Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Záleží na tom, jak silný by to byl vztah. Kdyby to byl skvělý muž, tak asi zůstala. Ale spíš by mě odradilo, že se mnou další děti nechce, vždycky se to přece dá nějak zařídit, dárcovské spermie a tak.
Já pokud bych se mohla rozhodnout sama za sebe, tak asi ne, ale nejsem ve tvé situaci, třeba bych se rozhodovala uplně jinak
@Cuarentena píše:
Záleží na tom, jak silný by to byl vztah. Kdyby to byl skvělý muž, tak asi zůstala. Ale spíš by mě odradilo, že se mnou další děti nechce, vždycky se to přece dá nějak zařídit, dárcovské spermie a tak.
přesně tak, takový život bez dětí bych asi nedokázala, děti jsou radost
, ale i strost ![]()
@tumpach píše:
přesně tak, takový život bez dětí bych asi nedokázala, děti jsou radost, ale i strost
Vlastně, kdyby to byl skvělý muž, tak by naprosto chápal, že chci mít děti, a snažil by se, aby mi vyhověl. ![]()
Ženy v zamilovanosti často setrvávají ve vztazích bez budoucnosti, a je jedno, jestli jde o neplodnost, domácí násilí nebo třeba minimum finančních prostředků. Já jsem věděla, že děti chci, ale nevěděla jsem, kdy to přijde. Kdybych věděla, že můj současný partner je neplodný, byla bych s ním až do té doby, než by mě přepadla nezvladatelná touha po dětech. Dřív by mě to asi nenapadlo řešit. No a nebo bych to v sobě dávno vyřešila jinak. Přijde mi to stejné jako kdyby mi dnes řekl, že s ním nikdy nebudu mít barák. Taky nevím, jestli za deset let nebudu tesknit, že ho nemám, nebo se smířím s faktem, že zůstanu v bytě až do smrti (nebo se o ten barák nezasloužím sama bez něj).
Záleží na více okolností. Pokud bych byla mladá (jako teď
), tak nejspíš ne. Vždycky jsem chtěla rodinu. Pokud bych byla starší a zvyklá na život bez dětí a partner by byl skvělý a nepociťovala bych prázdno, tak proč ne..Ale moje představa skvělého chlapa je i skvělý otec, ať už vlastních, tak i adoptovaných dětí. Když na s tím víc a víc přemýšlím, tak bych bez dětí nechtěla stárnout, asi bych si to vynahrazovala u zvířat.
Pokud by nechtěl děti, tak nee. Jinak bych s ním zůstala, pokud by byl ochoten adopce a pod…
@monalka pokud ji to sdelil na zacatku vzztahu, že dite nechce, pak sobec neni
ale stejne bych bez deti byt nechtela
![]()
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?