Nebinarni vychova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21333
30.6.22 13:00

V sousednim okrese se kluk na stredni vydaval za holku a v satne znasilnil spoluzacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.6.22 13:04
@BohunkaP píše:
Kdyby takovou větu řeklo anglicky mluvící dítě, nikdo by se nad tím nepozastavil.Přesně v tom je ten hlavní a pro nás v podstatě nepřekročitelný problém - struktura češtiny tomuto přístupu staví tak nepřekročitelnou bariéru, že to v našich podmínkách nemá šanci se výrazněji prosadit.

jednině, že by ho na otázku jsi holčička nebo chlapeček naučili rodiče říkat já jsem dítě :-)

Prostě to dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 13:06
@Fiveone píše:
Kdyby bezpohlavní existovali, tak se narodí bez pohlavních orgánů. Chápu, když se narodí chlapeček a třeba už v 8 o sobě mluví jako o holčičce, ale s normálními rodiči na to může přijít i když bude vědět, že momentálně je chlapeček, ale rodiče nemají problém jí kupovat šatičky, říkat jí dívčím jménem apod..Toto mi přijde, že může udělat víc paseky, než pomoci někomu. Protože pro to dítě v podstatě přestanou existovat pohlavní orgány apod.,ale pohlaví se bude určovat na základě rozhodnutí. Takže ve školce přijde k jasné holčičce, ale prvně se jí bude muset zeptat, jestli je holka nebo kluk. Představa, že se dítě takto ptá denně někoho je šílená a až ve škole budou probírat člověka, pravděpodobně bude muset chybět, aby se nenaučilo něco špatného(že se člověk už nějak narodí).

No, a netolerantní rodiče co udělají když jim domu přijde dítě s tím, že Leo(třeba) mu vzalo bačkorku? Leo vidělo… Leo jedlo. Já bych se pídilá po tom, jestli náhodou moje dítě rozumu tomu, kdo je o. A ona. Co teprve třídní schůzky :nevim: :roll: 8o. :think: že školky pak přijde do školy dítko co mělo v okolí ono a… Učitelky čj se asi po.. když se spletou v osobě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102086
30.6.22 13:09
@Russet píše:
Já se cítím nas. raně. Protože pánské jsou volné a u dámských fronta až za roh.

Tak bysme alespoň mohly chodit na pány :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.6.22 13:11
@Atisia píše:
No, a netolerantní rodiče co udělají když jim domu přijde dítě s tím, že Leo(třeba) mu vzalo bačkorku? Leo vidělo… Leo jedlo. Já bych se pídilá po tom, jestli náhodou moje dítě rozumu tomu, kdo je o. A ona. Co teprve třídní schůzky :nevim: :roll: 8o. :think: že školky pak přijde do školy dítko co mělo v okolí ono a… Učitelky čj se asi po.. když se spletou v osobě :think:

jednoho exota si pamatovat budou děti i učitelky a nejspíš si na to dají pozor, horší bude, jestli se to plošně rozšíří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
@j.a.n.i1 píše:
Tak bysme alespoň mohly chodit na pány :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kdyby tam měli přebalovací pulty tak klidně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@j.a.n.i1 píše:
Tak bysme alespoň mohly chodit na pány :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Někdy mám sto chutí tam projít k míse s hlavou skloněnou se slovy promiňte, ale když musíš, tak musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.6.22 13:12
@Atisia píše:
No, a netolerantní rodiče co udělají když jim domu přijde dítě s tím, že Leo(třeba) mu vzalo bačkorku? Leo vidělo… Leo jedlo. Já bych se pídilá po tom, jestli náhodou moje dítě rozumu tomu, kdo je o. A ona. Co teprve třídní schůzky :nevim: :roll: 8o. :think: že školky pak přijde do školy dítko co mělo v okolí ono a… Učitelky čj se asi po.. když se spletou v osobě :think:

Uf, tolerantní jsem, ale teď jsem opravdu ráda, že syn jde do první třídy s Lukáškem a Kimberly a ne s tím. Protože vysvětlovat mu pak proč to/ono není on či ona by bylo na palici. Pochopila bych, kdyby se z té Kimberly stal ten Kim třeba, to by se ještě vysvětlit dalo, ale vysvětlit proč se někdo považuje za ono by bylo šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.6.22 13:12
@Atisia píše:
Kdyby tam měli přebalovací pulty tak klidně :roll:

Někde už ho aspoň dávají na chodbu. Aby mohl přebalit i tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 13:13
@Russet píše:
Někdy mám sto chutí tam projít k míse s hlavou skloněnou se slovy promiňte, ale když musíš, tak musíš.

Prim na pánech je kolikrát min bordelu tak u dam :think: :zed: :potlesk: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 13:15
@Fiveone píše:
Uf, tolerantní jsem, ale teď jsem opravdu ráda, že syn jde do první třídy s Lukáškem a Kimberly a ne s tím. Protože vysvětlovat mu pak proč to/ono není on či ona by bylo na palici. Pochopila bych, kdyby se z té Kimberly stal ten Kim třeba, to by se ještě vysvětlit dalo, ale vysvětlit proč se někdo považuje za ono by bylo šílený.

Ono se nepovaze jeho tak vychovavaji. :nevim: :roll: takže je přesvědčeno, že je ono.Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.6.22 13:22
@Atisia píše:
Ono se nepovaze jeho tak vychovavaji. :nevim: :roll: takže je přesvědčeno, že je ono.Ne?

To ano, ale jen díky hlouposti rodičů mu zadělají na dost komplikací. Až budou mít plavání, s kým půjde do šaten? A co až se budou dělit na tělocvik? A co třeba spaní na škole v přírodě? Prostě dítě ví, jestli je on či ona a ví, kam se zařadit, ale pochybuju, že nějaký učitel nechá dítě být vždy tam, kde bude chtít podle nálady. Protože dítě nebude řešit, že je ono a bude řešit, kdo je jeho kamarád. Takže pokud se ono narodí jako ona a bude si i raději hrát s holkama apod.,tak na plavání půjde s nimi, pak přijde nějaká hádka s kamarádkami a bude čas trávit s kluky, takže na škole v přírodě bude chtít být s nimi a takových situací bude spousta, kdy se bude muset rozhodnout mezi on a ona, protože ono není zavedeno všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.6.22 13:29
@Fiveone píše:
To ano, ale jen díky hlouposti rodičů mu zadělají na dost komplikací. Až budou mít plavání, s kým půjde do šaten? A co až se budou dělit na tělocvik? A co třeba spaní na škole v přírodě? Prostě dítě ví, jestli je on či ona a ví, kam se zařadit, ale pochybuju, že nějaký učitel nechá dítě být vždy tam, kde bude chtít podle nálady. Protože dítě nebude řešit, že je ono a bude řešit, kdo je jeho kamarád. Takže pokud se ono narodí jako ona a bude si i raději hrát s holkama apod.,tak na plavání půjde s nimi, pak přijde nějaká hádka s kamarádkami a bude čas trávit s kluky, takže na škole v přírodě bude chtít být s nimi a takových situací bude spousta, kdy se bude muset rozhodnout mezi on a ona, protože ono není zavedeno všude.

Taky je možnost, že bude vědět pohlaví a rozumět tomu jak to je. Bude ale vedeno k tomu se nezaskatulkovavat. Nosit co chce. Říkat si co chce. Hrát si s čím chce. Oslovovat se jak chce.
Já nevím. Hledala jsem a všude ve článcích se lidi rozhodli být nebinearni až v dospělosti :nevim:. Znám člověk (opravdu) kterého matka oblékala obráceně, chovala se k němu jako k ženě, dívce… Teď ten člověk neví co je. Obléká se jako muž chová jako žena a naopak. Ví ale že je muž a cítí se být nicim :think:? Vztah nikdy neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
30.6.22 13:37
@welovefashion píše:
moje babička by řekla, že se máme tak dobře, že už nevíme, co bychom si ještě vymysleli :-)

souhlasím s babičkou :palec:. Si říkám, kam třeba to dítě bude chodit na záchod? Jako jednou na dámy a podruhý zase na pány? Nebo někam za křoví protože je ONO a vlastně neví, kam má jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.6.22 13:41
@Atisia píše:
Taky je možnost, že bude vědět pohlaví a rozumět tomu jak to je. Bude ale vedeno k tomu se nezaskatulkovavat. Nosit co chce. Říkat si co chce. Hrát si s čím chce. Oslovovat se jak chce.
Já nevím. Hledala jsem a všude ve článcích se lidi rozhodli být nebinearni až v dospělosti :nevim:. Znám člověk (opravdu) kterého matka oblékala obráceně, chovala se k němu jako k ženě, dívce… Teď ten člověk neví co je. Obléká se jako muž chová jako žena a naopak. Ví ale že je muž a cítí se být nicim :think:? Vztah nikdy neměl.

Toto mi přijde trochu za hranou.Asi tak jako neudělat dítěti rodný list, protože nemá být v systému. Toto v určitém slova smyslu taky pojede mimo systém. Když se tak rozhodne v dospělosti, tak fajn. Lidé dělají šílenější věci, znala jsem někoho, kdo byl závislý na nošení takových chlupatých overalů pro dospělé a měl různé, nosil pleny a dělal ze sebe miminko.Ale vychovávat dítě jako ono je prostě šílenství. Asi jako u Jitřní záře. Kdo by měl problém s dospělým člověkem, který chce žít mimo civilizaci, v šílených podmínkách apod.,nikdo.Ale u dítěte to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí