Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jenze problem neni v tom, ze partner je neplodny. Problem je v tom, ze nechce deti. Deti lze mit i jinak, je spousta moznosti. Samozrejme, kdyz ma problem zena, je to horsi, ale deti mit muze( nemusi byt vlastni).
Ja deti chtela vzdycky a udelala bych skoro cokoli, abych je mela. Proto vim, ze s clovekem, ktery deti nechce( protoze nemuze a jina moznost pro nej neprichazi v uvahu), bych proste nebyla.
Ne, vždycky jsem věděla, že děti jednou chci. To, že je už nechce on by mě hodně zasáhlo.
@Anonymní píše:
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?
A víš jistě že už by nechtěl adopci a ani pěstounskou péči nebo tak?
Ja bych se s nim pokusila teda promluvit o tom, co pro me znamena mit deti. Sama vim, jake to je zit s nekym, kdo nemuze mit deti a nekdy se k tomu ta osoba proste stavi tak, ze na sve okoli pusobi, ze deti nechce a to jen proto, ze kdyz se dozvite, ze deti mit nemuzete tak je to takova rano, ze se tim vlastne branite, ale v dnesni dobe je prece spousta moznosti jak si v takovem vztahu dite poridit. Takze ja bych se pokusila v prve rade s nim o tom mluvit, abych pochopila proc to tak citi a zaroven on pochopil moji touhu po diteti. Mozna kdyby s tim souhlasil bych zasla i do nejake psychilogicke poradny. Protoze jestli zakladatelka hodne touzi po diteti, tak toto podle me je velke naruseni vztahu.
Nikdy bych ale rozhodne hned nenapsala, ze bych s tim muzem nezila.
Já chci děti i za cenu mého života. Rozhodla jsem se tak ve fázi kdy jsem skoro umřela. Díky tomuto cíli který jsem si dala jsem teď na tom tak jak jsem…Každý má svůj názor, to ano, ale ta holka která vytvořila tuhle diskusi evidetně miminko chce..jen váhá a neví co dělat… Nakonec se rozhodne stejně po svém, ale ta touha ji nepřestane..
Každý to pochopí ve stáří. Vy nevidíte ty pořady? Pošta pro tebe atd.?4Jak rodiče odhodí v mládí dítě a na staré kolena je hledají a otravují? Mají strach z toho že budou sami a sami umřou… Proč asi…
Můj manžel taky nemůže mít děti, dozvěděli jsme se to až po svatbě, když jsme rodinu začali plánovat. Teď to řešíme umělým oplodněním, ale nevím, co bude, až všechny pokusy skončí se špatným koncem. Já dítě moc chci, ale můj manžel mi darované spermie ani adopci asi neschválí, už jsme se o tom bavili. Až to příjde, tedy pořád doufám, že se ivf podaří, budu se muset rozhodnout, jestli muže nebo dítě
.
@homar zkusit si promluvit pak o svých pocitech a touze po dětech, myslím si že život bez dětí je prázdný a o ničem…moje maminka je adoptovaná a jak je šťastná za to že měla rodiče
Darino K. já myslím, že to teď můj manžel neřeší, když ví, že ještě není nic ztraceno, ale vím, že mě moc miluje, a kdyby mě měl vidět nešťastnou, tak mi, doufám, povolí snad všechno na světě. Uvidíme do budoucna
.
Nebyla bych ve vztahu bez dětí. Pokud bych věděla, že partner prostě děti nechce, pak bych ze vztahu odešla, protože život bez dětí si neumím představit. Ale pokud by byl partner neplodný, zůstala bych a společně bychom toto řešili jinak.
Nezůstala bych s ním, protože ty máš taky právo se rozhodnout. A jeho rozhodnutí je, že dítě nechce. Pod takovou podmínkou bych s ním nebyla ani kdyby byl zlatej.
@homar píše:
Můj manžel taky nemůže mít děti, dozvěděli jsme se to až po svatbě, když jsme rodinu začali plánovat. Teď to řešíme umělým oplodněním, ale nevím, co bude, až všechny pokusy skončí se špatným koncem. Já dítě moc chci, ale můj manžel mi darované spermie ani adopci asi neschválí, už jsme se o tom bavili. Až to příjde, tedy pořád doufám, že se ivf podaří, budu se muset rozhodnout, jestli muže nebo dítě.
Tak pokud zkoušíte IVF s vlastníma spermiemi, tak neplodný není
![]()
Jinak držím pěsti.
Příspěvek upraven 14.05.13 v 10:18
Většina z vás si to, že NEMŮŽE mít děti na začátku diskuze asi zapomněla přečíst…
naprosto souhlasím!! Víte ono s dětma to je prima, ale bez nich se dá taky žít..to ale nepochopí nikdo, kdo může mít dítě lusknutím prstu. Někomu to prostě jen tak nejde a ono i samé umělé oplodnění je docela veliké rozhodnutí..Já po UM jsem a zasáhlo mě to játra a teď mám veliké problémy..prostě mít děti za každou cenu se moc nevyplatí a ještě když se vám ani ten pokus nepovede…