Nebinarni vychova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
1.7.22 13:16

Ona se sice ještě snížila povolená hladina hormonů, která musí být tuším 1 rok, ale ten vývoj „svalové“ hmoty a ostatního už nikdo neřeší. A koukám, už se to řeší i v krasobruslení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80460
1.7.22 13:21

@Ivan PPZ Četla jsem právě rozhovor s nějakou plavkyni, ta jednoduše říkala, že vůbec nemá cenu do závodu s touto plavkyni nastoupit. Anebo doprčic ta cyklistka myslím. Na jaře závodila za chlapy a teď už za ženský? Úplně mimo. Líbí se mi, že jim chtějí udělat vlastní kategorii. Aspoň si to někteří rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
1.7.22 14:36
@AvajBr píše:
No, spis k psychiatrovi :mrgreen:

No… Nechtěla jsem být tak „nekulatni“ :mrgreen:. Upřímně, myslím si, že jedno z nebezpečí, které západnímu kulturnímu bloku hrozí, je tendence všechno relativizovat a vyzdvihovat jedince nad společnost. To je samozřejmě pouze můj osobní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
1.7.22 15:39
@topazio píše:
Bohužel takových magorů přibývá.

Bohužel. Smutná doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.7.22 19:27

Ještě mě napadá ta kulturistika Věra… Nevim jak dál. Vypadá jak chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
1.7.22 20:19
@Anonymní píše:
Naši známí své dítě vždy(v těhotenství i po narození) onzacuji jako ono. Mimino, dítě. Nikomu zatím neřekli pohlaví a jméno. Je mezi vámi někdo, kdo má zkušenost s výchovou nebinarniho dítěte? (Prostě ono). Chápu, vede to asi k samostatnému rozhodnutí sebe sama. Chci být ona, jsem on, ono. Nemůže to mít negativní dopad na takového jedince? :think: :roll: jak to berou děti s běžnou výchovou? Chápou to že je kamarád ono? :think:

Ježišmarja,… to snad ne. Mám asi vidiny.
Holka, kluk, OK, ale ono? To dítě je buď vždycky holka, nebo kluk. Tyhlety úchylky jsou mimo realitu.
Rád bych viděl ty rodiče, ať se podívají sami sobě mezi nohy… možná je ten pohled probere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
1.7.22 20:39
@Veru876 píše:
Ježišmarja,… to snad ne. Mám asi vidiny.
Holka, kluk, OK, ale ono? To dítě je buď vždycky holka, nebo kluk. Tyhlety úchylky jsou mimo realitu.
Rád bych viděl ty rodiče, ať se podívají sami sobě mezi nohy… možná je ten pohled probere.

Když nebude stačit podívat tak mezi nohy kopnout.  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14724
1.7.22 20:42
@inkakřivák píše:
@Ivan PPZ Četla jsem právě rozhovor s nějakou plavkyni, ta jednoduše říkala, že vůbec nemá cenu do závodu s touto plavkyni nastoupit. Anebo doprčic ta cyklistka myslím. Na jaře závodila za chlapy a teď už za ženský? Úplně mimo. Líbí se mi, že jim chtějí udělat vlastní kategorii. Aspoň si to někteří rozmyslí.

No, tohleto přijde úplně mimo. Ta plavkyně má postavu div ne jako kulturista, měří 190 nebo kolik, ale hlavně, že má malo mužských hormonu. Nejzajímavější je, že naopak se to nedeje, aby se transmuz tlačil do vrcholového sportu mezi biomuže a všem jim to nandal. Proč asi, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
1.7.22 21:36
@KalamityJohn píše:
Když nebude stačit podívat tak mezi nohy kopnout. :think:

No to mi přijde zbytečně agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
3.7.22 22:17
@Anonymní píše:
Naši známí své dítě vždy(v těhotenství i po narození) onzacuji jako ono. Mimino, dítě. Nikomu zatím neřekli pohlaví a jméno. Je mezi vámi někdo, kdo má zkušenost s výchovou nebinarniho dítěte? (Prostě ono). Chápu, vede to asi k samostatnému rozhodnutí sebe sama. Chci být ona, jsem on, ono. Nemůže to mít negativní dopad na takového jedince? :think: :roll: jak to berou děti s běžnou výchovou? Chápou to že je kamarád ono? :think:

Myslím si o tom to, že tvoji známí nepochopili koncept genderově neutrální výchovy. To není o tom, říkat dítěti ono, ale o tom, že nebudou děcku cpát stereotypně třeba nějaké hračky, oblečení atd.
Pokud se dítě narodí např. jako kluk, budou na něj používat mužský rod a jemu se to nebude líbit, tak pak chápu, že budou respektovat, že to nechce. Ale pokud budou dítěti vnucovat nějaké „ono“, tak mi to přijde stejně ujeté, jako když si dítě bude chtít hrát s panenkou a zakážou mu to, že když je kluk, tak si musí hrát s Tatrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí