Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Záleží na tom, jak moc bych ho milovala… ale já jsem měla jasno, že děti chci, tak nakonec by to byl asi problém…
nechtěla bych být pak do budoucna nešťastná a vyčítat si to… I když opustit někoho, koho miluji by bylo asi hodně těžké ![]()
Miluji ho strašně moc…Brečení je na dením pořádku stačí blbá reklama s miminem a nebo další těhotná kolem mě
Někdy sama sebe ujišťuji že život bez dětí zvládnu, ale pak si uvědomim že ne :/ Říkám si že jsem mladá(25) ale jak dlouho budu čekat?
Život je nezpravedlivej ![]()
@Kuře22
Také přidám náš příběh. Přítel po rakovině - azoospermie. Zjištěno až po našem 10-ti letém vztahu. Dávali malinkatou naději po Mesa-tese. Rizika případného postižení pro miminko ale vysoké (pokud by vůbec k oplodnění došlo). S tím se nesmířil. Neopustila jsem ho. Sám navrhnul darované spermie. Já jsem zdravá. Embryjka máme nejvyšší kvality a přesto i mě zastihlo biochemické těhotenství nebo prostě negativní test. Taky jsem to obrečela, ale nakonec se zadařilo. Neztrácej naději. Jsi opravdu mladá. My to začali řešit až v mých 32 letech. Moc Ti držím pěsti.
(Raději anonym - rodina to neví)
Já sám potřebu mít dítě nikdy neměl a není to nic krátkodobého. Mužete si o mě myslet co chcete, ale je to mé přání a názor a nemáte právo mě soudit. 4 roky mám úžasnou partnerku a ta děti chce a já jí tak miluji, že jsem s dětma souhlasil, rodost z toho nemám a netěším se na to. Ona by si moc přála, abych to dítě miloval, ale to slíbit nemůžu. Určitě se o něj postarám, ale hotovej z mimina jako ostatní nebudu. Máme doma 2 kočky a ty beru jako své děti doufám, že se s miminem snesou. Nikdy bych své kočky nedal pryč, to bych radši odešel s nima a platil alíky. Po dítěti si hned udělám vasektomii. To je jedina spolehlivá metoda.
@Troom píše:
Já sám potřebu mít dítě nikdy neměl a není to nic krátkodobého. Mužete si o mě myslet co chcete, ale je to mé přání a názor a nemáte právo mě soudit. 4 roky mám úžasnou partnerku a ta děti chce a já jí tak miluji, že jsem s dětma souhlasil, rodost z toho nemám a netěším se na to. Ona by si moc přála, abych to dítě miloval, ale to slíbit nemůžu. Určitě se o něj postarám, ale hotovej z mimina jako ostatní nebudu. Máme doma 2 kočky a ty beru jako své děti doufám, že se s miminem snesou. Nikdy bych své kočky nedal pryč, to bych radši odešel s nima a platil alíky. Po dítěti si hned udělám vasektomii. To je jedina spolehlivá metoda.
Aneb kdyz si sobec najde sobce ![]()
@Troom Kazdej normalni chlap predtim nez se mu ditr narodi a kouka na nej kazdej den nejakou dobu, jak se kazdej vyviji, neni z deti nadsenej. Laska prichazi postupne jaoko s tema kockama. bejt tebou tak s tou vasekto pockam aspon dva tri roky az zacne mrne poradne mluvit, aabys pak nelitoval. nenech se zmast tim, ze dneska pomalu kazdej druhej chlap rika, my jsme tehotny, my kojime:-D asi nejwka globalni porucha nebo co. taky kazdej druhej ma malo spermii ci spatne.
@Troom Já mám kočky 3, taky jsem je měla jako své děti ale mimino člověka fakt změní
I když u chlapů ta láska nemusí být tak silná jako u ženský
@Troom píše:
Nic si z toho nedělej, ženské vždycky musí mít něco extra. Kočičky ji nestačily? Však ji mimino rychle omrzí. A bude brečet, že má od mimina okousané prsní bradavky, že mu musí furt utírat zadek, že se nevyspí, protože to mimino furt brečí atd, atd…Však ty zůstaň nad věcí a nepošklebuj se jí. Zajdi někam, kde ti nalejí a načerpej síly pro další soužití s touto vrtošivou ženou.
@Troom Kazdy to mame jinak. Pokud nekdo deti nechce, nema se do nich nutit. Pro dite neni nic horsiho nez spatny rodic
Osobne lidi, kteri deti nechteji, chapu. Mam taky jen jedno a nikdy jsem vice nechtela. Zena, ktera ma deti treba 5, me rozhodnuti asi nepochopi ![]()
@Troom píše:
Já sám potřebu mít dítě nikdy neměl a není to nic krátkodobého. Mužete si o mě myslet co chcete, ale je to mé přání a názor a nemáte právo mě soudit. 4 roky mám úžasnou partnerku a ta děti chce a já jí tak miluji, že jsem s dětma souhlasil, rodost z toho nemám a netěším se na to. Ona by si moc přála, abych to dítě miloval, ale to slíbit nemůžu. Určitě se o něj postarám, ale hotovej z mimina jako ostatní nebudu. Máme doma 2 kočky a ty beru jako své děti doufám, že se s miminem snesou. Nikdy bych své kočky nedal pryč, to bych radši odešel s nima a platil alíky. Po dítěti si hned udělám vasektomii . To je jedina spolehlivá metoda.
A tu vasektomii si budes delat sam sobe? Good luck!
@Troom píše:
Myslím že by bylo docela užitečné trošku si dočistit věci z dětství. Nikdo po tobě nevyžaduje aby si se změnil na šišlajícího idiota a nebo v hipísáka co řeší optimální formu kojení.
Ale je docela dobře možné že ne úplně dořešená stará zranění v duši ti budou dost překážet v tom, aby si byl takovým otcem, jakým bys chtěl být. Respektive abys svoje dítě moc nepolámal.
Pokud najdeš odvahu tohle téma prozkoumat, tak pro tebe bude mimo jiné jednodušší snášet první rok věku dítěte - který je prostě náročný a pro otce těžký, protože najednou nená v centru pozrnosti, má spoustu zodpovědnost a nemá hormony, co to usnadní snášet. A tady se dost lámou charaktery - jestli je člověk nedozrálý kluk a nebo použitelný chlap.
Mrkni na tuhle knihu, třeba ti připadne užitečná
https://obchod.portal.cz/…/muzsky-kod/
Kočky a děti nejsou problém, to je jen hysterie - http://www.srdcemprokocky.cz/?…
@Troom tak hlavně své ženě neříkej, že jsi tady registrovaný a pravidelně přispíváš. To by ji mohlo trochu zmást. “Nechci mít dítě, ale když chceš, přetrpím to. Nečekej, že ho budu milovat, nebo se o něj zajímat. Už jsem se s tím svěřil i holkám na emiminu!”
@Troom Ty dítě nechceš, ale souhlasíš s ním, ona o tom ví, a stejně doufá, že budeš ťuťu táta.
No, každý svého neštěstí strůjcem. ![]()
@Čičorečka píše:
@Troom tak hlavně své ženě neříkej, že jsi tady registrovaný a pravidelně přispíváš. To by ji mohlo trochu zmást. “Nechci mít dítě, ale když chceš, přetrpím to. Nečekej, že ho budu milovat, nebo se o něj zajímat. Už jsem se s tím svěřil i holkám na emiminu!”