Nebudu kojit, co si obstarat před porodem?

Al3
9
26.4.12 15:24

Nebudu kojit, co si obstarat před porodem

Laktace mi bude hned po porodu zastavena, kůli dlouhodobému užívání léků při nichž se nesmí kojit. Chtěla bych se touto cestou zeptat, co bych si všechno měla pořídit před porodem, v jakém množství a popřípadě kde. Jaké máte zkušenosti s lahvičkama, savičkama pro úplně nejmenší. S jakým sterilizátorem a ohřívačem lahví, jste byly spokojeny (výhody, nevýhody). Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
26.4.12 15:26

ahoj
ja mela lahvicky Avent, savicky taky, sterilizator taky Avent, ohrivac lahvi jsem nemela, mela jsem uvarenou vodu v termosce.
Avent me vice druhu savicek, tak uplne tu nejmensi.
Da se koupit vsude, i na netu, najit na Mimibazaru, nebo jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.4.12 15:38

Já mléko meněla vůbec a
dudlíky od Aventu dcera vůbec nechtěla musel být kulatý takže jsem kupovala Chico. Mněla jsem 6× hahvičku + dudlíky, ohřívačku jsem koupila a je podle mně na nic. Dávala jsem do termohrnku s horkou vodou. Na ven nějaký dávkovač na UM + termo obal,aby voda zůstala teplá. Sterilizator jsem neměla a vyvařovala v hrnci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.4.12 15:39

já sice kojila,ale i později jsem využila u přikrmování tuhle startovcí sadu avent,je dobrý,když se ti něco rozbije,nebo ztratíš,tak se ty komponenty prodávají i jednotlivě,savičky a jiné doplňky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
26.4.12 15:45

Ahoj,
porid si urcite davkovac na mleko, termosku a nejaky lahvicky (ja mela NUK), me stacily 4.
Sterilizator a ohrivac jsem nemela a nechybel mi. Sterilizovala jsem normalne horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
26.4.12 15:50

Ahoj,my máme řadu Avent…a místo dávkovače jejich Via kelímky - pouze na noc a přes den nabírám sunar rovnou z dozy - papáme Sunar nutradefense a jejich doaza je i na zarovnání lžičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
26.4.12 15:51

Jinak jsme téměř vše kupovali tady www.detskyraj.cz a naprostá spokojenost a Avent je tam za krásné ceny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.4.12 16:18

Máme obyč. lahvičky z DM, stojí tuším 40Kč. Avent a spol. mě nějak nechytl :)
Savičky buď budou prckovi sedět ty, které koupíš s lahví, popř. na ně sedí kulaté savičky Babynova. Lahviček bych pořídila tak 5 -6ks. Uvidíš, jestli budou stačit ;)
Obešla jsem se bez sterilizátoru (6 týdnů jsem sterilizovala horkou vodou, pak už jen myla v myčce, savičky jsem vyvářela) a ohřívač na lahve jsme také neměli ;) Dávkovače na UM taky ne, v případě potřeby nasypu UM do lahve, pak zaleju vodou.
Na noc je super termoska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Strapatka
26.4.12 16:19

Predevsim ochotnou maminku ktera by ti alespon tyden (par tydnu), davala prebytky MM, nebo z mlecne banky v nemocnici (v nekterych maji) za penize domluvit, to bych udelala ja.

• Citovat
  • Upravit
298
26.4.12 16:24

3lahvičky,nahradní savičky, kartač na vymývání lahví,zbytek není nutnost, kojo vodu jsem ohrivala v mikrovlnce 30sek primo v lahvicce, nasypala odmerky mleka,protrepala a slo se krmit. Ze začátku jsem převářela vodu, pak ji chladila…ztrata casu, termoska taky bomba-kdyz se nekam jelo, tak horka voda a lahev studene na doredeni pozadovane teploty-určitě si najdeš svůj originální systém,každý to dělá trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Al3
9
26.4.12 16:25

Takže jsi uvařila vodu a čekala až vystydne na 37°C odhadem a pak zalila? Chápu-li to správně.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.4.12 16:25
@Strapatka píše:
Predevsim ochotnou maminku ktera by ti alespon tyden (par tydnu), davala prebytky MM, nebo z mlecne banky v nemocnici (v nekterych maji) za penize domluvit, to bych udelala ja.

Nechci urazit,ale to mi přijde zbytečné. ;) děti,které od narození vyrůstají na um jsou na tom uplne stejně jako deti na mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.4.12 16:26

S tím převařováním - převařila jsem vždycky větší množství, zchladlé přelila do skleněné konvice a šoupla do ledničky. Podle potřeby jsem odlívala do lahvičky, ohřála v mikrovlnce a pak jen přidala UM ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
26.4.12 16:30

já ochutnala,aby to nebylo horky ani studeny, nic jsem nemerila,takovy vlazny, osvedcilo se mi tech 30sek v mikrovlnce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
26.4.12 17:16

Já měla 6 lahviček, 6 dudlíku od LOVI… Jak měla jinou, tak strašně blinkala… Ohřívač jsem neměla, ohřívala jsem v mirkovlnce… taky tak nějak 30 sek… Sterilizátor je dobrá věc, zvlášť pokud máte třeba tvrdou vodu jako my. Když jsem převařovala v hrnci, na všem se usazoval vodní kamen… Měla jsem sterilizátor do mikrovlnky a sterilizovala jsem všechno dohromady většinou jednou za den.. Jen bacha na to co do toho sterilizátoru případně dáš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já tam jednou dala vysterilizovat i odsavačku (když jsem ještě něco málo měla), ale měla v sobě nějakej gumovej krouže, takže to v tý mikrovlnce shořelo a vlastně všechno, co v tom sterilizátoru bylo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Věci asi tak za 2000 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: měla jsem fakt radost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A dobrá věc je taky ten zásobník, nebo dávkovač UM, když někam jdeš… Měla jsem od babymoov… A termosku na teplou vodu… Nikdy jsem sebou nenosila už hotový mlíko, bála jsem se, že se to zkazí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4