Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
patří do života babičky a do manželova bývalého života. Měla bys problém i tehdy, kdyby si přišla s babičkou i její kamarádka? Přeháníš… ![]()
@RoseK píše:![]()
patří do života babičky a do manželova bývalého života. Měla bys problém i tehdy, kdyby si přišla s babičkou i její kamarádka? Přeháníš…
ano do jejich ne do mého a mé dcery. S kamarádkou bych samozřejmě problém neměla, ale tady nejde o to kdo to je, ale o to, že je mi to nepříjemné a nepřeji si to. Myslím, že jako máma mám co mluvit do toho s kým se bude mé dítě vídat. A navíc je to z čista jasna nikdy předtím o ní nic moc neřešila a teď už má s námi jed i na společně domluvený výlet. Tak v tom případě nejedu já to už jsem manželovi obeznámila. Je mi to i divné. Najednou mi za ní tahá dceru a cpe mi ji i do,,manželství,,. Kromě toho, že je mi to nepříjemné nemám z toho dobrý pocit. Chápeš určitě jak to myslím ![]()
Chápu tvé pocity. Nepřijde mi, že přeháníš. Máš plné právo rozhodnout o tom, s kým se tvé dítě bude stýkat a s kým ne. Pokud tchýně nedokáže respektovat tvoje rozhodnutí/přání, ať si děcko nebere. Nebo pod tvým dohledem.
Tak mě by to teda taky sakra vadilo a tahat ještě bejvalku sebou na výlet do ZOO - ať si s ní tchýně jede sama a jindy. Bohužel bych asi taky přestala dceru tchýni půjčovat na společné procházky s ex. Nechápu, že některé tchýně tahají „staré“ rodiny do nových
přeji pevné nervy
A jak se mi ještě vysmála, že to ani radši nikomu říkat nebude co jsem řekla, že by se mi všichni smály
prostě respekt vůči mě nula nula nic
![]()
@Anonymní píše:
A jak se mi ještě vysmála, že to ani radši nikomu říkat nebude co jsem řekla, že by se mi všichni smály![]()
![]()
Já v tom nevidím žádný rozpor. Bába šla prostě ven s vnučkou a vzala s sebou svoji kamarádku, byť je to exmanželka, ona ji asi bere jako příjemnou společnost na procházku. Do ZOO bych s ní asi nešla, ale proč by nemohla s bábou ven, to nechápu.
Proč se s ní nesmí stýkat? Je to snad nějaká vyfetovaná kriminálnice? ![]()
@Anonymní píše:
A jak se mi ještě vysmála, že to ani radši nikomu říkat nebude co jsem řekla, že by se mi všichni smály![]()
![]()
To je ten hlavní problém. Ne, že jde s exmanželkou na procházku. Řešila bych spíš to, že nesnesitelná je bába ![]()
@Fjodorka tak já to beru tak ať se s ní stýká, ale netahá mi jí před dveře a do života našeho dítěte
dítě o ní pak doma bude mluvit jako o tetě atd mě by to vadilo a to nejsem žárlivka ![]()
@Fjodorka píše:Já v tom nevidím žádný rozpor. Bába šla prostě ven s vnučkou a vzala s sebou svoji kamarádku, byť je to exmanželka, ona ji asi bere jako příjemnou společnost na procházku. Do ZOO bych s ní asi nešla, ale proč by nemohla s bábou ven, to nechápu.Proč se s ní nesmí stýkat? Je to snad nějaká vyfetovaná kriminálnice?
kriminálnice sice ne, ale pěkný zákeřák. O tom nás párkrát už přesvědčila. Není to kamarádka když o ní kdy mluvila tak stále jako o snaše. O mě hovoří mým jménem. Ale toto je jedno jde prostě o to, že já si to jako matka nepřeji a ona se mi vysměje
@Ginuš píše:
@Fjodorka tak já to beru tak ať se s ní stýká, ale netahá mi jí před dveře a do života našeho dítětedítě o ní pak doma bude mluvit jako o tetě atd mě by to vadilo a to nejsem žárlivka
ano přesně tak. Ony ať se stýkají dle libosti pokud si spolu rozumí na tom není nic zlého, Ale ať mi jí netahá k dítěti a do manželství.
Uff tak tchyne by si neco vyslechla, hned po ni manzel.to bych absolutne nerozdychala to co tu popisujes.Dite bych tchyni uz nedala. a hodne rychle bych ji usmernila.
