Nechápu tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
BilaLilie
21.2.16 11:34

No oni chlapi to v tom mají těžké, že musí být mezi těma dvouma stranama. Já to řeším celou dobu tím, že se s nima vidím minimálně, jenom když to musí být, aby se nevytvářely zbytečné problémy, a mám klid. Ale teď se tváří, že se chtějí snad se mnou bavit, tak se tomu snažím vyhnout, protože ta důvěra tam prostě není, a čekala jsem, že to bereme stejně, tak teď vůbec nechápu co je tím myšleno. Navíc ještě se urazila, že ji nechci vidět :nevim:

• Citovat
  • Upravit
304
21.2.16 11:35

@H8N2O4S ucta už mě přešla, jako v baraku je 14 stupnu ona řekne topit se nebude je teplo, mám tu 3měsiční holku, holka usína, ona přiběhě oni tě davaj spát, ty chudaku, o soukromí ani nemluvim. Dávame jí na bydlení a jídlo 19tis. lednice věčně prazná, promluvit o všem sem se s ní snažila milionkrát. Je to jako hazet hrach na zet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
21.2.16 11:36

No, přála bych vám, aby o vás dokonalých takhle nikdy vaše snachy nemluvily, abyste jim byly podle jejich představ, abyste se jim nikdy nepletly do života a ideálně abyste se snad ani nechtěly vídat s jejich muži, svými syny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
21.2.16 11:37
@mira160581 píše:
@H8N2O4S ucta už mě přešla, jako v baraku je 14 stupnu ona řekne topit se nebude je teplo, mám tu 3měsiční holku, holka usína, ona přiběhě oni tě davaj spát, ty chudaku, o soukromí ani nemluvim. Dávame jí na bydlení a jídlo 19tis. lednice věčně prazná, promluvit o všem sem se s ní snažila milionkrát. Je to jako hazet hrach na zet.

Aha, a bydlíte tam za 19 tisíc z povinnosti… Mně je to jedno, každý jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
21.2.16 11:41

@H8N2O4S už jsme to začli řešit, hledame si svoje,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
21.2.16 11:49

Já mám také tchýni jedubabu a už jsem si s ní užila hodně své…prostě pro ní jsem póvl a vždycky budu…prostě jsem nevystudovala práva nebo medicínu a neposlouchám vážnou hudbu…a navíc jsem se do Prahy přistěhovala z malého města, jen abych se tu přisála na nějakého chlapa, a to neštěstí utrpěl její syn…no, je to na dlouho.
Tady bych vážně byla škodolibá. Pozvala bych jí na předvelikonoční mytí oken…řešit Tě bude tak jako tak…ať si baba užije, když se nudí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BilaLilie
21.2.16 11:52

Já k nim úctu mám, možná až moc, nemůžu před nima skoro ani mluvit, protože se necítím ve svojí kůži, protože to z nich cítím. Takže problém v komunikaci tam určitě je. A tím, že celou dobu je tam ta přetvářka tak jsem počítala, že by nic na rovinu nepřiznali. Možná se třeba opravdu chce více bavit a nemyslí to zle, ale já už jsem asi zaseknuta po těch letech. Určitě promluvit si na rovinu je vždycky nejlepší, ale nevím jestli bych to s nima vůbec zvládla. A ona se umí chovat i moc hezky, ale prostě jí nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
BilaLilie
21.2.16 11:55

Možná to zkusit co se z toho vyklube? Ale abych si zas na sebe neupletla bič. Vždyť to je moje jediná obrana, že se s nima málo vídám.

Příspěvek upraven 21.02.16 v 12:09

• Citovat
  • Upravit
673
21.2.16 12:01
@BilaLilie píše:
Já k nim úctu mám, možná až moc, nemůžu před nima skoro ani mluvit, protože se necítím ve svojí kůži, protože to z nich cítím. Takže problém v komunikaci tam určitě je. A tím, že celou dobu je tam ta přetvářka tak jsem počítala, že by nic na rovinu nepřiznali. Možná se třeba opravdu chce více bavit a nemyslí to zle, ale já už jsem asi zaseknuta po těch letech. Určitě promluvit si na rovinu je vždycky nejlepší, ale nevím jestli bych to s nima vůbec zvládla. A ona se umí chovat i moc hezky, ale prostě jí nevěřím.

Přesně, ta moje má občas také světlejší okamžiky. Ale je to tak falešné, hnus velebnosti :poblion: Po všem už jí nevěřím ani ťuk. Možná jen to, že se s tchánem nechtěla rozvést kvůli vdovskému důchodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
21.2.16 12:08
@BilaLilie píše:
Možná to zkusit co se z toho vyklube? Ale abych si zas na sebe neupletla bič.

Ja bych to nedělala, nejspíš by pak po rodině vykládala, jak jsi neschopna a musí Ti jezdit uklízet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.2.16 12:28
@H8N2O4S píše:
Nikoho nesoudím, jen mě fascinuje lítost nad tím, že ji manžel zastavil ruku před fackou a ji to mrzí. Pořád je to matka jejího manžela a babička jejich dětí. A pokud nefetuje a nemlátí jim děti… Nevím, jsem asi z jinýho světa, úcta k lidem obecně mi prostě není cizí.

Mně taky úcta kmlidem není cizí. ALe z jiných důvodů něž je jejich věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
21.2.16 12:46

Tak stěžovat si, že je lednice věčně prázdná, to je síla. Tak jim na jídlo nedávejte, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
21.2.16 14:37
@BilaLilie píše:
Vůbec tomu nerozumím. [male]Tchánovci mě odjakživa nesnášejí, už mnoho let. Chovají se většinou slušně a přetvařujou se, ale je cítit hodně stísněna atmosféra, někdy přímo skrytá agrese, častokrát jsem se kvůli tomu rozbrecela jak je to silné. Moc před nima nemluvím, stejně mě ignorujou jako bych tam nebyla[/male]. Jindy jsou zase trochu kousaví a párkrát mě urazí, ale vždycky v rozhovoru s mužem přede mnou. Nikdy přímo, protože se mnou přímo nemluví, a když už se mě na něco zeptají tak nečekají ani odpověď a mluví dál :), Přijde mi to i trochu srandovni. Každopádně mě nesnáší silně (sice skrytě), dlouhodobě a i po tom co se narodily děti. Děti tam jezdí a když se setkáme tak se chováme zdvořile. No tohle beru jako hotovou věc a když mě uráží tak to jde druhým uchem ven a naštěstí mám krátkou paměť. K nim domů mám de fakto zákaz vstupu, naše rodiny se nikdy nestýkají. Důvod neznám, ale počítám, že nejsem pro ně dost dobrá. Nicméně sporadickou krátkou zdvořilostní návštěvu nebo telefonát občas zvládnem a tím to pro mě hasne a neřeším to. Ale tchýně se neustále muže ptá, jestli nechci s něčím doma pomoct, že i na několik dní. Beru to celou dobu jako zdvořilostní frázi a zdvořile jí říká, že to zvládám. Ale teď už se v telefone urazila, že nechci aby přijela pomoct :nevim:. Já to vůbec nechápu na co se mnou chce trávit celý týden. Já jsem ráda sama a ráda si dělám všecko doma sama, ale když už pomoct tak od někoho kdo mě nenávidí? Napadá mě jedině, že buďto mi chce už konečně vysvětlit jaký jsem blbec a jak to mám všecko správně dělat. Anebo se nudí a štve ji, že nic o mě neví a chce ode mě zjistit nějaké informace aby zas měli doma co řešit (mě pomlouvat). Jinak mě nic nenapadá. Nevadí mi to a jsem už zvyklá, jenom se snažím pochopit, jestli fakt nedělám někde chybu. Minulá tchyně tam zas byl zvyk, že si ženské v rodině furt navzájem volaly a navzájem se pomlouvaly. Mi bylo nabídnuto si s nima taky volat, ale telefonování ani pomlouvání mě nebaví tak to haslo a tím víc pak začaly společně pomlouvat mě. Vůbec těm tchýním nerozumím, asi to nechat plavat. Asi je to jedno co udělám a vždycky to bude špatně.

Zaujalo mne zvýrazněné. Říkáš, že vycítíš - jak, z čeho? Má takový ten zlý tón nebo jak? Někdy si říkám, že to prostě cítíte proto, že to cítit chcete a hotovo. Navíc jestli jsi měla stejné potíže i s předchozí tchyní, tak bych řekla, že hodně těch problémů pramení ze tvého postoje. Co si přestat třeba domýšlet a brát to jinak - jakože ty jsi nesdílná, moc nemluvíš, oni jsou jiní a proto tě jednoduše nechápou. Zkus třeba jenom na dva tři dny tuhle ten svůj pocit - nesnášejí mne - potlačit a pokusit se jim vyjít vstříc. takže pozvi tchyni třeba jenom na den dva, ne na dýl, a zkus si s ní normálně povídat. Kdo ví, kde je pravda? Ale přijde mi, že hodně holek prostě automaticky bere, že tchyně musí být zlá, a když se chová přátelsky, tak je JEN falešná. Ale ona třeba není, a třeba vážně chce navázat dobré vztahy. Co jí dát šanci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BilaLilie
21.2.16 23:00

@inkakřivák

Ne, špatný vztah s tchánama není chiméra, je to dost nepříjemné a je to realita. To, že ten vztah jakž takž funguje, je proto, že jsem všechny křivdy zapomněla a všechno to zlé prostě opravdu z mysli vypudila. Vidím a uznávám jejich dobré stránky. Zůstal mi ale pořád ještě ten celkový špatný pocit. Toho se zatím neumím zbavit. Zkusím se na to ty tři dny zaměřit jak píšes. Ne že bych je tím změnila, ale že cítím, že tyhle šrámy na duši tam ještě mám a už je tam mít nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová