Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Plodné dny začínají pár dní před ovulací (názory se různí, ale je to cca 3 dny), takže to nebylo brzo. Spoléhala bych na dr. v CARu, že ví co dělají ![]()
IUI se dela podle velikosti foliku a pocita se s zivotnosti spermii
jak jsi to popsala, byla inseminace akorat
Ahoj já jsem byla celkově na 7 inseminacích a několikrát jsem si byla jistá, že byla inseminace taky provedena ve špatnou dobu.
upřímně mně při 18 mm píchali pregnyl a teprve za 2 dny na to jsem šla na IUI, až když byly folikuly 22-23 mm. každá to má samozřejmě jinak, ale i podle tvých ovu testů by to odpovídalo.
Vzhledem k tomu, že jsem si to prožívala, tak vím na to se přesně ptáš.
Nicméně je lepší provést IUI před ovu, tak jak to bylo u tebe. Inseminace byla dělaná v sobotu a ty trvdíš, že ovu proběhla v pondělí je to tak?
tak to by spermije měli do té době přežít a být oplození schopné. u mě to bohužel několikrát bylo tak, že jsem šla na IUI až po ovulaci. machři v caru(alespon u nás) ti před IUI ultrazvuk nedělají, takže se ani nedozvíš jestli máš po ovu.
hlavně, že ti odepíšou pokus a sobě napočítají prachy.
![]()
ale jak říkám, u tebe byla IUI dělána před ovu, to je lepší varianta než po, takže ještě tím, že jste to doma pojištovali bych to viděla nadějně.
držím palce, at nemusíš procházet dalšíma pokusama. ![]()
To chodíš do ČB vid? tam vím, že si hlky stěžují, že nedělají soboty. je to neštastný řešení. takový prachy a oni prostě nedělají.
![]()
vyšla mi 4. IUI, ale s nezdárným koncem. jukni do popisku, nebo si ho zapni nahoře na liště. mám i po IVF a na leden jsem si konečně vydupala laparoskopii a konečně imuno.
držím palce, nebádej, vhodnější iui by byla v neděli, ale vyřešila bys to jedině přejít do pronatalu. ![]()