Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, obracím se na vás s prosbou o radu.
Už cca měsíc mě trápí nazelenalý hlen. Je to jen jednou za den po utření na toaletě, není to nic moc velkého, ale prostě je to světlejší nazelenalý hlen.
S doktorkou jsem to už řešila, dala mi na to na 12 dní macmiror čípky. Nepomohly. Od té doby mě ale neprohlížela. Volala jsem jí, ale říkala, že pokud to nezapáchá a nesvědí, není to nic zásadního. Teď má 14 dní dovolenou bez zástupu. Mně se ale zdá, že dnes bylo hlenu víc než v předchozích dnech.
Myslíte, že mám jet do nemocnice? Neměla jste některá něco podobného?
Byla jsem před pár dny na pohotovosti kvůli obavám z úniku plodovky, lékařka mě prohlížela poměrně důkladně, plodovka se nepotvrdila a že by viděla nějakou infekci se taky nezmiňovala. Na ten hlen jsem se zapomněla zeptat, protože jsem byla fakt vyděšená - jela jsem tam kvůli tomu, že ze mě vytekla čistá voda. (Nejspíš po koupání, takže nakonec trochu trapas.) Je možné, že bych i přesto měla nějaký zánět a doktorka to při vnitřní prohlídce nepoznala?
Aktuálně končím 19tt. Jsem možná zbytečný panikář, ale mám za sebou ZT a v tomhle těhotenství hematom, kdy to dva měsíce vypadalo, že o mimi přijdu. Tak bych teď nerada něco podcenila.
Moc děkuju za vaše rady!
Zkusila bych zavolat do porodnice jestli máš přijet. Doktor teda nejsem, ale když odkudkoliv vytika zelený hlen až už z nosu nebo…tak si myslí že to není ok
Kopla bych tu doktorku do pozadí a našla si jinou. Já kvůli nezapáchajícímu a nesvědícímu zánětu předčasně porodila. Zavolej do nemocnice, popros je o konzultaci, aby udělali stěry a kultivaci, zda tam nějaká bakterie náhodou není…
Jela bych do porodky a řekla že mě to svědí i když to není pravda. ![]()