@Anonymní píše:
ano přesně tak. Ony ať se stýkají dle libosti pokud si spolu rozumí na tom není nic zlého, Ale ať mi jí netahá k dítěti a do manželství.
no tchýně si evidentně snachu vybrala a Ty to bohužel nejsi
. Pokud by se chovala takto, nepouštěla bych si jí do svého života pro můj klid
. Ať se kamarádí s kým chce, ale má to určitá pravidla která slušný člověk ví a nepřekračuje je
Vis co? Priste az zavola sla bych s nima, normalne bych se pridala, babka s tim pocitat nebude, kdyz budou rypat, muzes taky.. Paky v rukavu mas, neco o nich vis. Pokud se budou bavit normalne i s tebou, dobry, ale myslim, ze bude spis ticho a priste se na prochajdu vyprdnou:D me jako matku by tohle fakt vadilo, urvalo by mi to srdce. At venci deti od jinych kamosek, kdyz si ji do ted ani nevsimla
Zdravím milé maminky
Před pár dny se stala jedna věc a jsem z ní doteď nějaká přejetá. Hlavně se zde potřebuji vykecat, protože s manželem na toto téma není řeč.

Jde o to, že před těmi pár dny si poprvé za život naší dcery si jí manželova máma chtěla vzít ven. Dobře, je to její babí nevidím problém i když z čista jasna a nikdy předtím nechtěla. Ale to nechci řešit. Jde o to, že má milá tchyně si sice vnučku ven vzala, ale k jejich vycházce přizvala i manželovu bývalou manželku. Sice s ní vycházíme docela normálně teďkom, ale rozhodně žádné přátelské vztahy neudržujeme spíše si jen tak zdvořilostně napíšeme k narozeninám či k Vánocům a popřejeme si do Nového roku. A nebylo jí zatěžko s ní přijít až k nám. Byla jsem tak vykulená, že než jsem se zmohla něco říct už byly na odchodu a jen mi mávaly. No prostě v těch dveřích jsem stála snad 5 minut jak opařená a pak pěkně vytočená. Ex kdysi manžela vyhodila z bytu kvůli nového přítele, ale s tím jí to nevyšlo, ale zato manželovi a nebo nám společně taky už párkrát pěkně zatopila. Vytočilo mě to opravdu do běla a bylo mi to strašně nepříjemné. Myslím si, že prostě ona u mého dítěte nemá co dělat. Nemám proti ní nic, ale na procházky s mým dítětem fakt chodit nemusí. Manžel místo aby na to něco řekl tak mi vynadal, že řeším hova.diny. Jak mi jí přišla vrátit tak jí říkám jako nezlob se na mě, ale nepřeji si, aby jsi za ní vodila mojí dceru je mi to hodně nepříjemné. Tak se na mě nafrněla a řekla mi, že toto co jsem teď řekla radši nikomu říkat nebude, protože by se mi všichni smáli. A že už se bavily o tom, že by s náma (ano s náma, se mnou, manželem, dcerou plus tchyně) jela do ZOO kam se tak v dubnu chystáme, aniž by se na to mě nebo manžela zeptala. Vyloženě se mi vysmála do očí a mojí autoritu jako matky jejího vnoučete úplně shodila. Jako to je něco špatného na tom, že si nepřeji, aby se mé dítě promenádovalo po městě a stýkalo s manželovou ex? Proč by mělo? Pro dceru i pro mě je to cizí člověk a ne kamarádka od kafíčka. Manželovi jsem řekla, že bych byla ráda kdyby to své mamince vysvětlil také on sám a on mi řekl, že jenom rejpu a že tomu stejně nezabráním, že jestli s naší dcerou za ní bude chtít chodit tak to udělá a mě se na to ptát nebude a že s tím nic neudělám. Tak mu říkám, ale udělám prostě v tom případě jí ji nedám. A to prý udělat nemůžu, že je to babička. Tak říkám, že s klidem můžu, že já jsem zase její máma a že to pokud mě jako její matku nebude respektovat udělám. Jako možná někomu se to bude zdát v pořádku a nic špatného na tom neuvidí. Ale já to beru ze svého vlastního pocitu. Je mi to opravdu nepříjemné a nepřeji si to. Myslím si, že jako matka na to mám právo rozhodnout o tom s kým se má malá dcerka bude stýkat a s kým ne. Zvlášť když je to pro nás cizí člověk, který nám i párkrát jak jsem již psala pěkně v životě zatopil. Manželova máma má asi zřejmě pocit, že i když se rozvedli a manžel znovu oženil a založil si rodinu tak jsme všichni jedna velká šťastná rodinka a to z ničeho nic po několika letech
Prosím o zachování anonymu. Děkuji všem co si to celé přečetly a za nějaký Váš názor budu vděčná