Péřové peřinky pro mimi

433
23.9.10 08:55

Péřové peřinky pro mimi

Ahoj holky, máte někdo pro mimi péřové peřinky? Přijde mi, že dnes všichni kupují automaticky peřinky pro alergiky… já i přítel spíme v péřových peřinách (jsem zastánce toho že peří je peří) a ani jeden nemáme na nic alergii. navíc všude doporučují, že se mimi má setkat s co největším množstvím potencionálních alergenů, aby si mohlo vytvořit potřebnou obranu. a malé péřové peřinky máme doma ještě po mě. nechala jsem peří vyčistit, dát do nového sypku, aby bylo vše čisté. navíc, když bude mít mrně alergii stejně budeme muset vyměnit peřinky jeho i naše… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
23.9.10 08:57

Ahoj, já bych třeba do péřových peřinek nešla už jen z důvodu čištění :-? Máme peřiny z dutého vlákna, pořídila bych je, i kdyby riziko alergie nebylo, když se dítko počůrá, pozvrací, sbalíš peřinu/polštář, strčíš do pračky a jede se dál 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
23.9.10 09:00

Já proti peří nemám nic, ale přijde mi zbytečně těžké. A to si myslím, že by mohl u miminka být problém, že mají mít co nejlehčí přikrytí, ze začátku se myslím peřinka nedoporučuje vůbec. Ale až povyroste, tak proč ne :-)
I když už jsme taky přešli na duté vlákno, ne kvůli alergii, ale mé pohodlnosti, vezmu to, narvu do pračky, pak do sušičky a nemusím řešit čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.9.10 09:00

Mně připadají péřové zbytečně těžké, zvlášť pro miminko. A to praní taky není zanedbatelná věc :mrgreen:

My teď máme ovčí, Samík duté vlákno, až bude přecházet na velkou, pořídím mu taky ovcu - ne kvůli alergiím, ale protože se pod tím spí skvěle :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
23.9.10 09:10

Tak já musím říct, že už i ve spacáku mám duté vlákno, štvalo mě, jak peří natahuje vlhkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.9.10 09:11

Tak přidám svůj názor, peří je opravdu peří, není vůbec těžké, naopak, pro miminka se používá peří nové, ne už čištěné je to opravdu znát. Já si nechala ty nové péřové peřinky ušít, vyšlo to ještě levněji, než koupené deky. Vřele doporučuji!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.9.10 09:22

My máme pro malého taktéž duté vlákno a nemůžu si to vynachválit. Peřinka je lehká a dá se lehce vyprat, když se malý zblindí. Stála nás i s polštářkem v nějaké akci tuším 400 Kč

• Citovat
  • Upravit
24798
23.9.10 10:23

Taky máme umělé vlákno, hlavně kvůli údržbě, kdyby něco, přeperu a je to. Pak do velké postele ovečku, jako máme my, je super=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnnieB
23.9.10 12:00

Pro miminko jsem si nechala ušít peřinky z peří. Peří bylo naše rodinné - nikdy nepoužívané a které jsme nechali nyní vyčistit. Peří je krásně nadýchané, lehounké a peřinky jsem nechala udělat prošívané, s protialergenním sypkem, takže se nějaké alergie rozhodně nebojím. Spím pod péřovými peřinami celý život a jsou mi nejpříjemnější..lehké a krásně hřejivé, takže určitě doporučuji :-)

• Citovat
  • Upravit
21904
23.9.10 13:30

Holky a jak to jako budete delat,az vam mimco perinu procura,pozvraci?To se jen necha uschnout?
Tak jsem mivala peri rada,ale ta udrzba je silena..deky i polstare peru kazdy dva mesice,kord v lete,kdyz se treba vic poti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnnieB
23.9.10 14:14

Když to řeknu laicky, tak nahoru se nezvrací, nekadí, nečůrá - a proti těmto nehodám je spousta bariér: plíny, zavinovačka a v posledním případě povlečení. To, aby se něco dostalo až dovnitř peřiny je určitě možné, ale není to otázka každého dne - spíš málokdy a pak není problém nechat peřinku vyčistit, stejně jako vyprat, ne?

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
23.9.10 16:17

já tedy do peří nepůjdu. Spala jsem v péřových peřinách celé dětství u mojí babičky celé léto a můžu říct, že jen za ty dva měsíce :poblion: Ač alergici nejsme a péřové peřiny mám stále ráda - na chalupě „duchny“ jsou naprosto nejlepší na světě - tak doma máme duté vlákno a mímu určitě koupím také duté vlákno. Hlavně kvůli údržbě - nedovedu si představit, že s prckem někam táhnu peřiny na vyčištění.
Jako když mi máma vyprávěla, co jsem byla schopná jako prcet poblinkat a ne jenom to, tak určitě duté vlákno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.9.10 18:42
AnnieB píše:
Když to řeknu laicky, tak nahoru se nezvrací, nekadí, nečůrá - a proti těmto nehodám je spousta bariér: plíny, zavinovačka a v posledním případě povlečení. To, aby se něco dostalo až dovnitř peřiny je určitě možné, ale není to otázka každého dne - spíš málokdy a pak není problém nechat peřinku vyčistit, stejně jako vyprat, ne?

Ehm :mrgreen: Samík měl střevní virózu jednou v životě, při které blil a probíhalo to tak, že se posadil a vrhl několikrát přes celou postýlku - ano, i přes peřinu. Miminko nebude furt ten malý uzlíček na zádech, který si trošku ublinkne do boku :lol:

Navíc když spí, má většinou peřinu různě pod sebou, není jí způsobně přikrytý a neleží tam jak v rakvi. Takže když se pročurá, tak opět i na peřinu. Ne vždycky to plenka všecko pobere.

Takže teorie sice hezká, ale za praxí malinko pokulhává :mrgreen: Nebo moje dítě neví, jak má zacházet s peřinou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.9.10 18:48

Jo a co se týče čištění peří, možná jsou u nás nějací předražení, ale mamka chtěla nechat vyčistit staré peřiny (možná teda i s novou sypkovinou, to už teď nevím) a chtěli po ní litr za jednu - to už má novou tu ovčí :roll: Takže mně by se tolik peněz dávat zbytečně fakt nechtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.9.10 19:32

No, já to tady celý den sleduju, nedá mi to nenapsat, že ano, peří není moc „IN“, ale přesto peří je peří. Je to nejteplejší záležitost , která může být a je věc názoru, kdo čemu dává přednost. Skutečnost, že dodnes fungují čistírny peří a podobné obchůdky o té kvalitě svědčí. Kdyby krachovaly, viděla bych to možná taky jinak. Rozhodně nečekám, že tady budu číst spoustu názorů o tom, jak je péřová peřinka super, ale ne každé miminko blinká tak jak se zde popisuje. Myslím, že téměř všechny jsme v peří vyrostly........

Děvčata, pěkný večer, každý má svou pravdu a v podstatě to pravda je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí