Nebinarni vychova

Anonymní
30.6.22 10:49

Nebinarni vychova

Naši známí své dítě vždy(v těhotenství i po narození) onzacuji jako ono. Mimino, dítě. Nikomu zatím neřekli pohlaví a jméno. Je mezi vámi někdo, kdo má zkušenost s výchovou nebinarniho dítěte? (Prostě ono). Chápu, vede to asi k samostatnému rozhodnutí sebe sama. Chci být ona, jsem on, ono. Nemůže to mít negativní dopad na takového jedince? :think: :roll: jak to berou děti s běžnou výchovou? Chápou to že je kamarád ono? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
30.6.22 10:57

Je to naprostá kravina. Říkat dítěti ONO. Taky ho můžou vychovávat jako delína.. proč jako člověka, Proč si nemůže to dítě rozhodnout jestli nebude člověk delfín nebo případně ještěrka… :think:

• Citovat
  • Upravit
11560
30.6.22 11:00

Já té problematice nerozumím. Chápu, že určitá část populace se narodí do špatného těla. Ale reálně to budou tak promile (si myslím). Jenže podle „společnosti“ a různých opatření to vypadá, že jde o 2-5% populace. Takže nerozumím otázce, proč by chlapeček měl o sobě říkat- já jsem upadla, já jsem šla. Myslím jako vědomě, ne jako chybné použití rodu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
30.6.22 11:00

Nemám kolem nikoho takového. Obecně mi to připadá jako „kravina“, nicméně bych si nedovolila komentovat přístup jiných. Každopádně, co jsem si jista, že dítě se velmi brzy identifikuje ve své roli a není třeba to podtrhovat. Tím myslím, že i když bude holčička nosit tmavěmodré tepláčky a chlapeček bude mít dlouhé vlasy, tak TO prorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
30.6.22 11:01

Verim tomu, ze kdyz jsou oba rodice magori, tak z ditete taky vychovaj magora. Ale nechci se nikoho dotknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
30.6.22 11:07

Já zase dokážu pochopit, že se tak někdo vyjadřuje o dítěti v těhotenství. Pokud pohlaví nezná, je to prostě TO miminko. Třeba jen prostě nechtějí narážky a hloupé poznámky okolí o jméně atp… To přece neznamená, že automaticky zavedou binární výchovu
EDIT- teď čtu, že píšeš i po narození… No, asi jsem v tomhle docela divná, ale mně je to tak nějak jedno, když nejde o moje dítě. Každý má právo a svá rozhodnutí a nese za ně následky. Nemyslím si, že by to na dítěti mělo zanechat nějaké následky. Orientace je přirozená, ne vymyšlená

Příspěvek upraven 30.06.22 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 11:09

D

Když se nad tím zamýšlím. Ty dva rody on, ona. jsou tu od nepaměti všichni a všechno v přírodě je tak nastavené. Člověk obecně se může rozhodnou předci vskycky pokud to tak cítí. Asi s tím budou mít všude problém. Školka, škola… Vůbec nevím jak bych dceři vysvětlila, že strejda/teta chtějí aby se tomu říkalo ono. :think: pokud je to miminko okej, to se dá ještě ukecat ale pak? 3,4,5a vic :think: :roll: :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34373
30.6.22 11:09
@Anonymní píše:
Naši známí své dítě vždy(v těhotenství i po narození) onzacuji jako ono. Mimino, dítě. Nikomu zatím neřekli pohlaví a jméno. Je mezi vámi někdo, kdo má zkušenost s výchovou nebinarniho dítěte? (Prostě ono). Chápu, vede to asi k samostatnému rozhodnutí sebe sama. Chci být ona, jsem on, ono. Nemůže to mít negativní dopad na takového jedince?: :roll: jak to berou děti s běžnou výchovou? Chápou to že je kamarád ono? :think:

Je to divný, přijde mi to dost ujetý. Dítě je tedy už narozené, ale nikdo neví jestli to je holka, kluk a jméno? Nějaké ale přece dát museli :think:
Myslím, že dopad to bude mít velký, v kolektivu bude za divné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.6.22 11:16

