Hlídání dětí prarodiči

33005
18.2.16 20:27

Hlídání dětí prarodiči

Po té, co jsem si během týdne vyslechla od dvou různých osob (opětovně) velký údiv nad tím, že si ani jedna z babiček nebere našeho téměř tříletého syna na hlídání (o desetiměsíční dceři se snad ani nemusím zmińovat), jsme doma doma měli s mužem „fylozofickou“ debatu na toto téma.
Dospěli jsme k závěru, že jsem asi příliš „měkcí“ a na babičky asi nevyvýjíme potřebný tlak.
Takže by mě docela zajímalo, jak to máte vy, maminky (a tatínci), jejichž ratolesti jsou babičkami (pravidelně) hlídané řekněme od toho batolecího věku 1+. To jsste postavili babičky před hotovou věc typu „za týden jdeme do kina, pohlídáš nám prcka“, či jste tak dlouho skuhrali, jak už jste z dítěte vyšťavení, ať už si ho proboha alespoń na jeden den vezmou, nebo prostě za vámi přišli prarodiče sami od sebe, že dítě chtějí mít u sebe/ na hlídání na půl den/denúvíkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
18.2.16 20:29

Já nevím nám se o prcka bijou dvě babičky a ještě dvě tety :mrgreen: asi je moc hodný… většinou je u někoho ob víkend jen ze soboty na neděli :)

• Citovat
  • Upravit
1671
18.2.16 20:30

Babicka se klepe na hlidani ja spis malou nechci davat :think: Porad se nabizi a skuhra kdy me ji uz date…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Myslím, že jsou hlídací a nehlídací prarodiče..mě by máma hlídala dřív, když byl jeden, to já nechtěla, že je malej…teď už bych ty starší dva i udala ráda, ale máma moc hlídat nechce, tak nehlídá, a chodíme spolu..sama s nima tak 2 krát ročně..neřeším to, nutit ji fakt nebudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926

Nepřišli sami, poprosili jsme je a od té doby jsou u nich každou neděli :D Není to nepříjemné, co si budeme povídat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13041
18.2.16 20:33

U nás v rodině se děti normálně hlídají od 0+. Samozřejmě z iniciativy babiček protože s matkou za zády si ten vztah dítě opravdu nevytvoří.
Což samozřejmě vede k tomu, že když jsme potřebovali nebo si jen chtěli někam zajít, tak jsme zavolali prarodičům, zda se jim to hodí.
Ale to je naše rodina, pro nás je trávení času s dětmi a vnoučaty prvořadé a omezenější kontakt třeba v důsledku odstěhování se někam, kde to není pro prarodiče moc dostupné, je z dlouhodobého hlediska nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
18.2.16 20:34

@Svistice My máme štěstí, že se nám prarodiče o dítě perou. Někdy mám pocit, že si ho o víkendech užiju nejméně já a musím jim vysvětlovat, proč by mělo být občas s námi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774

Jedna babička hlídá každé úterý celé odpoledne, u našich jednou za měsíc celý víkend.+ jednou týdně když jedu po nákupech nechávám ho u nich.
celkově dáváme na hlídání dost často, začali sme od roka, ted má mal 23 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852

@Svistice mám jednu babičku naprd, ta druhá mi děcka vezme kdykoli. Fakt je, že jde o případy, kdy musím do práce, nebo výjimečně, když se jdeme někam pobavit. Jinak některé děcko berou s sebou na akce podle věku. Vím, že vnoučata z druhé strany rodiny prostě hlídat nechtějí, je to jejich volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.2.16 20:35

Tak my mame prarodice 100km, a tak nejak jsem vecer nekam chtela jit " mami pohlidas mi prcka?" Babicka nadsena. U tchanu byla hned na tyden jeste pred 1 rokem, ptz jsem byla vazneji nemocna a nemohla jsem se postarat. Rozhodne je do hlidani netlacim bud rekne ano nebo ne. Kdyz ne zaplatim chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85542

@Svistice tchyne uz dopredu oznamovala, ze hlidat nebude. Dedecek je po hodine nasi navstevy vyrizeny a unaveny. Dalsi pribuzne nemame. Takze asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
@JayLee píše:
naší si sami při narozeni dceri rekly a rikaji do dneska kazdej patek ci prázdniny, tak zda si ji muzou vzit s sebou na vikend na chalupu takze 6,5 roku je na víkendy u nich nebo když k nim chce i mimo prázdniny ci víkendy ;) stejne tak malej kdyz se narodil, tak pribraly i jeho takze od cca 2 mesicu veku deti je mame malokdy na víkendy u sebe s manželem ale jen proto ze naší je chteji a moc se na ne tesi stejne tak deti na ne a my mame volny víkendy s manželem ;) takze u nas jsme na nic netlacili prislo to automaticky a jsme za to tuze moc radi, ze je emusime nutit premlouvat prosit atd ;)
:pankac: tyyy jo to je luxus :))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.2.16 20:36

@Svistice, tlaky nevyvijime, ani neskuhrame. Za kulturou jdeme dejme tomu trikrat do roka, a to poprosime mou mamku nebo tchyni, a kdyz maji cas a chut, rady pohlidaji. Jednou za rok jedeme s muzem nekam na vikend, tez pozadame o hlidani a prarodice jsou radi.
Kluky nikam necpu, babicky si docela casto reknou samy. Alte spis k nim jezdime spolecne. Sami tam jsou zridka, jak uz jsem psala..

Kdyby byly mamky uz v duchodu, chtely by kluky casto. Ale zatim jsou pracovni, tak jen podle moznosti..

Příspěvek upraven 18.02.16 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
18.2.16 20:36

Někdy si řeknou sami, někdy poprosíme my, že chceme někam jít, nebo máme lístky - to už většinou hlásíme delší dobu dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32940
18.2.16 20:37

U nás hlídá jen jedna babička. K druhým prarodičům se co 14dní jezdí na neděli, ale děti samy u nich nikdy nebyly.
Babička mi pomáhala od narození prvního dítka, od 8měsíců hlídala často, byla v důchodu, tak když jsem potřebovala někam během dne jít, tak buď šla se mnou a dítko pohlídala tam, nebo jsem šla sama a hlídala doma. Bylo to tak nějak přirozené. Většinou šlo o to, že jsem měla něco, nějaké zařizování, nakupování..časem pohlídala i když jsme chtěli někam jít. Ale to ne moc často. Teď si děti bere k sobě i na noc, většinou v pátek. U obou asi od 3 let.
Není povinnost prarodičů hlídat, ale moje děti jsou její jediná vnoučata a mají k sobě krásný vztah. Myslím že vidět je jen občas na návštěvě, by i pro ni bylo málo. Vídáme se několikrát týdně.
U druhých prarodičů zatím nebyl důvod. Hlídají vnoučata, které bydlí u nich v domě. Naši jsou jen „návštěvní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová