Tablety Natrium Fluoratum

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.4.12 23:25

natrium floratum

Zdravím maminky,

chci se zeptat, zda někdo máte tyto tablety předepsané od doktorky, přijde mi, že to moc dětí nebere a tak nevím, co si o tom myslet, zda to potřeba je nebo nikoliv :nevim: Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
12.4.12 07:15

Proc anonymne :nevim:
Mame je od zubarky.. Dle jejich slov je statisticky dokazano,ze nase generace,co je brala ma mene kazu nez generace nasich rodicu,ktera je nebrala.. Ona dle svych slov by je svemu diteti dala.. Duveruju ji a tak tak cinim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
12.4.12 08:17

Dobré ráno, já se na ně také ptala naší Dr, prý už je moc nepředepisují, že mají
dnešní děti ve stravě fluoru dostatek ..Starší dcera je ještě měla,to už je ale skoro 12 let ;) Záleží asi na každém Dr. Klidně bych je dávala…kdyby mi je předesala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.4.12 16:23

Já taky slyšela o tom, že ve stravě je fluoru dostatek a když se k tomu přidají ty tablety, tak aby pak dítě nebylo přefluoridovaný, to pak myslím ty zuby zbělají ne? Nevíte, jak to je? :think:

Já třeba mám pastu bez fluoru, protože mám na něj alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
12.4.12 20:14

Tak nám ty tabletky předepsala dr. hned jak malému začly růst zoubky, máme dávat jednu ob den a nic se nestane, když zapomeneme - to se stává často :roll: a když jsme byli poprvé s prckem u zubařky ptala se, zda ty tabletky máme a byla ráda, že ano a taky říkala, že jedna ob den stačí ;) věřím jí, je docela kapacita u nás a mně tenkrát v těhu zachránila zuby, aby mi nevypadaly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.4.12 20:32

Já se právě o těchto tabletách dozvěděla asi před půl rokem. Jsem vůbec nevěděla, že něco takového je a nikdo mi je jako dítěti nepředepsal..nebo nedoporučil. Mě se zuby nekazí nějak moc. Ale dobře, že o tom vím, protože já mám strach, že když budu těhotná, že se ty zuby hodně oslabí. Už vím, co si koupím. :-) Uvidím, co mi udělá fluor v tabletách. Z pasty mi brní rty a udělá se lehčí vyrážka, proto pasty s fluorem nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
12.4.12 20:54

Já taky o nich nevěděla až díky prcka :) Hodně mi pomohla zubařka v těhu, že mě dokopala ať navštívím i zubní hygieničku, měla jsem docela dost rozjetou paradentózu, přišla jsem za pět dvanáct :think: a tam mi poradili jaké všechny přípravky + mezizubní kartáčky apod. používat. Sice to lezlo do peněz, ale vyplatilo se :palec: Teď už stačí 1× ročně k hygienistce, kde ti i důkladněji odstraní zubní kámen než zubní dr. ti prý na to nemají tolik času ;) Taky mi pak až po porodu předělala všechny plomby a prostě spravila celý chrup. Teď mám méně času na domácí zubní hygienu při prckovi, ale pořád to mám v poho :palec: :palec:
Moc ti ale neporadím, zda ti fluor nic neudělá v tabletách, když jsi na něj alergická :nevim: Možná bys to mohla zkonzultovat se zubní dr. nebo tak :think: Nebo ti fakt bude stačit pravidelná prohlídka v těhu + návštěva u dentální hygienistky :nevim: U nás to máme v rodině, mojí babičce vypadly zuby v těhotenství :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.4.12 22:03

Tak je zkusím dřív a pokud to bude v pohodě, tak je budu brát taky. :-)
Právě, zubařka nemá čas na to, na co hygienička. Já normálně používám ty mezizubní kartáčky a nit. :-)

Bolí odstranění zubního kamene? Já ho mám jen minimálně. Já se chystám k hygieničce časem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.4.12 09:50

Já si k tomu musela dokoupit i speciální zubní gely a ty dražší zubní pasty apod. :roll: Ale stálo to za to :palec: Já ho měla tehdy v těhu fakt hrozný, byla jsem ho odstraňovat na 2× a můžu říct, že mě to vůbec nebolelo. Trošku to jen jako by brní a to je vše ;) Nemusíš se bát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
13.4.12 20:23

@Veryska81 Já mám pastu Biorepair. Je to s tekutou sklovinou. Doporučila mi to Dr., ale v lékárně nic neměli a ani tento termín neznali, tak jsem musela objednat přes net. Jinak něco podobného teď dělá i sensodyne, ale já chtěla zkusit ten Biorepair.
Ten gel, to myslíš na mezizubní kartáček?

No, jako musím v nejbližší době na trhání osmičky, ale na to si moje Dr. netroufne, tak mě pošle na dentální chirurgii a mě se moc nechce, mám strach, že tam omdlím, protože jsem zvyklá jen na mou doktorku. :roll: :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
13.4.12 20:47

Tak já mám gel Curapest na mezizubní kartáček a Elmex gel na zubní sklovinu. Pasty používám Lacalut, Sensodyne - spíš ty na prevenci paradentózy.
Já šla na trhání všech osmiček k nám na fakultku. Po injekci to bylo v pohodě a chodila jsem ob den na vytrhání vždy jedné osmičky. Jen jedna mě pozlobila, píchli mi asi 3 injekce, ale měla jsem tu osmičku zkaženou, takže jsem si fakt užila. Ale pak to bylo v pohodě, měla jsem antibiotika i nemocenskou tehdy a ani mi to moc nenateklo. HLavně chtěj ať ti to po vytrhnutí zašijou. Nemělo by se ti tam pak nic dostat. Kamarádce její zubařka trhala jen jednu osmičku, nezašila jí to, jí se tam nechtic něco dostalo a dostala tam zánět :( Nechci tě nijak strašit, jen je to má zkušenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.4.12 15:13

Mě doktorka trhala vyrostlou osmičku, která rostla do boku a tlačila mi na kost spodní čelisti, takže jsem nemohla otevřít pusu, musela jsem tam jít a trhání bylo v pohodě. Nešila to, protože se tam udělá „zábrana“ z té sražené krve a pak nic neteče, akorát se to nesmí vyplachovat, aby se to neuvolnilo atd. Teď mám jinou osmičku a ta mi tlačí na zub před tím, takže na toto si doktorka netroufne a navíc je pod dásní, takže mi to určitě budou řezat a pak šít. To šití by mi nevadilo, když to bude umrtvený. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
14.4.12 16:34

Tak mě to tehdy šili automaticky, ale je fakt, že už to je asi 5 let zpátky :) No hlavně ať to máš v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.4.12 17:11

Díky :-) :kytka: Jen nevím, kdy se tam objednám. Kdyžtak dám vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.4.12 14:18

Koukám že se tu rozjela debata ohledně zubní hygieničky.Jen mě zajímalo,jestli je to jako se zubařkou že je to na pojišťovnu nebo soukromé.Mám zuby dost zanedbané a už mě to štve :x
No a jinak fluorové tablety dcerka dostala hnedle jak se jí proklubly první zoubky.Jsem ráda že je máme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí