Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@janica252 píše:
Teda, diskuze mě trochu překvapila, že většina říká ne.. já nemůžu posoudit, děti jsem vždy chtěla, ale situace může být různá, asi by záleželo na vztahu…Ale mě hned napadla ta opačná myšlenka - představte si, že nemůžete mít děti, projdete si bůhví čím, pak adoptujete, ale následuje rozvod, dítě v péči partnera… Vy máte další vztah a další dítě už nechcete - třeba i kvůli tomu, čím jste prošly… položit ten dotaz takhle, tak taky radíte partnerovi rozchod?
Pokud jeden dítě chce a druhý ne, asi to ani jinak než rozchodem dopadnout nemůže.
Jasně, nechtěla jsem tím říct, že to nevadí, to je jasné, že pokud se nějak nedohodnou, tak pokud jeden děti chce a druhý ne, tak to rozchodem skončí, jen jsem to myslela tak, že jaksi není dostatek informací:)
Určitě bych nezůstala a to at by byl ten muž sebelepší, takže za mě ne
@janica252 Informace nejsou, to je pravda, ale podle mě je to ve finále jedno. I kdyby ta otázka byla položená naopak, jak píšeš ty, taky bych radila rozchod. Prostě tohle je zásadní věc a když se na ní partneři neshodnou, nic jiného než rozchod nezbývá ![]()
@Hanka79 píše:
Pokud by mi na zacatku vztahu rekl, ze je neplodny a ma adoptovane dite a dalsi nechce, ta bych s nim nebyla…deti jsem si vzdycky prala aspon jedno, ted kdyz je prcek malej je to nadhera i ty vanoce maji uplne jinou podobu, ale pokud by mi nazactku vztahu rekl, ze je neplodny, ale deti by chtel a moc bychom se milovali tak bych s nim zustala a vyresili bychom to nejak jinak
Taky mám tento názor ![]()
Tak dámy, děkuji Vám za reakce…jak vidím, většina má naprosto stejný názor jako já. Nicméně ta situace není má, ale kamarádky. Už začátkem vztahu s tímto mužem věděla, že je neplodný - od něj. I přes nemalé protesty rodiny si ho ve svých 25ti letech vzala a už jsou spolu 8 let…o adopci nebo dárcovské spermii ani vidu ani slechu…takže jsem zvědavá jestli ji někdy ty bio hodiny přepadnpou nebo ne. Samozřejmě je to o to lehčí, že nepoznala mateřství, tak ani netuší o co vlastně přichází…
O tomto příběhu jsem se nedávno dověděla, tak jsem chtěla znát i názory jiných a jak vidím její postoj je opravdu velice extrémní…
Vzhledem k tomu, že už mám dětí jako smetí, tak by mi neplodný muž vyhovoval..pokud bych byla bezdětná, tak bych neplodného muže nechtěla..
Verim, ze to musi byt tezke rozhodnuti, jestli ho milujes. Vubec se do takove situace nedokazu vzit, ale myslim, ze bych s nim presto nezustala. Ne kvuli neplodnosti, ale kvuli tomu, ze by se mnou uz zadny dite nechtel. Mam 2 deti a nedovedu si zivot bez nich predstavit.
Já osobně bych bezdětná dobrovolně nebyla, ale záleží na tobě jestli chceš víc jeho nebo být máma ![]()
Nezůstala bych s ním ne proto, že je neplodný..ale proto že už dítě má a další nechce!!!
Mám 3 děti což asi mluví samo za sebe.
Ne nezůstala v žádném případě děti miluju
Když se takhle rozhodne dobrovolně a od začátku, tak proč ne, každý není mateřský typ a možná se s tím dokázala vyrovnat… kdo ví, co za tím všechno je… a co taky všechno vyzkoušeli… a co mají za sebou…
@Anonymní píše:Ženy a pokusily jste se na to podívat z druhé strany. V roli vás, které jste neplodné a každý partner vás opustí jen proto, že nemůže mít děti?
Tak dámy, děkuji Vám za reakce…jak vidím, většina má naprosto stejný názor jako já. Nicméně ta situace není má, ale kamarádky. Už začátkem vztahu s tímto mužem věděla, že je neplodný - od něj. I přes nemalé protesty rodiny si ho ve svých 25ti letech vzala a už jsou spolu 8 let…o adopci nebo dárcovské spermii ani vidu ani slechu…takže jsem zvědavá jestli ji někdy ty bio hodiny přepadnpou nebo ne. Samozřejmě je to o to lehčí, že nepoznala mateřství, tak ani netuší o co vlastně přichází…
O tomto příběhu jsem se nedávno dověděla, tak jsem chtěla znát i názory jiných a jak vidím její postoj je opravdu velice extrémní…
Příspěvek upraven 14.05.13 v 10:18
@Anais píše: Ženy a pokusily jste se na to podívat z druhé strany. V roli vás, které jste neplodné a každý partner vás opustí jen proto, že nemůže mít děti?
Jsem v situaci, kdy muj partner je neplodný, takže mi tohle není cizí.
Pár, který nemůže mít děti, tedy nedobrovolně, projde velkým vývojem a je pro oba situace velmi psychicky náročná, takže ikdyž adopce vypadá velmi jednoduše, spousta z nás již na toto nemá sílu. A mít děti za kažkou cenu![]()
Ju, žijem ve světě, kde si spousta lidí myslí, že za peníze koupíš vše, ale realita je jiná
naprosto souhlasím!! Víte ono s dětma to je prima, ale bez nich se dá taky žít..to ale nepochopí nikdo, kdo může mít dítě lusknutím prstu. Někomu to prostě jen tak nejde a ono i samé umělé oplodnění je docela veliké rozhodnutí..Já po UM jsem a zasáhlo mě to játra a teď mám veliké problémy..prostě mít děti za každou cenu se moc nevyplatí a ještě když se vám ani ten pokus nepovede…
Jenze problem neni v tom, ze partner je neplodny. Problem je v tom, ze nechce deti. Deti lze mit i jinak, je spousta moznosti. Samozrejme, kdyz ma problem zena, je to horsi, ale deti mit muze( nemusi byt vlastni).
Ja deti chtela vzdycky a udelala bych skoro cokoli, abych je mela. Proto vim, ze s clovekem, ktery deti nechce( protoze nemuze a jina moznost pro nej neprichazi v uvahu), bych proste nebyla.