Neplodný muž, zůstaly byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
27.12.12 10:38

Taky si nemyslím, že by byl sobec. Řekl to narovinu, že už další dítě nechce, takže je to na jeho nové partnerce, buďto se s tím smíří a zůstane bez dětí a nebo si nejde jiného. Naopak sobecké by mi přišlo, kdyby jí trvdil, že dítě ano aby si ji udržel, a pak by se z toho snažil vybruslit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
27.12.12 10:40

No řekl to asi na začátku vztahu. Kdybych měla děti z prvního manželství, nevadilo by mě to. Ale pokud si bezdětná a on nechce připustit nějaké dárcovství, tak to určině ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
27.12.12 10:44

@ncc1701 no tak mi ten dotaz ale nevyzněl-zakl. nepíše, že jí to řekl, ale-DOZVĚDĚLA SE TO :nevim: Ona už s ním ve vztahu je, takže ji evidentně neinformoval hned na začátku :think: a řeší to dodatečně. A to mi přijde sobecké-pokud bych hledala partnera a byla jsem neplodná, považovala bych za fér mu to říct hned na začátku vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
27.12.12 10:53
@Anonymní píše:
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?

já bych s ním nezůstala, jen z důvodu, že to nechce řešit… i když má jedno dítě adoptované… pro mě by to byla známka toho, že mě až tak nemiluje… a hlavně, když ví, že jsi bezdětná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
27.12.12 10:56

Pokud bych děti chtěla, tak bych v takovém vztahu nezůstala…Touha po dítěti bývá silná - jestli Tvůj partner nechce děti ani třeba už adoptovat, tak vám to stejně může vztah dost narušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.12.12 10:58

A to já zase chápu, že pro někoho nejsou děti středem vesmíru a že je nechce, natož aby jimi měřil hodnotu své lásky k druhému. Notabene když vlastní mít nemůže, to je pak ta touha je nemít spíš obranný mechanismus, jak z toho nezešílet, že je mít nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
20518
27.12.12 11:05
:nevim:

To je těžko tohleto. Jsou páry bezdětné, které žijí hodnotným životem, hlavně třeba umělci, obchodníci, ad., kteří buď s etakhle rozhodli, nebo prostě se to tak seběhlo. A já nemám právo je lynčovat a moralizovat tady, že život bez dětí stojí za houby. To je prostě otázka priorit. On sevyjádřil dost jasně, teď záleží na partnerce, zda pravidla přijme nebo ne. K tomu můžu říct akorát svůj postoj. A to v tom smyslu, že bez děí byc zůstat nechtěla. Třeba spermií od neznámého dárce, adopcí nebo tak. ALE pokud by partner s evyjádřil v tom smyslu, že žádné další dítě NE… to by byla těžká volba. Přetěžká. Kdyby mi bylo 20 plus, asi bych s epoohlídla po jiném. Kdyby mi bylo 30 plus, zauvažovala bych nad tím, jak kvalitní náš vztah je… a nakolik prostěstojí to riziko, že opustím milovaného přítele jen proto… aby se mi povedo si najít dárce spermie a stala se ze mně rozvedená žena, sama s dětmi, prootže ten nový tatínek za to prostě nebude stát. :nevim:

Podobné dilema řešila před časem Olga Menzlová, jestli si to vybavujete. Režisér mít děti nechtěl, tak si holčičku zařídila jinde. S jejím otcem se rozešla a vrátila sek Menzlovi. Ne že bych to schvalovala nebo doporučovala, já jen, že nakonec to prostě dopadlo naštěstí takhle dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
27.12.12 11:10

Nevím proč zakladateka nezmiňuje možnost dárcovství spermatu. Není potřeba volit adopci, pokud žena děti mít může.
A není to tak, že partner děti nechce-i kdyby byl plodný? Nebo má možná blok z toho vychovávat biologicky cizí dítě. Někteří chlapi toto nezvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12888
27.12.12 11:36

Ne nebyla bych s ním, děti jsou pro mě větší priorita než žít celý život bez nich ale s mužem.
Myslím si, že pokud si člověk nemyslí, že děti vůbec nechce(jsou i rozumné důvody, proč je nemít), pak je hodně špatné chtít po bezdětné partnerce, aby držela basu.
Myslím si, že rozumný člověk, kterému děti nevadí, v tomto dokáže ustoupit. Řekl ti, proč už děti nechce? Podle mě existence jednoho není vůbec dostatečný důvod, proč by to měl člověk respektovat…

Příspěvek upraven 27.12.12 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
27.12.12 11:39

Ne, dobrovolne ne.
Je vcelku jedno, jake by mel partner duvody. Dokonce bych uvazovala o rozvodu i v pripade, ze by manzel nechtel druhe dite( vzdycky jsem chtela dve a nikdy jsem se tim netajila), ale to uz by samozrejme nebylo tak jednoznacne, neslo by uz jen o me a me pocity a potreby.

Příspěvek upraven 27.12.12 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.12.12 11:42

Nebyla bych s ním, nikdy. Bez dětí bych žít nemohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
27.12.12 11:49

Já si nedovedu představit, že bych nikdy neměla dítě. To bych asi ve vztahu nevydržela. Samozřejmě vše záleží na tobě, ale za mě ne.
Navíc, proč adopce, když dnes je možnost využít dárce spermatu…
Popřemýšlela bych o tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.12.12 12:10
@Anonymní píše:
Zůstaly byste ve vztahu s přítelem, kdyby jste se dověděly, že je neplodný? A měl z prvního manželství adoptované dítě, tudíž s Vámi by už stejně žádné nechtěl?
Zůstaly byste dobrovolně bezdětné?

Nezůstala. Ne proto, že je neplodný (možností jak v dnešní době přijít k dítěti je hodně) ale proto, že už žádný děti nechce. Pokud ty žádné dítě nemáš(třeba z předchozího vztahu a nejsi ve věku kdy už ženská po dětech nějak netouží-což asi nejsi ) tak si myslím, že časem by Ti, že nemáš mimčo vadilo a stejnak by vztah vzal za své(tedy podle mého). Být tebou neztrácím čas a jdu hledat jiného, takového, co by děti do budoucna rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.12.12 12:16

Nebyla bych s takovým mužem. Nemůže za to, že je neplodný, ale není ochoten mít se mnou dítě jakoukoliv jinou formou a to bych nerozdýchala. Neplodnost není jeho chyba, ale sobectví ano. Pokud by to byl tak úžasný partner, nenechal by tě bez možnosti mít dítě a neumím si představit, být celý život sama bez dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
27.12.12 12:28

Nezůstala. Nebyla bych ochotná obětovat mu svojí šanci na to, mít vlastní děti (osobně bych do adopce nešla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí