Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, dnes jsem byla u dr. na neplánované kontrole, protože už druhou noc jsem měla křeče a bolení v podbřišku, jsem podle MS 7+5 tt, minulý čtvrtek jsem byla u dr. a mimi odpovídalo 6+4 tt - 7,4 mm a srdeční akci, dnes přesně po týdnu mělo mimi 11 mm, 7+2 tt a také srdíčko krásně vidět. za prvé mě zarazilo že tedy povyrostlo, ale mělo by být 7+4, ale to je asi normální,že se plůdek úplně přesně nezměří, ale pan doktor řekl, že je tam náznak, že bych mohla potrácet- malý hematom, dostala jsem ascorutin a utrogestan a klidový režim, nekrvácím, nešpiním. máte s tím někdo zkušenosti, mám mít strach? děkuji za Vaše zkušenosti.
Ahoj, já taky měla hematom u druhého a žijeme
Tak držím pěsti aby jste to taky přežili v pohodě, hlavně to chce asi klidový režim. Každopádně tohle kdyby mi doktor řekl tak bych ho asi praštila něčím do hlavy ![]()
Ahojky, já jsem měla stejný problém. Poležela jsem si i v nemocnici a dnes mám 6 měsíční holčičku. Chce to hlavně klid, šetřit se, polehávat, nic těžkého netahat. Bude to dobré, držím pěsti.
pan doktor je kapacita, ale je fakt, že říká věci na rovinu, když jsem byla před týdnem poprvé u něho, tak potvrdil těhotenství, srdeční akci, ale zároveň mě upozornil na to, že každé druhé těhotenství končí potratem
, ať to zatím řeším jen s manželem a možná maminkou, ale jinak ne. ale taky řekl, že jsem mladá a zdravá a tak není důvod, proč by to u mě nemělo být v pořádku.
ahoj, s hematomem také svoje zkušenosti, v 7 tt jsem začla krvácet, jako při silné menstruaci, jely jsme do nemocnice, měla jsem hematom, dostala jsem ascorutin a ležela jsem dva týdny v nemocnici, celou dobu jsem pak ještě špinila a ted před týdnem zase krvácení, prý pro změnu malý myom, nicméně miminko je v pořádku a jsem na konci 12 týdne, jsou to nervy, ale věř, že hematom neznamená rozhodně potrat, taky jsem hledala info kde se dalo a měla ho spousta holek a donosila zdravá miminka, hlavně to chce naprosto klidový režim,hodně štěstí!!
![]()
děkuji, klidový režim budu dodržovat, jen musím ráno a odpoledne rozvést a svést děti do školy, ale to by snad neměl být velký problém, dr. říkal, že nemusím vyloženě ležet, ale nenamáhat se, nic nezvedat…
Ahojky hematom jsem taky měla , nic mi nebylo a zniceho nic jsem zacala krvacet v praci tak jsme jeli do spitalu a ze hematom. Take jsem se s tim nikdy nesetkala,tam jsem pres tyden lezela hlidali me ultrazvukem a hemtom se sam vstrebal. a ted mam skoro 5ti leteho klucinu. Ano hrozi u toho, ze to ten hematom strhne sebou,ale ja byla tak pouze ve 4.tydnu, ty uz jsi vic je vetsi mim tak to urcite zvladnete. Setri se, urcite to dobre dopadne. Preju hodne stesti ![]()
já vůbec nekrvácím ani nešpiním, hematom je malý, tak doufám, že pomocí léků se vstřebá ![]()
Me prave rupnul a vytekl a hrozilo, ze to strhne sebou, proto ta hospitalizace a tam nejakou dobu se mi nechtel vstrebvat proto me hlidali. Ja se ptala ted moji dr. jelikoz se neuspesne snazime o druhy, zda se to bude opakovat jako jestli kdyz uz jsem to mela tak mi to hrozi zase, tak rikala ze je to individualni, takze doufam, ze se to uz nestane. Bala jsem se pekne teda. A jak otehotnim (doufam teda ze jo
) tak hned alim k dr. taky pro nejake leky na udrzeni. Uz se bojim.
taky jsem měla hematom - zjistili mi ho asi v 9tt, takže mě taky trochu postrašili, že navíc, jak se mi děloha díky dvojčatům zvětšuje rychleji, že můžu zakrvácet…měla jsem hlavně dodržovat klidový režim a ten se mi dařilo dodržovat, protože mi bylo děsně zle…takže se hematom vstřebal…
tak se šetři a hodně štěstí!! ![]()
ahoji…já měla na začátku taky hematom, dr mi to řekla hned na první prohlídce,to jsem byla 6+4tt a dodala, že můžu krvácet a že bych se neměla namáhat a stresovat, prostě spíš klídek…v té době jsem samozřejmě ještě chodila do práce, byla jsem v jednom kole, pořád jsem se kontrolovala, jestli nekrvácím…na druhé prohlídce mi řekla, že se malinko zmenšil a na třetí, že se už sám vstřebal…nekrvácela jsem, nešpinila, nic…teď jsem ve 23tt a musím zaťukat, že zatím vše probíhá úplně v pořádku, tak jak má..
…moc ti držím pěsti, aby to ani u tebe nemělo žádné negativní následky a ty i mimi jste byli zdraví ![]()
Ahoj…měla sem to stejně..ještě jsem navíc hoodně krvácela..doma taky dvě další děti..8a 4..léky sem taky dostala stejné..krvácela sem až do 5.měsíce…nikdo z gyndr.mi nedával moc šancí..chodila sem na rizikovku..a dnes je malé 10 týdnů:-))..joo.taky se nám pak udělal myom..takže odpočívej co to jde..a hlavně musíš věřit..držím palečky ![]()
všem díky, já se uklidnuji tím,že nekrvácím, tak snad to bude dobré. jestli to dobře chápu, tak se při tom hematomu normálně nekrvácí, jen když praskne a je velká šance, že se rychle sám vstřebá?
a ještě jeden dotaz, myslela bych si,že když jsem byla na ultrazvuku přesně po týdnu, že bude plodík o týden větší, ale je jen o pět dní. je to v pohodě, je možné, že ultrazvuk to přesně nezměří u takto malého drobečka?
sajindo - s tím měřením na UTZ je to tááák nepřesný a hlavně dny vůbec neřeš. kolikrát mám psáno ve zprávě že jsem třeba 25+5 a podle UTZ odpovídá 24+1 a doktoři si pořád pochvalujou, jak je vše ok…já myslím, že roste dobře
taky jsem slyšela, že to měření záleží hodně na tom, jak se prcek natočí a jak se jim ho podaří zachytit, podle toho to automaticky spočítá. dokud doktor nebude mít nějaké pochybnosti, tak se nestresuj a užívej si těhotenství!