Návštěva u otce a štěnice

Anonymní
2.8.21 17:32

Návštěva u otce a štěnice

Ahoj holky, jsem na infarkt, dítě od otce cca 2 měsíce chodí poštípaná, já myslela, že to je od komárů, takže jsem ho upozornila ať dává pozor, nakoupila repelent a fenistil. Tentokrát u otce byla 14 dní, vrátila se domů a po celém těle, hlavně na nohách kousanec vedle kousance, jako tak 80 kousanců má, s informací, že byl u nich nějaký pán a stříkal jim byt. Takže předpokládám, že štěnice. Jsem úplně na nervy, že to malá dotáhla domů, zítra jdeme k pediatrovi. Co mě nejvíce štve, že se ani neobtěžuje mě informovat. Už toho mám plné zuby, co teď? Já už opravdu nevím co s ním, kašle na všechno, komunikace žádná, to nemluvím o tom jak malá vypadá. Anonym jistě chápete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
2.8.21 17:41

Proč nezavoláš otci dítěte, aby situaci vysvětlil?
Chápu, že je rozčilení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 17:47

@Kelsey píšu, volám, ale nebere mi to.

• Citovat
  • Upravit
2690
2.8.21 17:48

Měl ti to aspoň tedy říct a vzít si malou jindy.. Trosku ne zodpovědnost nechat ji dostipat… Fuj stenice… 😏 😏 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42041
2.8.21 17:51

Štěnice naštěstí neroznášejí žádné nemoci - to je ta dobrá zpráva. Ta špatná je, že je mohla malá přinést domů ve věcech. Domluv se s manželem, jestli to byly štěnice a kdyžtak pozvi domů odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.21 17:54

Tatínek je pěkné kvítko :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 17:54

@Misasisi taky to nechápu, když mu dceru předávám já, tak mu řeknu o každé blbosti,, pozor kývou se jí zuby, nebo pozor je po očkování tak žádná divočina. Jestli to budu mít doma, tak mu nechám proplatit účet za deratizaci😈už teď se pořád drbu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.21 18:02

@Havlova odborníky hned, nebo to mám monitorovat nejdříve sama. Je pravda, že s otcem dítěte máme odlišné hygienické standardy, takže jakmile dcera přijde jde hned do vany a prádlo se okamžitě pere v Sanytolu, jediný problém je ten kufr no.

• Citovat
  • Upravit
2690
2.8.21 18:05
@Anonymní píše:
@Misasisi taky to nechápu, když mu dceru předávám já, tak mu řeknu o každé blbosti,, pozor kývou se jí zuby, nebo pozor je po očkování tak žádná divočina. Jestli to budu mít doma, tak mu nechám proplatit účet za deratizaci😈už teď se pořád drbu

Já bych mu taky hned donesla fakturu 😳 🤦🏻‍♀️je to hnup jako nechat malou postipat… Dostal by coudy… Jakoby si ji nemohl vzít v jiný čas a v jiný dny vyřešil by to a byl by klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42041
2.8.21 18:08
@Anonymní píše:
@Havlova odborníky hned, nebo to mám monitorovat nejdříve sama. Je pravda, že s otcem dítěte máme odlišné hygienické standardy, takže jakmile dcera přijde jde hned do vany a prádlo se okamžitě pere v Sanytolu, jediný problém je ten kufr no.

Já bych monitorovala. Nezapomeň umýt/vyprat hračky, co nejde vyprat zmrazit, kufr do pytle a biolit, zavázat a nechat na balkoně nebo tak někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
2.8.21 18:20

Mám pro vás špatnou zprávu. Na štěnice nefunguje biolit, sanytol a podobné nesmysly.
Na štěnice je třeba prádlo vyprat na min. 60°, klasické spreje jsou úplně k ničemu, je třeba jed od deratizátorů.
Navíc vajíčka jsou téměř nesmrtelná a štěnice se dá zabít až po vylíhnutí.
Takže moje rada je, vyhodit všechno co nemůžete vyprat na těch min 60°. A dceru tam nepouštět dokud nebude mít potvrzené, že jsou štěnice pryč úplně. Pokud je tak brutálně dokousaná, tak jich tam rozhodně nebylo pár.
Když jsme se nastěhovali do bytu (naštěstí po úplné rekonstrukci), objevily se tam štěnice po předchozích nájemnících (byly asi tři schované pod parketama, které jsme netrhali). Deratizátor nám řekl, že úplně nejhorší je se snažit to zlikvidovat sám, protože tak se toho člověk nikdy nezbaví.
Ten postřik u otce by se měl zopakovat znova do 14 dní - pokud ne, tak ten první neměl vůbec žádný smysl, protože se vylíhnou vajíčka a začne to nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 18:21

@Havlova hračky si tam nebere, ani nic domů nedonesla, s tím kufrem, nastříkala jsem ho, a s tím igelitem mě to nenapadlo, díky za tip. Poradíte co na ty šťípance, mažu fenistilem, ale ten bych potřebovala tak v kilovém balení 🙈 navíc ty starší šťípance jsou takové tvrdé bulky.

• Citovat
  • Upravit
42041
2.8.21 18:23
@Anonymní píše:
@Havlova hračky si tam nebere, ani nic domů nedonesla, s tím kufrem, nastříkala jsem ho, a s tím igelitem mě to nenapadlo, díky za tip. Poradíte co na ty šťípance, mažu fenistilem, ale ten bych potřebovala tak v kilovém balení 🙈 navíc ty starší šťípance jsou takové tvrdé bulky.

Asi skoč za doktorem, nic jiného než fenistil mě nenapadá, možná bych ho dala i v kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
2.8.21 18:24

Jo a pořádně zkontroluj matraci zespod a skříň a vůbec místa, kam ukládáš věci, které si přiveze od otce.
Jestli tam najdeš nějaké tečky apod, okamžitě si pozvi deratizátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 18:25

@LilyJane tak to jste mě vůbec nepotěšila, je nějaká možnost, alespoň minimální, že to dcera nedonesla🙄 zkusím zítra obvolat pár firem a poptám se, jak postupovat. To snad není možné. Kolik cca stojí postřik bytu cca 54 m2. A jak je to s oblečením, třeba ve skříni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA