Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, přemýšlím o darcovství vájíček. Byla jsem již na prvním pohovoru a brali by mě. Najdu tu někoho, kdo by šel do toho semnou nebo koho bych mohla posunout v pořadníku? Taky by mě zajímali informace přímo od dárkyň.
@Pavca3388 ahojky já darovala vajíčka cca před 5 lety v Reprofitu v Brně tak kdyby tě cokoliv zajímalo ptej se;-)
Ahojky Nino jé no Reprofit má hlavní centrálu v Brně.
Zajímalo by mě kolik injekci se píchá denně? No a jestli tě bylo nějak špatně nebo bolelo břícho během toho píchání a po odběru. A přibrala jsi? Tohoto se bojím nejvíc a pak OHSS ( snad jsem tu zkratku napsala srávně) ![]()
Taky jsem někde slyšela, že dárkyni na odběr dovezou a odvezou. Nevíš, jestli je to pravda?
@Pavca3388 tak předně je potřeba podstoupit veškeré gen. testy plus na infekce z krve coz predpokladam máš už za sebou když ti řekli že tě berou:-)injekce jsem si píchala cca 10 dní(jestlu si to pamatuju přesně je to přeci jen už 5 let).samotná injekce nebolí a to já jsem velkej posera co se týká jehel aplikace je jednoducha jsou to taková ty pera jako mají cukrovkáři akorat mě pak svědilo to okolí vpichu a měla jsem tam červené fleky to je vedlejší účinek. Pichala jsem injekce jednou denně a pisledních pár dnů (3 nebo 4)jsem měla ještě večer jednu. pak den pred odberem se picha jedna specialni. přibrala jsem teda spíš jsem po těch injekcích byla nafoukla pupek měla jak těhotná a celkově byla víc unavená. Břicho mě bolelo celkem fest v dn odběru to bylo nejhoršI pořád jsem chodila čůrat a vaječníky mě hodně boleli jak jsem je měla stimulované. Doporucuje se sexualni abstinence i nejakou dobu po odberu preci jen je tam pohnojeno:-D po odběru mě spodek nebolel ale byla jsem cca 2 mesice hormonalne rozhozena nez se to srovnalo a litai mi mesicky. a tou zkratkou jsi myslela co?:-D ![]()
@Pavca3388 tak mě rozhodne neodvazeli vezl me tam ex.po te narkoze jsem si cca hodinu polezela pak pro me zase prijel je potreba mit doprovod aby jsi sebou nekde nesekla a i doma by mel byt ten den nekdo kazdy to preci jen snasi jinak. Omlouvam se ze pisu bet diakritiky pisu pres mobil:-)
Ahoj, já jsem byla na odběru vajíček kvůli umělýmu oplodnění, což je stejný princip, ne? OHSS - hyperstimulační syndrom. Objevuje se celkem často, já ho měla asi 14 dnů, měla jsem nafouklé břicho jak ve 4 měsíci těhotenství. Injekce jsem si předtím nepíchala, ale chodila jsem asi 10 dní před odběrem do centra, kde mi to píchali - píchne ti to jakýkoliv dr. Poslední pigáro jsem si píchla sama - den před odběrem a vůbec to nebolelo. Odběr je v celkové narkoze, podbřišek mě pak bolel asi jako při MS. 3 hodiny po probrání jsem jela domů a druhý den jsem byla fit. Nic mi pak nebylo - teda byla jsem těhotná ![]()
Můžu se zeptat, proč chceš darovat vajíčka? kvůli penězům? upřímně jsem o tom už taky uvažovala..
Darovala jsem v Praze, už jsem to někde popisovala v jiných diskuzích, tak pohledej..
Je to pořád to samé, genetika a různá vyšetření, potom hormony 10dní injekčně do břicha, mezitím kontrolní UTZ, a nakonci odběr v narkoze. Na zákrok a ze zákroku jsem jela sama ![]()
Darovala jsem celkem dvakrát, a už nikdy více
doteď mám zdr. problémy.
Maty spíš měla jsem sama s oplodněním problémy o každé dítko jsme se snažily 2 roky. Mám PCOS a tak vím, jak se budoucí maminky cití a když by mě brali, tak bych chtěla jím pomoci, když jim nic jiného k vytouženému potomku nezbývá. Nedokážu si představit, být bez dětí.
Je pravda, že ale ještě váhám… kvůli tomu hyperstimulačnímu syndromu a taky, jak to budu celé snášet. Sama jsem podstoupila stimulaci ale jen v lékové formě a bylo to v pohodě ale nejsou tak silný jako injekce.
Monny jaké zdr. problémy?
![]()
Maposku -Marci, no sonduji. ![]()
Jéé holky já Vás za to moc obdivuji že do toho jdete abyste pomohly někomu jinému. Jste moc statečné určitě to není procházka růžovým sadem. ![]()
Já se na to dala taky. Podsoupila jsem všechna vyšetření a odběry. Píchala jsem si poctivě všechny injekce a nakonec mi neodebrali žádné vajíčko.
Žádné se neutvořilo. Bylo mi řečeno, ať jsem ráda, že nějaké děti vůbec mám…
I kdybych vajíčko darovala, už bych do toho nešla. Když jsem se ptala na rizika (rakovina prsu apod. - hodně se o tom mluvilo v souvislostí s Annou K.), tak mi pořádnou odpověď nedali. Prý tato rizika se týkají jen těch žen, které podstupují stimulaci, protože nemohou mít děti. Ale dárkyně podstupuje stejné procedury, tak tomu moc nerozumím… ![]()
No holky upřímně stejně pořád váhám, zda do toho jít… ale teď se víc bojím
![]()
@Pavca3388 píše:
No holky upřímně stejně pořád váhám, zda do toho jít… ale teď se víc bojím![]()
pavčo, možná právě proto bude tahle diskuze dobrá, aby sis protřídila pro a proti..lehké to teda není, ale zase taková tragedie taky ne, a když si vezmeš, že to může jiné pomoct a znamenat možnost mít dítě..
ale k těm rizikům je to podle mě blbost, jsou stejná i pro dárkyně i pro ty co se snaží o dítě, proces je naprosto stejný.
No já vím..kdyby ale zase takto bály podstoupit příjemkyně vajíček, tak děti nikdy nemají.. je to těžký… ale zkusit bych to možná měla.. a pak bych viděla..
![]()