Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
jak už nadpis uvádí, potřebuji sehnat nebankovní hypotéku… ale ne pro mne ale pro mámu. Má záznam v registru, takže ji banka nic nepůjčí. Jde o to, že nechci aby naletěla a my přišly o dům. Má více věřitelů a jediným možným řešením na kterém jsme se shodly bylo to, že by si vzala jednu velkou hypotéku nebo zástavu na 10 let a z toho by to splatila. Příjem má kolem 20 000,–. Chtěla by si vzít Vitacredit ale po zkušenostech co jsem si přečetla, tak nevím.., Chápu, že když se člověk zpozdí, tak mají nárok na dům ale když máma bude platit každý měsíc určitou částku třeba dejme tomu 5000,– tak se nic nemusí stát, že?
Achjo, moc mne to trápí. Byla bych ráda, kdybyste mi napsaly jestli třeba máte nějaké zkušenosti nebo víte o nějakých „zaručených“ firmách.
Vím, že nebankovní půjčky jsou cestou do pekla ale už není jiné východisko. Vím, že máma by to poctivě platila jen se bojím aby nenaletěla.
Děkuji všem, hezký den přeji.
Dluhová past = ještě to tím zhoršíte. Nejde nějak konsolidovat všechny půjčky v jednu, než splácet půjčku půjčkou?
A co rozložit stávající půjčky, které neplatí? domluvit se s veriteli.To uz je snad lepší nemovitost prodat a koupit něco levnejsiho a ze zbytku splatit. Jinak by se ji mohlo stát, ze nebude mít nakonec ani kde bydlet…
@Woodland
Vemte si normální hypotéku obĕ dvĕ.
Jednou bude dům i tvůj, tak bys mohla i takto pomoci. ![]()
A co vyhlásit osobní bankrot? Je to cestou legální, sníží se jí měsíční splátky v jednu jedinou a bude žít s pocitem klidu, že má vše pod kontrolou. Hlavně nevyrážet klín klínem! To je beznadějné…Měla to tak moje mamka a musím říct, že se jí ulevilo, protože nečekala, kdo jí zase zaklepe na dveře…
@Woodland ať jde do insolvence
jako nebank. hypotéka je dobrá cesta, jak o ten dům skutečně přijít. ![]()
@Lenuška 1 @martina.se A myslíte, že s tou insolvencí ji dům zůstane?
@j.a.n.i1 píše:
Presne…Jako je moznost, ze jo, ale spis ne.
@j.a.n.i1 píše:
jo, na 99% jo. Soud bude brát v potaz, že má kde bydlet - navíc má dost slušný plat. je jen otázkou, jaká je výše všech půjček. Můj ex měl téměř milion a o bydlení nepřišel.
Máma má kolem 300 000 Kč. Teď se dívám na konsolidaci. Myslíte, že banky půjčí na konsolidaci i když má ten registr?
@Woodland Banka nezařídí ani konsolidaci pokud je někdo v registru. Moje mamka byla v podopbné situaci a jediným možným východiskem byl osobní bankrot. nyní ji v práci strhávají z platu určitou částku a je to v pohodě. Byt mají na hypotéku a nikdo jim nic nesebral. jen se musí počítat, že z toho platu nic moc nezbyde… Nechávají myslím jen minimální mzdu a zbytek jde a to oddlužení
@Woodland píše:
Máma má kolem 300 000 Kč. Teď se dívám na konsolidaci. Myslíte, že banky půjčí na konsolidaci i když má ten registr?
banky jí nepůjčí, ať zažádá o osobní bankrot. To je jediná možná cesta. Jinak si napůjčuje u nebank, které jí sedřou z kůže.
A neznáte nějaké insolvenční firmy, které by nám pomohly? Znám jen finanční tíseň ale ta je jen ohledně porady. Papíry nevypracuje. Potřebuji sehnat někoho, kdo ano a nebylo by to moc drahé. Máte někdo zkušenosti s firmou http://www.oddluzovaci-centrum.cz/ ?
@j.a.n.i1 No a proč by nezůstal…Oni si berou peníze z platu a né majetek..To není jako exekutor…Koukněte na justice.cz a tam snad najdete nějaké info na koho se obrátit…
@Lenuška 1 No, to právě není tak úplně pravda - na začátku soud rozhoduje, zda to bude z platu nebo z majetku a když rozhodne pro majetek, tak je to z majetku.