Osobní názor: příklady táhnou a jak (hl. mladí - ať se tím myslí cokoli) ve svém okolí (myšleno i elektronické okolí) vidí nějaký „sociální úžas“, tak věřím, že je celkem logické, že jistá část k tomu „něčemu“ přilne a začne se s tím identifikovat. Takže ta nebinárnost může být (můj názor) do jisté míry převzatá (skoro by se dalo říct), někdy až módní. Má to tak ten a ten v Emerice, tak proč ne já. Že za tím může být původně nějaký finační kalkul (umělec, zviditelnění se..) asi moc řešit nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
30.6.22 11:19
@Ivan PPZ píše:
Osobní názor: příklady táhnou a jak (hl. mladí - ať se tím myslí cokoli) ve svém okolí (myšleno i elektronické okolí) vidí nějaký „sociální úžas“, tak věřím, že je celkem logické, že jistá část k tomu „něčemu“ přilne a začne se s tím identifikovat. Takže ta nebinárnost může být (můj názor) do jisté míry převzatá (skoro by se dalo říct), někdy až módní. Má to tak ten a ten v Emerice, tak proč ne já. Že za tím může být původně nějaký finační kalkul (umělec, zviditelnění se..) asi moc řešit nebudu…

mám na to hodně podobný názor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 11:20

Třeba to bude za pár stejný jako když je někdo vegan. To je taky určita víra v něco. Nový styl. Přesvědčení :roll: taky tomu spousta lidí nerozumí. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
30.6.22 11:24

A až přijede babička a začne se rozplývat nad kočárem: „to je krásná holčička/chlapeček“…tak bude celá nebinární výchova v p…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
30.6.22 11:27

Podle mě je to naprostá zhovadilost. Občas mám pocit že lidi už z rozežranosti nevědí co by roupama tak si vymýšlí různé kraviny typu volná výchova, nebinární výchova atd :cert: jen se obávám že brzy přijde nebo možná už i přichází doba kdy se tadyty pomatenci budou muset velice rychle probrat… Mně se třeba nelíbilo a přišlo mi ujetý jak ta herečka Tereza Ramba nebo jak ona se to vlastně jmenuje :roll: o svém dítěti mluvila jako o slunci. :lol: Absolutně jsem to nechápala a připadalo mi to divné
ZA MĚ TOHLE PROSTĚ A JEDNOZNAČNĚ NE.

Příspěvek upraven 30.06.22 v 11:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22086
30.6.22 11:27
@arinecka píše:
Je to divný, přijde mi to dost ujetý. Dítě je tedy už narozené, ale nikdo neví jestli to je holka, kluk a jméno? Nějaké ale přece dát museli :think:
Myslím, že dopad to bude mít velký, v kolektivu bude za divné dítě.

Jedno z mých dětí má takového spolužáka/žačku… narozen jako chlapec, ale od té doby z něj už byla několikrát střídavě dívka, oblečení střídá dle nálady, ve škole prý chodí na jakékoli toalety… a používá krásné, pro obě pohlaví použitelné jméno (i když téměř jistě není jeho správné resp. zapsané, v češtině je to jméno ženské).

Děti to berou v pohodě - řeší to v podstatě jen na úrovni toho, jak jim to komplikuje čeština… náš jazyk do tohoto osobnostního přístupu hodně hází vidle, což je jeden z důvodů, proč se nad tím u nás pozastavujeme mnohem víc než obyvatelé anglicky mluvících zemí.

Ale nepochybuji, že na vesnicích nebo v menších městech bude pohled na tyto lidi mnohem konzervativnější než v Praze, a to nejen mezi staršími ročníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
30.6.22 11:30

Teda docela mě to i pobavilo :D Už vidim jak babička nebo děda mluví o svým vnoučátku jako o TOM DÍTĚTI :D Myslim, že lidi už neví coby, tak vymejšlí kraviny. Dite o sobe taky tezko bude mluvit pred kamarady jako ONO, to bych fakt chtela videt. A co jmeno? To je taky desne tajna informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí