Nebinarni vychova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14725
30.6.22 18:14
@Russet píše:
A už jsi slyšela o aktivistce jménem Alžbětko? Tomu opravdu nikdy neporozumím. Říkat si to Alžbětko.

Slyšela a poslechla jsem si i rozhovor :lol: ale ono to Alžbětko je z uměleckých kruhů, tam je možné i nemožné :lol: ale ve finále vlastně milá neškodná osůbka. Třeba ještě znění názor :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
30.6.22 18:54
@Anonymní píše:
Naši známí své dítě vždy(v těhotenství i po narození) onzacuji jako ono. Mimino, dítě. Nikomu zatím neřekli pohlaví a jméno. Je mezi vámi někdo, kdo má zkušenost s výchovou nebinarniho dítěte? (Prostě ono). Chápu, vede to asi k samostatnému rozhodnutí sebe sama. Chci být ona, jsem on, ono. Nemůže to mít negativní dopad na takového jedince? :think: :roll: jak to berou děti s běžnou výchovou? Chápou to že je kamarád ono? :think:

Mně tenhle případ nepřijde jako pokus o nebinarni výchovu, prostě to nechtějí vědět nebo někomu sdělovat, tak nechávají neutrální způsob. Ale chápu, že Tě to navedlo na tenhle dotaz. Myslím, že jde spíše o současný sociální trend, než že by se tenhle jen reálně vyskytoval ve společnosti v nějakém zásadním počtu. Jistě, různé sexuální orientace, vnímání sebe sama, to tady bylo vždycky, ale nemyslím, že by to byl až tak vysoký počet jedinců, jak to teď trochu vypadá nebo člověk získá ten dojem, jelikož se tomu věnuje poměrně hodně pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.6.22 20:23
@Semtex píše:
Slyšela a poslechla jsem si i rozhovor :lol: ale ono to Alžbětko je z uměleckých kruhů, tam je možné i nemožné :lol: ale ve finále vlastně milá neškodná osůbka. Třeba ještě znění názor :nevim: :)

Neškodná? V Boleslavi se přilepila k silnici a protestovala proti dopravě nebo proti čemu. Lidi nemohli do práce, brzdila sanitku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.6.22 20:24
@Russet píše:
A už jsi slyšela o aktivistce jménem Alžbětko? Tomu opravdu nikdy neporozumím. Říkat si to Alžbětko.

No, myslím si o ní, že nic neumí, ale má potřebu se zviditelňovat, tak holt musela zvolit tuhle formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
30.6.22 21:13
@AvajBr píše:
Dokud se budeme rodit s „pindourem“ a „pipkou“, ci jak to neodborne nazvat, tak neni potreba přepisovat ucebnice biologie. :lol: To spis psychologie. Nepredpokladam, ze by se treba za padesat let lidi takto prestali rodit. Protoze to uz by zadny lidi nebyli. :think:To zni skoro jak od Cimrmana. :mrgreen:

Tak ono jde o to, že se rozlišuje biologické pohlaví a pak psychologie osoby. Jak se ona cítí, tzn. jo, mám pipku, ale cítím se jako muž, nepřijímám roli ženy apod. Sociální stereotypy, prostě to, co udrželo na nohách po staletí celé kultury :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 22:52

Nepřijímat roli ženy- tedy spíš ty čistě negativní záležitosti- závislost na manželovi, jen ženské role a pod. je podle mě na hony vzdálené nebinárnímu boomu. To by i „přiměřená“ a nijak extrémní emancipace měla být považována za nebinárnost? To asi ne. Ale prostě rovnost pohlaví např. v zaměstnání je iluze. Slévárny, doly, břemena nad 15 kg…??? Prostě jsou tu nějaké fyziologické rozdíly, které byly staletí respektovány a najednou je z toho politikum. Takže se zruší ženský a mužský sport a bude to v jedné grupě? Ženský tenis je zajímavým příkladem. Muží hrají běžně na 5 setů- ženy na 3. Proč asi? A proč (kromě exibice) nehrají Wimbledom žena proti muži? Protože to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
30.6.22 23:01

@Ivan PPZ Tak zas na druhou stranu ve spouste zaměstnání ta rovnost klidně byt muze, je stale vice takovych, kde ta fyzicka sila potreba neni a stale vice muzu, kteří by v tech dolech ci slevarne taky pracovat nemohli. Na druhou stranu souhlasim s tim, ze trenovany muz na tom vzdy bude fyzicky lepe nez trenovana zena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39409
30.6.22 23:15
@Alladina píše:
Tak ono jde o to, že se rozlišuje biologické pohlaví a pak psychologie osoby. Jak se ona cítí, tzn. jo, mám pipku, ale cítím se jako muž, nepřijímám roli ženy apod. Sociální stereotypy, prostě to, co udrželo na nohách po staletí celé kultury :lol: :lol:.

