Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ne, kvuli tomu, ze neuvazuje ani o adopci nebo darcovstvi. Jinak by mi to nevadilo.
Záleží jen na tobě..jak dlouho spolu jste? Co k němu cítíš..jestli jsi ochotná žít bez dětí a tak..děti jsou radost, ale i starost. Ale třeba mám kamarádku, která děti nikdy nechtěla a nemá, a s partnerem jsou spolu už řadu let, procestovali spolu celý svět. Je to těžké rozhodování..držím pěsti ať se rozhodneš, tak jak ti to bude nejvíce vyhovovat
![]()
Také ne. Vždy jsem chtěla děti, takže pokud by se můj postoj nezměnil a on nepřipustil ani adopci, ani dárcovství
tak myslím, že i kdybych ho milovala sebevíc, že by touha po dítěti vítězila ![]()
@Anonymní píše:
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?
pokud by mě měl rád tak by mi dítě dopřál, jinak bych šla o dům dál. Já děti chtěla hrozně moc. Taky záleží kdy by mi to řekl, jestli na začátku vztahu tak bych s tím asi počítala
ale já děti chtěla takže bez dětí bych nebyla.
Ja dokud jsem deti nemelela, tak mi taky vubec nechybely. Tikani biologickych hodin prislo u mne celkem pozde. Takze ja v tvem pripade bych ve vztahu zustala, pokud bych byla mlada. Kdyby mi bylo kolem dvaceti, muze bych milovala, tak bych si uzivala vztahu s muzem i bez deti. Je docela mozne, ze ti po case stejne vztah zevsedni a budes hledat jinde. A porad budes mit jeste cas. Jenze pokud bych mela po tricitce, tak bych tim casem uz tak moc nemrhala. Zamilovanost nezamilovanost, tam bych fakt uz asi docela sobecky premyslela o tom, jestli to ma perspektivu a ja osobne bych se rozesla, pokud bych po diteti touzila a nasla si jineho.
@Anonymní píše:
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?
Pokud by mi na zacatku vztahu rekl, ze je neplodny a ma adoptovane dite a dalsi nechce, ta bych s nim nebyla…deti jsem si vzdycky prala aspon jedno, ted kdyz je prcek malej je to nadhera i ty vanoce maji uplne jinou podobu, ale pokud by mi nazactku vztahu rekl, ze je neplodny, ale deti by chtel a moc bychom se milovali tak bych s nim zustala a vyresili bychom to nejak jinak ![]()
Já mám neplodného přítele a ve vztahu hodlám pokračovat, ale je tu fakt že řešíme co jde abychom dítě měli.
Tady musíš vědět jestli ti řekl že dítě nechce nebo si to mylsíš ty.. pokud dítě nechce a řekl ti to tak asi bych odešla.
Těžké…ted, když už vím jaké je to mít dítě musím napsat, že ne…kdyby mi třeba můj nynější manžel sdělil hned na začátku, že děti mít nemůže asi bych s ním zůstala…
Zakladatelka už se tu neukázala, aby podala bližší informace…zda přítel nechce cizí dítě / forma dárcovství /,nebo celkově už děti nechce. A zda jí toto sdělil hned na začátku vztahu a ona myslela, že si to rozmyslí. Nebo s tím přišel až nyní?
Teda, diskuze mě trochu překvapila, že většina říká ne.. já nemůžu posoudit, děti jsem vždy chtěla, ale situace může být různá, asi by záleželo na vztahu…
Ale mě hned napadla ta opačná myšlenka - představte si, že nemůžete mít děti, projdete si bůhví čím, pak adoptujete, ale následuje rozvod, dítě v péči partnera… Vy máte další vztah a další dítě už nechcete - třeba i kvůli tomu, čím jste prošly… položit ten dotaz takhle, tak taky radíte partnerovi rozchod?
@janica252 píše:
Teda, diskuze mě trochu překvapila, že většina říká ne.. já nemůžu posoudit, děti jsem vždy chtěla, ale situace může být různá, asi by záleželo na vztahu…Ale mě hned napadla ta opačná myšlenka - představte si, že nemůžete mít děti, projdete si bůhví čím, pak adoptujete, ale následuje rozvod, dítě v péči partnera… Vy máte další vztah a další dítě už nechcete - třeba i kvůli tomu, čím jste prošly… položit ten dotaz takhle, tak taky radíte partnerovi rozchod?
no pokud by ten partner toužil po dětech, tak se bojím, že by to v tom vztahu nedělalo dobrotu. Jeden by musel ustoupit. Je to o prioritách. ![]()
@janica252 píše:
Teda, diskuze mě trochu překvapila, že většina říká ne.. já nemůžu posoudit, děti jsem vždy chtěla, ale situace může být různá, asi by záleželo na vztahu…Ale mě hned napadla ta opačná myšlenka - představte si, že nemůžete mít děti, projdete si bůhví čím, pak adoptujete, ale následuje rozvod, dítě v péči partnera… Vy máte další vztah a další dítě už nechcete - třeba i kvůli tomu, čím jste prošly… položit ten dotaz takhle, tak taky radíte partnerovi rozchod?
kdybych byla v takové situaci, tak si na trvalý vztah nehledám bezdětného partnera, u kterého je 90 % pravděpodobnost, že dítě jednou chtít bude ![]()
Dnes, když už děti mám, bych s partnerem, který je nechce nezůstala. Ale dřív bych možná uvažovala jinak, za mých mladých let jsem nebývala moc mateřský typ. Každopádně zakladatelka se musí sama rozhodnout, jestli je její láska k partnerovi silnější než touha po dítěti