Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já dávala nausnicky mimo termín očkování. Asi když bylo malé tři a půl měsíce. S očkováním už by to bylo moc. ![]()
Já nechávala nastřelit u kožní doktorky v ČR (žiju v Německu a tady to u dětí nedělají). Měla podmínku, že dítěti musí být více jak 4 měsíce, pak jsou ušní lalůčky prý dostatečně velké a menší riziko, že by byly křivě. Ale s očkováním bych je asi nedávala. To už samo o sobě snižuje imunitu a navíc pak musí tělo bojovat s dírkami v uších ![]()
Už před prvním očkováním v jednom měsíci…dr říkal, že to nemá žádný vliv…
Mimo očkování, na 6m prohlídce.
Sestra říká některým maminkám „matky ultra sadistky“- hexu, prevenar a náušnice najednou ![]()
Já jsem dávala mimo termín očkování až okolo půl roku. Ale mě se mimno s náušnicemi nelíbí, zvlášť to holohlave. Holky sice byly vlasate, ale i tak.
V půl roce mimo očkování. Malá řvala o hodně víc, než u očkování, fakt mi jí bylo líto. Zároveň s očkováním bych se cítila jako tyranka. Místo uklidnění v mámině náručí by přicházel další a další píchanec.
@Koroptev12 naše doktorka dává až po 3. hexe. Tzn. že naše první je měla v půl roce, druhá kolem 10. měsíců a třetí v roce. Nevím, kam některé matky s náušnicema tak spěchají… ![]()
My jsme dávali nějakou dobu po 1 očkování. Dokud byla malá a nesahala si na uši aby si tam něco nezavlekla.
Zdravím, v polovině dubna jdeme na 4.mesicni preventivku a vakcínu synflorix. Ve třech měsících jsme očkování odložili kvůli rýmě. Dr jsem se zapomněla zeptat na náušnicky. Kdy jste je nechávali nastrelit? Přímo ten den očkování nebo nějaký jiný termín? Trochu se obávám že než se ten vir prezene už ji bude celkem dost