To ano, vsak to taky pisu. Spis to vnímam, jak Ivan dalsim prispevku, nebinarnost uplne v souvislosti s neci roli ve společnosti nespojuji. Navic, opravdu se v mem okoli behem posledniho roku vyrojilo dost pripadu, neni to jen " ze se o tom vice mluvi", jsou to realni lide. Ale je toho ted tolik, ze to opravdu musi byt trend. Jinak potes panbuh s civilizaci :mrgreen: Ono se uvidi, kolik z nich svuj nazor a postoj zmeni. A kolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
1.7.22 05:11
@AvajBr píše:
To ano, vsak to taky pisu. Spis to vnímam, jak Ivan dalsim prispevku, nebinarnost uplne v souvislosti s neci roli ve společnosti nespojuji. Navic, opravdu se v mem okoli behem posledniho roku vyrojilo dost pripadu, neni to jen " ze se o tom vice mluvi", jsou to realni lide. Ale je toho ted tolik, ze to opravdu musi byt trend. Jinak potes panbuh s civilizaci :mrgreen: Ono se uvidi, kolik z nich svuj nazor a postoj zmeni. A kolikrat.

Ivan popisuje hezky emancipaci, ženská klidně může dělat v autodílně a nosit montérky od oleje a pořád je to ženská na 100% :lol:. Ale někdo třeba mění pohlaví po každé menstruaci. Skončí cyklus a ty budeš lunární měsíc žena, budeš se tak cítit, po dalším cyklu se zase budeš cítit jako muž. Takže jednou do kabinky a pak zase k mušlim :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
1.7.22 06:36
@Ivan PPZ píše:
Nepřijímat roli ženy- tedy spíš ty čistě negativní záležitosti- závislost na manželovi, jen ženské role a pod. je podle mě na hony vzdálené nebinárnímu boomu. To by i „přiměřená“ a nijak extrémní emancipace měla být považována za nebinárnost? To asi ne. Ale prostě rovnost pohlaví např. v zaměstnání je iluze. Slévárny, doly, břemena nad 15 kg…??? Prostě jsou tu nějaké fyziologické rozdíly, které byly staletí respektovány a najednou je z toho politikum. Takže se zruší ženský a mužský sport a bude to v jedné grupě? Ženský tenis je zajímavým příkladem. Muží hrají běžně na 5 setů- ženy na 3. Proč asi? A proč (kromě exibice) nehrají Wimbledom žena proti muži? Protože to je nesmysl.

Ale to je skandál a sexismus! Chlapi mají pět setu a my jen tři? No to ne! Když rovnoprávnost, tak šup ženské do dolů, na lešení, žádných 15 kilo. Žádné tři sety. To pak není rovnoprávnost.
Alzbetko je úžasné, strašně jsem se nasmala, když jsem o tom četla. Záměrně píšu to, protože je to to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
1.7.22 06:41

@AvajBr Samozřejmě je to módní trend. Schválně, co je jednodušší? Zviditelnit se tím, že budu opravdu dobrá ve svém oboru, na špici, dřít celý život jako třeba Ledecká, Kvitová nebo Sáblíková, anebo jeden den vystoupim, že nejsem Alžběta, ale Alzbetko a říkejte mi ono? A hned jsem v novinách, slavné? Je to k smíchu, kdyby se toho politici nechytali. Ale ten to nahrává taky, mohou řešit tento pseudoproblemy místo skutečných problémů. Ti lidé jsou srandovní, politici k blití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39409
1.7.22 07:38
@Alladina píše:
Ivan popisuje hezky emancipaci, ženská klidně může dělat v autodílně a nosit montérky od oleje a pořád je to ženská na 100% :lol:. Ale někdo třeba mění pohlaví po každé menstruaci. Skončí cyklus a ty budeš lunární měsíc žena, budeš se tak cítit, po dalším cyklu se zase budeš cítit jako muž. Takže jednou do kabinky a pak zase k mušlim :mrgreen:.

No, spis k psychiatrovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.7.22 09:49

Naprosto chorý. Zvrácená doba a zvracení lidé vytvářející uměle úchylky. Těhle poruch je menšina a nepřijde mi normální se k někomu chovat preventivně takhle a už vůbec ne od mala. Mělo by to bejt trestný. Toť můj názor, nikoho nenutím s ním souhlasit. Ale kamarádovi bych to řekla určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
1.7.22 12:52

Já to neberu jako zvrácenost. Těm lidem do hlavy nevidím. Přičítal bych to částečně nějaké touze být jiný, viditelný, známý a ani finanční otázku bych nevyloučil. Ale myslím, že pokud má někdo nějaký „významný“ osobní problém tohoto typu, tak spíš bude méně nápadný, než neustále v TV.
Jinak co se těch rolí a změn týká- v poslední době se pár příkladů vyrojilo v cyklistice, plavání, dříve i v atletice. 20 let jsem muž, sportovec s odpovidající postavou a pak najednou změna a jdu závodit v té samé disciplíně za ženy. A světe div se, ty ženy se mnou nechtějí závodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
1.7.22 12:57

@Ivan PPZ Jo, je fajn, že se to začalo řešit. A řešilo by se to ještě rychleji, kdyby v tomto případě ostatní závodnice jednoduše odstoupily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí