já ty bíle plomby měla ještě když jsem byla u jiného zubaře a když jsem přešla k týhle mojí nynější zubařce,tak mi doporučila zase ty tmavý.Klidně jsem byla ochotná si za ty bílé i doplatit,ale ona mi na to řekla že ty bílé se rychle vykoušou a je pravda že jsem pod nima měla skrytý kazy.No ale je to už taky nějakej rok zpátky a třeba se zlepšily ![]()
@maraketka píše:
U nás to bylo tak že jsem se čistila zuby sama a jakožto dítě mě to nebavilo a prděla jsem na to a nikdo mě nedočistil.Takže kazů jak naseto.No a nejlepší nápad měl můj táta.Umíchal směs soli a citrónu a tim mi začal čistit zuby.No bylo mi cca 9-10 let a já řvala jak protržená.Bolelo to a chtělo se mi z toho zvracet.Časem se mi odloupla na předních zubech sklovina a na třech zubech mám takový záplatky.Takže můžem poděkovat rodičům i dřívějším zubařům.No a to mi do života dalo že se u dcery budu hodně starat oo zuby aby nezažila takový bolesti jako my
Já jsem s dcerou byla až v 18měsících.Doktorka se na ty zuby koukla a řekla mi že nemusim.Jinak u zubařky se jí líbilo hlavně když jí dala kartáček.Chtěla se tam pořád vracet
Jo a díky za typ na ten kartáček.Já sama Curaprox používám a přivedla jsem na něj i manžela a mámu
Proč sůl a citrón? Schválně aby tě to bolelo, nebo tím fakt chtěl čistit zuby? ![]()
@Veryska81 píše:
Holky, vy jste si tedy užilyJá zanevřela na zubařce, kdy jsem byla asi na střední a zubařka mi čistila kanálky, já myslela, že umřu a to vím, že už tehdy se ta injekce mohla na to dát
a taky díky stálemu plombování, kde bylo více amalgámu, se mi mnormálně roztříštil zub. Nyní mi má zubařka dělá můstek místo toho zubu ,který mi už vytrhla a právě mi chce všechny ostatní zuby, kdy už ten almalgám jako by průsvítá přes zuby, tak mi je všechny předělá na bílé, prý jsou fakt šetrnější…je mazec, jak „spatní“ zubaři mohou ty zuby prostě zničit
Jj je to jinak ten kulatý kartáček, já ho kupovala za 78,–
Já mám amlagámový ale i ty bílý. Nevím, co je lepší. Ty bílý se na těch kousacích plochách za chvíli vyjedí a je tam důlek, zatímco ten amalgám drží a je pevnej.
No, ty ceny jsou různý. Já mám držák na mezizubní kartáček a v té lékarně ho měli za 59,– a v profimedu mi ho prodali za 149,–!! Trochu rozdíl. ![]()
Chtěl mi ty zuby vybělit.Na co lidi nepřijdou,ale nenapadlo ho to že mi ty zuby zničí.No a bohužel se stalo,ale až za jakou dobu ![]()
Já ani nevim kolik ten kartáček stál.Nebyla tam cenovka a chtěla jsem ho tak jsem ani nekoukala.Jen mam strach že řev při čištění bude tak jako tak.Jo a psala jsi že máš držák na mezizubní kartáček?Copak to je? ![]()
To je škoda. A za jak dlouho se ti ta sklovina porušila?
Časem si na čištění zvykne. ![]()
Ten držák je na fotce. Pak se zvlásť kupují ty mezizubní kartáčky (ta štětinka). Já používám tu nejměnší velikost (to mi měřila zubařka) a čistím si s tím prostory mezi stoličkama. ![]()
ten mezizubní kartáček mám,ale zubařka mi doporučila od firmy TEPE a ten tenhle pěknej držáček namá.Já mam růžové kartáčky a myslim že jsou to taky ty nejmenší ![]()
Já si přesně nepamatuju za jak dlouho,a ani jak se na to přišlo.Myslim že mě ty zuby jakoby bolely při pití studeného,ale určitě to nevim ![]()
No už aby si dcerka zvykla.Je to hrozný jí držet ruce a honem honem šmrdlat kartáčkem ![]()
Fakt nevím jaký je v plombách rozdíl, ale má zubařka mi to názorně ukazovala, a když je toho amalgámu moc, může se právě ten zub prostě rozpadnout, což se mi stalo
Tak já si kupuju mezizubní kartáčky a dává se to na ten plastový držák,který je součástí balení ani nevím, že je držák, co je na fotce
To jsou vymoženosti, fakt už na vše ![]()
Malému se zatím čištění líbí, ale je ještě malý ![]()
No dceři jsou 22 měsíců.Čistim jí už od prvního vyklublýho zoubku a stejně je to boj ![]()
@maraketka píše:
ten mezizubní kartáček mám,ale zubařka mi doporučila od firmy TEPE a ten tenhle pěknej držáček namá.Já mam růžové kartáčky a myslim že jsou to taky ty nejmenší
Já si přesně nepamatuju za jak dlouho,a ani jak se na to přišlo.Myslim že mě ty zuby jakoby bolely při pití studeného,ale určitě to nevim
No už aby si dcerka zvykla.Je to hrozný jí držet ruce a honem honem šmrdlat kartáčkem
Nejmenší má zelenou barvu. Já našla tuto fotku na netu.
Jinak ten TePe má ten drátek na konci pogumovanej že? Tady u těch curaprox jsem si jednou i propíchla dáseň, když jsem spíchala, takže chci příště ten, co je na konci pogumovanej.
Tu citlivost jsem jednu dobu měla, když jsem často pila čaj s citrónkou. ![]()
@Veryska81 píše:
Fakt nevím jaký je v plombách rozdíl, ale má zubařka mi to názorně ukazovala, a když je toho amalgámu moc, může se právě ten zub prostě rozpadnout, což se mi staloTak já si kupuju mezizubní kartáčky a dává se to na ten plastový držák,který je součástí balení ani nevím, že je držák, co je na fotce
To jsou vymoženosti, fakt už na vše
Malému se zatím čištění líbí, ale je ještě malý
Já bych si to chtěla nechat převrtat na bílý, ale zase nechci chodit každých 5-6 let na převrtání, protože se to prostě vyjí. Je to škoda, ale třeba dnes je mají tvrdší. Se zeptám u zubařky, jak dlouho to ted vydrží.
Ten plastovej držák co máš ty, tak jsem chtěla taky, ale nevím, jak se to s tím čistí.
Koukni jakej ještě mají, ten je ocelovej. ten se mi líbí nejvíc. ![]()
Já to až tak neřeším jaký držák, hlavně že to s tím jde
TePe myslím nejsou pogumovaný ![]()
ne ne nejsou.Nevim jak jiný,ale dost se ohybaj.No ale to asi neni chyba těch kartáčků.Asi zkusim jiný ![]()
Já jsem četla na heureka, že ty TePe se právě hodně ohývají a míň vydrží a ty curaprox vydrží dýl. Mám už 3 týdny tu curaprox štětinku, sem tam se zohne, ale v pohodě.
Jo tak to máš pravdu, že TePe se rychleji zničí. Vidíš, mě ani nenapadlo zkusit Curaprox a to mám z toho skoro vše ![]()
Tak jsem holky nafasovala další nit a to na můstek
dnes ho mám udělaný a čistí se jinak, mně už připadá, že budu mít za chvíli vše na ústní hygienu
a nějaké novinky u vás?